סלט כרוב צבעוני פיצוחים ורוטב חמוץ מתוק
סלט כרוב נפלא עם צנוברים שומשום ופקאן סיני – ורוטב חמוץ מתוק משגע שהופך את הסלט לשוס גדול

סלט חובה בכל אירוע משפחתי שלנו. כשאחותי רחל עורכת רשימות, סלט הכרוב הזה מתנוסס.

רחל אומרת שחובה להכין אותו בחג השבועות, כי הוא מתחסל ראשון מבין כל הסלטים.

אחותי ממציאה מתכונים, אבל כאלה שהם לא רק לרושם אלא טעימים בטירוף.

את הסלט היא הכינה באחד מארועי השבועות שכל המשפחה התכנסה בו מלפני שנים רבות.

במקור הסלט הוא עם כרוב לבן בלבד, אני הוספתי לו כרוב אדום וגזר.

שתדעו, שהפיצוחים והרוטב עושים אותו טעים ומשגע.

אתם יכולים להכין כמו שאני הכנתי או רק עם כרוב לבן, כל האופציות טובות וטעימות, שלא נדבר על הססגוניות.

תשמרו על המתכון ותכינו, אל תשכחו לצלם ולשתף אותי.

אוהבת את הקוראים שלי♥

 

סלט כרוב צבעוני פיצוחים ורוטב חמוץ מתוק

 

החומרים להכנת הסלט

בתנור, קולים את הצנוברים והשומשום, לאחר שמתקרר מעבירים לשקית ושומרים עד להגשה. חותכים את הכרוב הלבן והכרוב הסגול, חותכים את הגזר למקלות או מגרדים. מכינים רוטב: בצנצנת מכניסים רבע כוס שמן, רבע כוס סויה, רבע כוס חומץ, רבע כוס סוכר. משקשקים היטב, מכניסים את הצנצנת עם הרוטב למקרר עד לשימוש

בקערה גדולה, שמים את הכרוב הלבן והסגול, את מקלות הגזר, אפשר לגרד את הגזר

מערבבים את כל הירקות

מעל הירקות מוסיפים את השומשום הקלוי, את הצנוברים הקלויים, את הפקאנים קוצצים מעט ומוסיפים לתערובת

מוציאים את צנצנת הרוטב מהמקרר, משקשקים עד שכל הרוטב נעשה אחיד, מוזגים את הרוטב מעל כל הירקות, מערבבים קלות וזהו.

 

 

מתכון להכנת סלט כרוב צבעוני עם פיצוחים ורוטב חמוץ מתוק

החומרים:

כרוב לבן בינוני

כרוב סגול קטן

גזר מקולף

פיצוחים:

100 גרם שומשום-קולים בתנור

100 גרם צנוברים-קולים בתנור

100 גרם פקאן סיני

לרוטב בצנצנת:

רבע כוס סויה

רבע כוס שמן

רבע כוס חומץ

רבע כוס סוכר

ההכנה:

חותכים את הכרוב הלבן לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה, חותכים את הכרוב הסגול לרצועות דקות ומעבירים לקערה.

חותכים את הגזר למקלות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים את הגזר לקערה, מערבבים את הירקות קלות עם הידיים.

שמים על הירקות את השומשום הקלוי ואת הצנוברים הקלויים, חותכים גס את הפקאן הסיני משאירים קצת שלמים, מפזרים מעל ומערבבים קצת.

מוציאים את צנצנת הרוטב מהמקרר, משקשקים היטב עד אשר הסוכר נמס, שופכים את הרוטב על הכרוב, מערבבים קלות עם הידיים.

לוקחים קערת הגשה, עורמים את כל הסלט בקערה ומגישים.

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

6 Comments

  • מלי קרובקה הגיב:

    היי אשמח אם תשלחו לי למייל את המתכון של הסלט כרוב בחמןץ מתוק.

  • ירדן הגיב:

    היי,
    הסלט נראה מעולה!!!
    רציתי לשאול אם אפשר להפחית בכמות הסוכר? והאם השמן זה שמן זית?

  • ליאל הגיב:

    היי, אפשר במקום שמן רגיל, שמן זית?
    והכמויות זה בכוס חד פעמי?
    תודה:)

    • Judith הגיב:

      היי ליאל, אם את אוהבת שמן זית אז בוודאי שאפשר, אני משתמשת תמיד בכוס אוניברסלית כוס מדידה
      את יכולה להשתמש בכוס קרטון לשתיה חמה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן