עוגה בחושה עם שזיפים ויוגורט
עוגת שזיפים בחושה עם יוגורט ואבקת שקדים – חמצמצה ומתוקה – יפה וחגיגית

עוגת שזיפים נהדרת! עם יוגורט, אשר משביח את טעמה, אפשר להוסיף דובדבנים בעונה או כל פרי אחר שאתם אוהבים.

עונת השזיפים כרגע בעיצומה לכן כדאי לנצל את המבחר, כשאני הולכת לירקן השכונתי לערוך קניות תמיד אחפש את הפירות בהם אוכל לאפות את העוגות הבחושות שלי, כמו עוגת תפוחים או עוגת השזיפים או המשמש.

בדרך כלל אני אוהבת להכין את העוגה עם יוגורט אשר מעדן ומשביח את טעמה, אם אתם רוצים להכין את העוגה פרווה אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום יוגורט. הידעתם שאבקת השקדים עושה פלאים לכל העוגות! הן יוצאות רכות וטעימות.

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם, זה הזמן! אני מעלה סרטונים של הכנת המתכונים בסטורי, מתוך המטבח הפרטי שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אל תשכחו לצלם ולתייג אותי וגם את החברים שלכם!

מאחלת לכם אפייה נעימה! אוהבת אתכם♥יהודית

עוגה בחושה שזיפים ויוגורט

פשוט מושלמת | עוגה בחושה עם שזיפים ויוגורט

החומרים להכנת העוגה

לחתוך לחצי את השזיפים והדובדבנים ולפזר מעל סוכר

לשמן תבנית מספר 26, למזוג מחצית מהתערובת ולשטח. לפזר מעל את הדובדבנים או השזיפים.

למרוח מעל את יתרת התערובת ולשטח באופן שווה

להניח על השכבה העליונה את השזיפים החצויים – הצד הקעור יהיה כלפי מעלה

 

 

 

מתכון להכנת עוגה בחושה עם שזיפים ויוגורט

החומרים:

4 שזיפים גדולים או 6 בינוניים מגולענים

חופן דובדבנים מגולענים

2 כפות סוכר

להניח את השזיפים החצויים והדובדבנים החצויים בקערה, להוסיף 2 כפות סוכר ולערבב, להניח בצד לרבע שעה.

לבלילה:

3 ביצים L

כוס וחצי סוכר

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

200 גרם חמאה רכה (אפשר לרכך מעט במיקרוגל)

1 כף מיץ לימון וכפית גרידת לימון

1 מיכל של יוגורט (200 מ"ל)

2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס אבקת שקדים

מחממים תנור על 180 מעלות

ההכנה:

במיקסר עם מטרפה, טורפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, כאשר התערובת נעשית קרמית מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף.

מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת לימון, את היוגורט וממשיכים לטרוף . זה בסדר אם התערובת נראית לכם מתפרקת, תכף הכל יסתדר.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת השקדים וטורפים עד להטמעה, עכשיו התערובת יפה וסמיכה. מי שאין לו אבקת שקדים יכול במקום להוסיף עוד חצי כוס קמח תופח.

משמנים בחמאה או בשמן תבנית 24-26 מפזרים כף של סוכר בתחתית ובדפנות.

מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מעל את הדובדבנים שבקערה, מעבירים את יתרת התערובת לתבנית ומיישרים עם כף.

אפשר לחתוך את השזיפים לרבעים ולהניח מעל כמו רעפים, אפשרי להניח אותם בחצאים מעל.

מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות, או לחלופין לנעוץ קיסם אם הוא יוצא עם פירורים העוגה מוכנה.

לצנן ולאחר מכן לחלץ מהתבנית. כדי לקבל מראה חגיגי אפשר לפזר אבקת סוכר.

לכו להכין! אני מחכה לראות את התוצאות! כמו תמיד אוהבת אתכם♥♥♥

 

 

 

 

 

15 Comments

  • דבורה הגיב:

    הי, תודה רבה על המתכון! נראה נהדר 🙂 יש אפשרות להכין עם שמנת חמוצה או גבינה לבנה?

  • רונית הגיב:

    כיצד לחתוך את השזיפים? האם מעל תערובת הבלילה הראשונה שמים רק דובדבנים? לא מצוין שזיפים

  • Judith הגיב:

    היי רונית, באמצע תפזרי דובדבנים מגולענים, ובשכבה העליונה לאחר שמזגת את התערובת תניחי שזיפים חתוכים לרבעים

  • רונית הגיב:

    תודה רבה רבה

  • מעיין טלוש הגיב:

    היי יהודית , אני ממש רוצה להכין אך אין לי אבקת שקדים …יש משהו שיוכל להחליף ??

  • Judith הגיב:

    היי מעיין, את יכולה במקום השקדים להוסיף עוד רבע כוס קמח תופח .

  • בשמת הגיב:

    היי יהודית האתר שלך והאינסטה מדהימים! אני פחות אוהבת שזיפים, חשבתי להכין עם תפוח ירוק… נראה לך מתאים?

  • יורם הגיב:

    שלום יהודית
    תודה על המתכונים הנהדרים. האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ואם כן איזו כמות
    נ.ב. בצילום של המצרכים מופיע שמן ולא חמאה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן