סלט חסה עם אגוזי קשיו ופירות העונה – מעל רוטב חמוץ מתוק משגע מהסרטים
אתמול תיכננתי להכין את הסלט, קניתי את כל המצרכים הכנתי על השיש, פתאום עדי הגיעה עם הקטנטנים.
ידעתי, את הסלט אין אפשרות להכין עכשיו. הקטנטן בוכה, הקטנטנה מבקשת תשומת לב – הכנסתי הכל למקרר.
עדי אמרה "אמא תכיני" אמרתי לה שעוד כמה דקות כבר אין אור יום, לא תהיה לי אפשרות לצלם כמו שאני אוהבת.
בבוקר מוקדם נכנסתי למטבח כדי להכין את הסלט, אני אוהבת שכל המצרכים עומדים לפני על השיש במטבח.
ככה אין סיכוי שאני אשכח משהו חשוב להכניס לסלט. קודם חתכתי את החסות עם הידיים, אפשר עם סכין באופן גס.
העונה יש לנו פירות יפים, אפשר לחתוך נקטרינות, או אפרסקים או משמשים, או אגסים, או תפוחים. בקיצור כל מה שבא לכם.
את הרוטב מוזגים לקערה בסמוך להגשה, למשל אם אתם מתארחים או מארחים, תשימו את החסות הפירות והקשיו בקערה
חמש דקות לפני שכולם מתיישבים לאכול מוזגים מעל את הרוטב מערבבים קלות ומגישים.
הכי שוס זה הרוטב המשגע, עם הפתעה וסוד בתוכו.
יאלללה בואו תכינו איתי!
מאחלת לכם חג שבועות שמח♥באהבה
מתכון להכנת סלט חסה קשיו ופירות העונה
החומרים:
חסה ערבית שטופה (לסנן)
חסה מסולסלת שטופה
3 נקטרינות חתוכות לפלחים או משמשים או תפוחים או אגסים (כשיש מנגו זה נפלא)
100 גרם קשיו קלוי מלוח
לרוטב:
בצנצנת עד לשימוש
חצי כוס שמן
1 שן שום כתושה
חצי כפית חרדל
רבע כוס לימון סחוט
כפית חומץ (מי שרגיש יכול לוותר)
קורט פלפל שחור
רבע כפית מלח
2 כפות ריבת משמש (אל תוותרו)
ההכנה:
שוטפים את החסות ומסננים, חותכים את החסות בידיים או עם סכין באופן גס. מעבירים לקערה גדולה.
חותכים את הפירות לפלחים, מניחים על החסה, מפזרים את הקשיו מעל הפירות.
משקשקים את הרוטב שבצנצנת ומוזגים לקערה, מערבבים בעדינות עם שתי ידיים וזהו. מעבירים לקערת הגשה.
—————————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
היי יהודית, אני נהנית מאוד מהמתכונים הנהדרים שלך.
במה אפשר להחליף את ריבת המשמשים במידה ואין בבית?
היי קארין, תנסי להחליף במעט סילאן אם יש לך בבית, במידה ואין אז תוותרי על הריבה
נראה טעים