עוגה בחושה וניל קפה ושוקולד
עוגה בחושה נפלאה עם נגיעות של קפה ווניל – אתם לא תפסיקו ליישר אותה! רוצו להכין.

אתם צריכים רק קערה ומטרף, מעבירים את כל החומרים לקערה, טורפים, מוסיפים את הקפה והשוקולד וזהו.

אני יודעת שאתם אוהבים עוגות ב 5 דקות, כאלה קלות להכנה, בלי הקצפות. זאת העוגה האולטימטיבית, גם טעימה וגם יפה.

 

לפני כשבועיים הכנתי את העוגה שנייה לפני שנכנסה השבת. באופן ספונטני העלתי את התמונה המוגמרת לפיד שלי באינסטגרם.

מאז אותו יום אני מקבלת אין ספור הודעות ובקשות למתכון לעוגה. היום בבוקר החלטתי להכין ולצלם כמו שאתם אוהבים.

 

תכף הלינק והמתכון יעלו לאינסטגרם וגם לסטורי.

 

מאחלת לכם סופ"ש טעים ונעים♥ באהבה

עוגה בחושה וניל קפה ושוקולד

החומרים להכנת העוגה

בקערה: ביצים, סוכר, סוכר וניל, טורפים היטב עד שהתערובת נעשית תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן בזרזיף, את המלח וטורפים. מסננים את הקמח ומוסיפים

מוסיפים את השמנת החמוצה, טורפים היטב שלא יהיו גושים.

התערובת לאחר שערבבנו

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים את הנייר, מעבירים שלושת רבעי מהתערובת לתבנית

בקערה קטנה שמים אבקת נס קפה, מוזגים מעל כף מים רותחים ובוחשים

תערובת הקפה תהיה מעט סמיכה

מעבירים את תערובת הקפה לקערה וטורפים,שמים מעל את כף ממרח השוקולד וטורפים היטב

מוזגים את תערובת הקפה והשוקולד על תערובת הוניל

מוזגים את תערובת הקפה והשוקולד על תערובת הוניל

לוקחים סכין, עושים ארבעה סיבובים מקצה לקצה, לאחר מכן עושים 2 פסים באמצע וזהו, מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40 דקות, קיסם שננעץ באמצע יוצא נקי

ניתן לעוגה להתקרר עד שנפרוס אותה

 

מתכון לעוגה בחושה וניל קפה ושוקולד

החומרים:

3 ביצים L

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל (10 גרם)

חצי כוס שמן

קורט מלח

כוס ושלושת רבעי קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח רגיל בתוספת שקית אבקת אפיה)

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

כפית אבקת נס קפה

כף מים רותחים

כף ממרח שוקולד

ההכנה:

בקערה בינונית, שמים את הביצים, הסוכר, סוכר וניל, טורפים היטב לתערובת תפוחה. מוזגים מעל את השמן וטורפים היטב, מוסיפים קורט מלח ומערבבים.

מסננים את הקמח, מעבירים מחצית מהקמח לקערה ומחצית מהשמנת חמוצה וטורפים , מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת וטורפים היטב.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים את הנייר, מעבירים שלושת רבעי מהתערובת לתבנית ומשטחים.

שמים את כפית אבקת נס הקפה בכוס קטנה, שופכים מעל כף מים רותחים ומערבבים. מוזגים את הקפה לתערובת העוגה שנשארה בקערה, מערבבים.

לוקחים כף של ממרח שוקולד ומעבירים לתערובת שנשארה, מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית חלקה.

מוזגים את תערובת השוקולד על תערובת הוניל שבתבנית. לוקחים סכין ועוברים 4 פעמים בתוך התערובת בתנועות סיבוביות, עוברים ישר הלוך ושוב וזהו.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40 דקות תלוי בתנור שלכם, קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

טיפים:

אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל, להוסיף שקית אבקת אפיה (10 גרם).

אפשר להשתמש בשוקולד נוטלה, שוקולד השחר, ריבת חלב, ממרח לוטוס.

במקום שמן אפשר להשתמש ב 70 גרם חמאה מומסת.

במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט או במיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל)

 

 

—————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

25 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן