סברינה משפחתית דובדבן וקצפת
סברינה משפחתית כמו של פעם, בלי שמרים בכלל – עם סירופ משגע בנגיעות של רום

כשדודי בני בכורי היה בגן, חיפשתי מטפלת שתיקח אותו מהגן ותשמור עליו עד אשר אחזור מהעבודה.

נתמזל מזלי ומצאתי את שושי זיסו חדש, שהייתה גם שכנה, אשה נהדרת שטיפלה בדודי באהבה רבה.

שלושת בנותיה המקסימות היו יותר גדולות מדודי, הן שיחקו איתו וטיפלו בו יפה.

הוא נשאר בטיפולה של שושי עד כיתה ג', לאחר בית הספר היא הייתה מקבלת אותו בביתה עם ארוחה חמה ומכינה איתו שיעורים.

לאחר 8 שנים של כמיהה לעוד ילד, נולדה עדי  – דודי כבר גדל והיה מגיע לבד הביתה.

שושי באה ממשפחה של קונדיטורים. את המתכון לסברינה קיבלתי ממנה, לאחר שהיא נתנה לי לטעום ידעתי שזאת העוגה המנצחת.

אהבתי שהעוגה ללא שמרים ובלי התפחות.

כמו שכבר סיפרתי בפוסטים קודמים, אני אופה מגיל 11 ויש לי רזומה בעוגות. את העוגה הזו הכנסתי למחברת המתכונים שלי

והיא מלווה אותי כמו שהבנתם כבר עשרות שנים.

ביום שני בערב דודי הגיע, השארתי את כל מה שהכנתי ליד הדלת כולל עוגת שוקולד לקטנטנים ועוגת סברינה לדודי.

העוגה שהפכה מזמן  להיות הפיבוריטית שלו.

תודה לשושי ובני ביתה שהשקיעו בדודי באהבה ובמסירות. תודה על סברינה נוסטלגית.

לכבוד יום ההולדת ה 72 למדינת ישראל. עשיתי קאמבק לעוגת הסברינה הנוסטלגית.

בברכת חג עצמאות שמח

סברינה משפחתית דובדבן וקצפת

 

החומרים להכנת הסברינה

מפרידים את הביצים, את החלבונים)לבנים) שמים בקערה ומקציפים, כאשר נוצרות בועות מסביב מוסיפים את הסוכר לאט, מוסיפים את סוכר הוניל, נקבל קצף יציב

מוסיפים את החלמונים, ממשיכים להקציף במהירות נמוכה

מוסיפים את הקמח לתערובת לסירוגי עם האשל

מוסיפים את האשל, תוך כדי את יתרת הקמח, מערבלים במהירות נמוכה עד אשר הקמח נבלע

מוסיפים חצי בקבוקון של רום, מערבבים רק עד אשר הרום נטמע.

התערובת חלקה והומוגנית

מוזגים את התערובת לתבנית משומנת מספר 25/30

מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180 מעלות, זמן אפייה של 25-30 דקות, קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

בתנור עד השחמה

מוציאים מהתנור – ומיד מוזגים על העוגה 2 כוסות מידה של מים מהברז

מכינים את הסירופ סוכר, מוסיפים רום ומביאים לרתיחה

מוזגים את הסירופ סוכר החם על פני כל העוגה – לאחר 5 דקות ניתן להכניס למקרר. בנתייים נכין את הקרם

מכינים קרם: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר

מורחים את הקרם על פני כל העוגה. לקישוט: מכניסים את מחצית הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים מסביב

מניחים דובדבן מסוכר על הרוזטות

מתכון להכנת סברינה משפחתית דובדבן וקצפת

חומרים להכנת הטורט:

5ביצים מופרדות

כוס ורבע סוכר

2 גביעי אשל

350 גרם קמח תופח (2 וחצי כוסות מדידה)

שקית סוכר וניל (10 גרם)

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 בקבוק רום אדום

הכנת הטורט:

מחממים תנור על 180 מעלות, זמן אפיה כ 30 דקות, קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים, כאשר נוצר קצף מסביב מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

מוסיפים את הסוכר וניל וממשיכים להקציף, מקבלים קצף יציב ומבריק.

מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף במהירות הכי נמוכה.

מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה, לסירוגין עם האשל.

מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע לגמרי. מוסיפים חצי בקבוקון רום ומערבבים קלות.

משמנים תבנית מלבנית או מרובעת, קוטר של 25/35.

מעבירים את כל התערובת לתבנית ומשטחים, מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

לאחר האפייה מוציאים מהתנור, מיד כשהעוגה חמה מוזגים עליה 2 כוסות מים מהברז.

הכנת סירופ סוכר:

2 כוסות מים, כוס ורבע סוכר,חצי בקבוקון רום, שמים בקלחת, תוך כדי המסה מערבבים.

מביאים לרתיחה ומכבים את האש. נועצים מזלג על פני העוגה ליצור חורים. מוזגים את הסירופ על העוגה

העוגה שותה לאט את הסירופ, בסוף הכל נספג בעוגה הטעימה. מכניסים למקרר.

הכנת קצפת:

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

חצי כוס חלב

כף אבקת סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

שמים את כל החומרים בקערה, מקציפים עד אשר הקרם מתייצב לגמרי.

ההרכבה:

מורחים שלושת רבעי מהקרם על העוגה, משטחים עם כף או עם פלטה.

ביתרת הקצפת מקשטים: מכניסים לשק זילוף את הקצפת עם צנטר פרח, מזלפים פרחים על פני העוגה.

מעל מקשטים עם דובדבן מסוכר. מכניסים למקרר לכמה שעות, העוגה סופגת את הסירופ ונעשית ספוגית וטעימה.

בעונה אפשר לקשט עם פירות טריים, כמו תותים או דובדבנים טריים.

אבל אין על הדובדבן המסוכר הנוסטלגי.

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

17 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן