מרק עגבניות רומני עם אורז, כזה עוד לא אכלתם! רוצו להכין החורף כבר כאן!
כשאמא שלי הייתה מתקשרת אלי לעבודה ואומרת: "יהודית תשלחי את עדי, הכנתי לה מרק עגבניות".
הכי מנחם לקבל צלחת מרק חמה ומשביעה, במיוחד ישמחו הילדים שחוזרים רעבים מבית הספר.
את המתכון ליקטתי אצל אחותי רחל, באחד מימי השישי הוזמנו אליה לצהריים עם כל המשפחה.
כמו תמיד אחותי מציינת את המנה וגם מכריחה לאכול, כל מה שהיא מכינה טעים!
על השולחן כמנה ראשונה הוגש מרק עגבניות עם אורז, אמרתי לה שאני מכירה כי אמא הייתה מכינה לנכדים!
אחותי עמדה על זה שאטעם כי המתכון מקורי של חמותה פליציה ז"ל, טעמתי ומאוד נהנתי!
המתכון כאן לפניכם ובשבילכם, הכי מקורי שיש! אל תוותרו על הסוכר והלימון במרק.
אשמח שתכינו ותשתפו, שתגיבו כאן בבלוג כדי שאדע שאתם עוקבים אחרי☻
אתם מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם לחצו על follow ותהיו מעודכנים.
אשמח לראות ולדעת שהכנתם ונהנתם♥ הנאה מרובה ובישולים טעימים
מתכון להכנת מרק עגבניות עם אורז
החומרים להכנת המרק:
1 בצל קצוץ דק
1 גזר גדול מקולף ומגורר
3 כפות שמן לטיגון
2 בקבוקי מיץ עגבניות ליטר כל בקבוק
3 כפות אורז שטוף
2 כפות מיץ לימון
5 כפות סוכר (כן זה בסדר)
1 כף מלח (יש לבדוק תיבול ולהוסיף לפי הצורך)
חצי כפית פלפל שחור
אפשר להוסיף אבקת מרק (מי שאוהב)
אופן ההכנה:
בסיר גדול ועמוק, מוזגים שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים.
מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים מעט.
מוסיפים את 2 בקבוקי מיץ העגבניות ומערבבים (לפתיחת הבקבוק יש לנקב את המכסה).
מוסיפים כ- 5 כוסות מים חמים ומערבבים, מביאים את התערובת לרתיחה.
מוסיפים את המלח והפלפל, מוסיפים את הסוכר, לבסוף את מיץ הלימון.
בודקים תיבול, אם חסר מלח או סוכר זה הזמן להוסיף.
מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים, מבשלים את המרק עם מכסה סגור כ – 20 דקות.
לבדוק אם האורז התבשל ולאחר מכן לכבות את האש, להמתין כ 15 דקות ולאחר מכן למזוג לצלחות.
המרק יהיה טעים יותר ביום שלמחרת, אם יישאר משהו.