עוגה בחושה נפלאה עם נגיעות של קפה ווניל – אתם לא תפסיקו ליישר אותה! רוצו להכין.
אתם צריכים רק קערה ומטרף, מעבירים את כל החומרים לקערה, טורפים, מוסיפים את הקפה והשוקולד וזהו.
אני יודעת שאתם אוהבים עוגות ב 5 דקות, כאלה קלות להכנה, בלי הקצפות. זאת העוגה האולטימטיבית, גם טעימה וגם יפה.
לפני כשבועיים הכנתי את העוגה שנייה לפני שנכנסה השבת. באופן ספונטני העלתי את התמונה המוגמרת לפיד שלי באינסטגרם.
מאז אותו יום אני מקבלת אין ספור הודעות ובקשות למתכון לעוגה. היום בבוקר החלטתי להכין ולצלם כמו שאתם אוהבים.
תכף הלינק והמתכון יעלו לאינסטגרם וגם לסטורי.
מאחלת לכם סופ"ש טעים ונעים♥ באהבה
עוגה בחושה וניל קפה ושוקולד
מתכון לעוגה בחושה וניל קפה ושוקולד
החומרים:
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל (10 גרם)
חצי כוס שמן
קורט מלח
כוס ושלושת רבעי קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח רגיל בתוספת שקית אבקת אפיה)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
כפית אבקת נס קפה
כף מים רותחים
כף ממרח שוקולד
ההכנה:
בקערה בינונית, שמים את הביצים, הסוכר, סוכר וניל, טורפים היטב לתערובת תפוחה. מוזגים מעל את השמן וטורפים היטב, מוסיפים קורט מלח ומערבבים.
מסננים את הקמח, מעבירים מחצית מהקמח לקערה ומחצית מהשמנת חמוצה וטורפים , מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת וטורפים היטב.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים את הנייר, מעבירים שלושת רבעי מהתערובת לתבנית ומשטחים.
שמים את כפית אבקת נס הקפה בכוס קטנה, שופכים מעל כף מים רותחים ומערבבים. מוזגים את הקפה לתערובת העוגה שנשארה בקערה, מערבבים.
לוקחים כף של ממרח שוקולד ומעבירים לתערובת שנשארה, מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית חלקה.
מוזגים את תערובת השוקולד על תערובת הוניל שבתבנית. לוקחים סכין ועוברים 4 פעמים בתוך התערובת בתנועות סיבוביות, עוברים ישר הלוך ושוב וזהו.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40 דקות תלוי בתנור שלכם, קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
טיפים:
אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל, להוסיף שקית אבקת אפיה (10 גרם).
אפשר להשתמש בשוקולד נוטלה, שוקולד השחר, ריבת חלב, ממרח לוטוס.
במקום שמן אפשר להשתמש ב 70 גרם חמאה מומסת.
במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט או במיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)
—————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
עוגה טעימה כל כך!
איזה כיף לדעת, שמחה שהכנת ויצא טעים
כל מה שאת עושה מדהים ומגרה
נראה טעים
את אלופה מושלמת. ?????
תודה אביגיל, על המילים החמות והפרגון.
מדהים! תודה רבה באה בדיוק בזמן 🙂
האם ניתן להשתמש בשמנת חמוצה של פעם 27% ?
היי סלין, בוודאי, ניתן להשתמש בשמנת חמוצה של פעם
פעם ראשונה שאופה מהמתכונים שלך. יצאה עוגה מושלמת
היי כרמלה, אני כל כך שמחה שהכנת ויצא לך טעים.
הי, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית רגילה, גדולה ולא בתבנית אינגליש קייק. האם צריך להכפיל כמויות (זה הרבה ביצים…)?
תודה!
היי עדי, אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה מספר 22-24מ לא יותר גדולה. אין צורך להכפיל כמויות.
האם ניתן להמיר את השמנת למצרך פרווה.
יש לי אלרגים לחלב.
תודה
היי רינה, אפשר להחליף את השמנת חמוצה בשמנת צמחית או במוצר של סויה, או בשלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
הכמויות לעוגה אחת אנגלי קייק רגיל או ל2 תבניות אנגליה קייק רגיל?
היי יהודית, הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת עמוקה לא שטוחה
יצאה מדהימה!
היי גולדי, כיף לדעת! אני שמחה, תהנו
האם הנס קפה מורגש? העוגה לילדים… אם כן, האם אפשר לוותר על הקפה?
היי ליאת, הקפה ממש לא מורגש. בעקרון את יכולה לוותר עליו.
היי , בפעם הראשונה שהכנתי יצאה וואו ותפוחה
בפעם השניה שהכנתי אחרי שהתלהבתי שהצליח יצאה קצת דחוסה וירד הנפח למה זה קורה מה לא עשיתי נכון הפעם ? אודה לתשובתך. יש לך עוגות מדהימות. תודה לך.
היי סיגל, כנראה שהפעם ערבבת יותר מידי את התערובת, ברגע שמערבבים יתר על המידה העוגה יוצאת קשה ודחוסה.
המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת???
היי דליה, כן, המתכון מתאים לתבנית אינגליש אחת ולא יותר.
תודה רבה על המתכון!
העוגה יוצאת לחה וטעימה, טעם הקפה לא מורגש אז להבא אוסיף כפית יותר. העוגה נשארת לחה וטעימה גם למחרת! מומלץ מאוד תכינו בנות?
היי מירי, איזה כיףלדעת, שמחה שהכנת ויצאה לך טעימה.
מעולה! המסתי 100 גרם שוקולד מריר במקום כף ממרח שוקולד
תודה על מתכון מדויק ?