מרק גריסי פנינה וירקות
מרק גריסים עשיר! עם ירקות מזינים שיחממו לכם את הבטן.

בחורף, אמא הייתה מכינה את כל סוגי המרקים, כל יום גיוונה, עם מרק טעים שיש בו את כל הירקות הטריים.

אני ממשיכה את דרכה, נוהגת להכין כל יום מרק טעים אחר! בשישי נוהגת להכין מרק קובה סלק או מרק קובה דלעת.

מרק הגריסים תמיד הוכן עם ירקות מגוררים, השמן תמיד היה צף מלמעלה ונתן למרק מראה שומני, מצד שני מאוד טעים ומגרה!

בשבוע שעבר העלתי את המתכון לאינסטגרם, צילמתי והסרטתי את כל השלבים והעלתי לסטורי. הייתה הענות היסטרית למרק.

החלטתי שמגיע למרק גריסי הפנינה בית. לכן רשמתי לכם כאן מתכון מסודר.

מאחלת לכם שבוע טוב ומבורך♥

מרק גריסי פנינה וירקות

 

החומרים להכנת המרק: גריסי פנינה מושרים במים, תפוחי אדמה, גזר, קישוא, בצל, סלרי, שמן ותבלינים

שמים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה קלה

מוסיפים את הגזר המגורר, מטגנים קלות עד אשר הבצל הופך להיות כתום

מוסיפים לסיר את יתרת הירקות המגוררים והקצוצים, תפוח אדמה חתוך לריבועים וחלק מגורר, קישוא מגורר, סלרי קצוץ

מערבבים את כל הירקות ומטגנים כדקה

מוסיפים את גריסי הפנינה המושרים והמסוננים, מערבבים

מוסיפים לסיר מים עד שלושת רבעי גובה הסיר, מביאים לרתיחה ראשונית, מוסיפים את התבלינים ומערבבים

לבשל את המרק על אש בינונית כחצי שעה, בודקים תיבול אם חסר מלח מוסיפים. המרק מצטמצם והגריסים מתנפחים ורואים שהם התבשלו

 

מתכון להכנת גריסי פנינה עם ירקות

החומרים:

חצי כוס גריסי פנינה מושרים במים

2 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים

1 קישוא בינוני מקולף ומגורר

2 תפוחי אדמה קלופים – אחד מגורר השני חתוך לקוביות

2 עלי סלרי קצוצים

1בצל בינוני קצוץ

2 כפות שמן

1 כף מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כורכום

כפית אבקת מרק

ההכנה:

בסיר גדול עמוק, מוזגים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה קלה.

מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים, מטגנים דקה עד אשר הבצל נצבע בכתום.

מוסיפים את הקישוא, את תפוחי האדמה והסלרי, מערבבים, מטגנים על אש קטנה כ 2 דקות.

מסננים את גריסי הפנינה שהשרנו, מוסיפים לתערובת ומערבבים.

מוזגים מים חמים או רותחים, המים יהיו בגובה שלושת רבעי הסיר. מביאים לרתיחה ראשונה.

מעבירים לסיר את כל התבלינים ומערבבים, מבשלים כ 2 דקות. טועמים, אם חסר מלח זה הזמן להוסיף.

נותנים למרק להתבשל על אש בינונית כ 20-25 דקות, המרק מצטמצם וגריסי הפנינה מתנפחים ומתבשלים היטב.

מכבים את האש, מכסים את הסיר וממתינים כ 7 דקות עד אשר האדים נרגעים מעט.

מוזגים את המרק לצלחת ומגישים.

 

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן