עוגה אנגלית בחושה, רכה טעימה ועסיסית – הכל בקערה אחת ולתנור
אז תקשיבו, המתכון הזה לעוגה אנגלית, הוא הקינוח שהולך איתי שנים רבות. במקור קיבלתי אותו מבת דודתי רחל לזר.
כשאין לי זמן – ואני רוצה להכין עוגה טובה וטעימה אני בוחרת בעוגה האנגלית.
היא מתאימה לשבתות וגם לימי חול, במיוחד אני אוהבת להכין אותה לשבת. תכינו השבת כי בטוח התגעגעתם לחמץ!
תחשבו שכל ההכנה היא בקלות ובקערה אחת, ממצרכים שיש לכם תמיד בבית.
הפעם השתמשתי בתבנית קוקי, תבנית אינגליש פלוס בגודל 31/10, התבנית אלומיניום ובתוכה נייר אפיה מובנה
לדעתי זה מוצר ממש גאוני ויש בזה יתרון.
בשיתוף קוקי
תכינו, תצלמו ותשתפו אותי בתמונות – באינסטגרם ובפייסבוק. אשמח שתגיבו גם כאן!
באהבה♥יהודית
מתכון להכנת עוגה אנגלית
תבנית של קוקי 31/10 מתקבלת עוגה גבוהה – או 2 תבניות לנוחיותכם
החומרים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
180 גרם חמאה מומסת
כוס וחצי קמח תופח
חצי גביע יוגורט או אשל / אפשר שמנת חמוצה 100 גרם
ההכנה:
בקערת מיקסר, שמים את ארבעת הביצים, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את החמאה המומסת בתנועות קיפול עדינות.
מוסיפים את הקמח ואת היוגורט לסירוגין, תמיד יתרת הקמח בסוף, לערבב בתנועות קיפול עדינות.
לוקחים תבנית אינגליש, משמנים טיפה ומוזגים את התערובת.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפייה כ 25-30 דקות או עד אשר מכניסים קיסם לעוגה והוא יוצא נקי.
תהנו מאפייה טעימה
—————————————————————————————————————————————————–
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
היי יהודית
שאלה מה דעתך האם אפשר להוסיף קצת קקאו?
כן, עניתי לך רחל, זה אפשרי
היי יהודית
האם אפשר להוסיף קצת קקאו?
תודה
רחל, תורידי כף קמח ובמקום תוסיפי כף קקאו
האם אפשר להחליף את היוגורט בריוויון?
היי מעיי, בהחלט אפשרי, באותה כמות
העוגה נראית קלה וטעימה וכמובן שאכין
היי רחל, תודה רבה ושבת שלום
היי נראה ממש טוב במה אפשר להחליף את השמנת כדי שיהיה פרווה?
היי חנה, ניתן להשתמש בחצי כוס מיץ תפוזים כתחליף ליוגורט
האם אפשר להחליף את היוגורט בריוויון?
בהחלט אפשרי להחליף את היוגורט בריווין
האם ניתן להוסיף אוכמניות או שוקולד צ’יפס, אם כן, איך וכמה?
תודה!
היי שלומית, אפשרי להוסיף, אבל לא הרבה , השוקולד ופירות היער יש להם נטיה לשקוע
אפשר לקצוץ את השוקולד (לדעתי לעוגה זו יתאים מריר) לחתיכות קטנות, לערבב אותו בקערית עם מעט קמח, ואז לפזר מעל הבלילה שכבר בתבנית. להטמיע ע"י ערבוב עדין – רק של השכבה העליונה של הבלילה, ולאפות.
השוקולד לא ישקע לתחתית העוגה ויהווה תוספת נחמדה לחוביבי השוקולד המריר.
היי, בעיקרון אני אוהבת שידרוגים, אפשר להוסיף גם פירות יער, לעטוף אותם בקמח ואז להכניס לבלילה
שוקולד יהיה מעולה , מקווה שהכנת ויצא טעים
היי
הכנתי את העוגה לפי כל הכללים, כולל גודל התבנית. העוגה יצאה דחוסה מאוד, לא אורירית. אולי כדאי היה להקציף את הביצים?
היי, העוגה מאוד אוורירית, ניתן לחלק אותה ל 2 תבניות אינגליש ואז יש לתערובת מקום לתפוח.
איך צריך לשמור את העוגה? האם בקירור?
היי רותם, עכשיו מאוד חם, לעוגות חלביות יש נטייה להתקלקל בחוץ, לכן רצוי אחרי יומיים אם נשאר משהו ממנה להכניס למקרר.