עוגיות אמסטרדם
את המתכון לעוגיות אמסטרדם אתם הולכים להכין כל שבוע – במיוחד שיש בכל עוגייה הפתעה.

כשראיתי ברשת את העוגיות האלה, אמרתי לעצמי שאני חייבת להכין.

אבל אתם יודעים… יש בייביסיטר לנכדים, יש בית וקניות ובישולים.

אבל פתאום נחתה עלינו הקורונה הזאת! ואז יש המון זמן פנוי, לאפות ולבשל.

המתכון בהשראת ליבנת גוטליב המוכשרת!

העוגיה משגעת בטעמה! כשנוגסים ממנה בעודה חמה השוקולד נוזל ומלטף את הפה.

בקיץ האחרון אחי וגיסתי ביקרו בהולנד, שאלתי את רמי "האם אכלתם מהעוגיה המפורסמת?"

כמובן, הבאנו גם הביתה כמה חבילות, אבל הכל התחסל – נו זה ברור.

הייתה בי סקרנות לגלות ולהכין. לכן החלטתי לשתף גם אתכם במתכון, תהנו.

באהבה♥ממני יהודית

 

עוגיות אמסטרדם

החומרים להכנת העוגיות

בקערת מיקסר עם וו גיטרה: חמאה רכה, סוכר חום, סוכר לבן

מערבלים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, ממשיכים לערבל עד אשר התערובת נעשית קרמית, מוסיפים תמצית וניל

מתקבלת תערובת קרמית וחלקה

מוסיפים את היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קורנפלור. מערבלים בזהירות

התערובת לאחר שערבלנו עם היבשים, מוציאים לקערה נקייה, משהים במקרר כחצי שעה

לוקחים מהתערובת, מגלגלים לכדורים בינוניים

כל כדור מחלקים ל 2

פוחסים את הכדורים כמו פיתה, אבל שלא יהיה דק

על כל עיגול פחוס, מניחים פרלין של שוקולד לבן, או 2 ריבועי שוקולד

מכסים עם העיגול השני ומהדקים בצדדים

מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה

העוגיות לאחר האפייה משתטחות מעט

 

מתכון להכנת עוגיות אמסטרדם

ממתכון זה קיבלתי 24 עוגיות

החומרים:

170 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר חום דמררה (150 גרם)

חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)

 

2 ביצים L

2 כפיות תמצית וניל

 

250 גרם קמח (כוס ושלושת רבעי)

55 גרם קקאו (חצי כוס)

1 כף אבקת נס קפה

2 כפות קורנפלור

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית מלח

למילוי:

שוקולד לבן שבור לקוביות או פרלינים

אפשרי: שוקולד חלב / שוקולד מריר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את קוביות החמאה, מעל את הסוכר החום והסוכר הלבן, מקרימים את התערובת.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, את תמצית הוניל ומערבלים, נקבל תערובת קרמית חלקה.

בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים: קמח, קקאו, קורנפלור, סודה לשתיה, מלח.

עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את כל היבשים ומערבלים, עד לאיחוד ודי.

מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה.

מניחים נייר אפיה על משטח עבודה. מחלקים את התערובת ל 24 חלקים, מגלגלים לכדורים.

כל כדור מחלקים ל 2, כל חלק פוחסים כמו פיתה אבל שלא יהיה דק.

על כל עיגול מניחים שוקולד לבן, הכמות היא או פרלין לבן עגול, או 2 ריבועי שוקולד לבן.

מכסים את החלק הראשון עם החלק השני, מהדקים בצדדים.

מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 10-12 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ, לא לגעת עד אשר הן מתקררות מעט.

אפייה נעימה וטעימה.

———————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

———————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

2 Comments

  • ציפי הגיב:

    טעים מאוד מאוד
    אבל למה העיסה נדבקה לידיים היה קשה מאוד לאחד אחד על השני ולהרים ?

  • Judith הגיב:

    היי ציפי, אם העיסה דביקה מכניסים למקרר לפחות לשעה ואז יותר קל לעבוד ולגלגל

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן