מרק כתום עשיר
מרק עשיר עם ירקות כתומים ! הכי טעים ובריא לימי החורף.

לאחר שתכינו פעם אחת, המרק הזה ייכנס למחברת המתכונים שלכם. אחד הטעימים והבריאים! אצלי הוא מתחסל מיד.

בתחילת החורף הכנתי את המרק והעלתי סרטונים לסטורי באינסטגרם. הגיעו אלי מלא בקשות למתכון.

רשמתי לכולם מתכון ידני. היום….החורף שוב הגיע בעוצמה וממש קר, ולדעתי הכי מתאים לאכול מרק חם, טעים ומנחם.

בנוסף לזה שהמרק ממש בריא! יש לכולנו בדרך כלל במזווה את הירקות להכנה. קוצצים, זורקים לסיר, מבשלים ואוכלים!

מאחלת לכם שבוע נעים וטעים! תכינו את המרק ואל תשכחו לשתף גם את החברים שלכם.

אוהבת♥

מרק כתום עשיר

החומרים להכנת המרק

מקלפים וחותכים את הגזר, הבטטה, הדלעת, תפוחי האדמה והסלרי

קוצצים את הבצל ואת השום, שמים בסיר 1 כף שמן זית 1 כף שמן רגיל מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים לשקיפות

מוסיפים את כל הירקות לסיר ומערבבים

מוסיפים מים כמעט עד לשפת הסיר, מביאים לרתיחה ומערבבים

לאחר כ 5 דקות של בישול, מוסיפים את התבלינים ומערבבים

לאחר עוד כ 7 דקות של בישול – מכסים את הסיר עם חצי מכסה ומבשלים עד לריכוך הירקות. טועמים אם חסר מלח ומוסיפים. מורידים מהאש, טוחנים את הירקות עם מוט בלנדר ידני או במעבד מזון.

 

 

מתכון להכנת מרק כתום עשיר

החומרים:

חתיכת דלעת כתומה קלופה וחתוכה

4 גזרים קלופים וקצוצים

1 בטטה מתוקה קלופה וחתוכה

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 בצל בינוני קצוץ

2 גלדי שום קלופים וקצוצים

1 כף שמן זית

1 כף שמן רגיל

תבלינים:

חצי כף מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כורכום

חצי כף אבקת מרק

 

ההכנה:

בסיר גדול ועמוק, שמים את השמן, מוסיפים מעל את הבצל והשום, מטגנים עד שקיפות.

מוסיפים מעל את כל הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מים בגובה של שלושת רבעי הסיר.

מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים, אם חסר מלח מוסיפים.

מבשלים את המרק עוד כ 10 – 15 דקות, בודקים את הירקות אם התרככו. אם עדיין הירקות לא רכים אפשר לבשל עוד כ 5 דקות.

מכבים את האש. לאחר שהמרק נרגע מהבעבוע בסיר, טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, או עם בלנדר חשמלי.

המרק מוכן, ניתן למזוג לקערות אישיות ולהתחיל את הארוחה.

אפשר להכין קרוטונים ולהוסיף למרק.

 

 

 

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן