כל הסודות שלא אמא שלי להכנת מרק אפונה טעים! תכינו למי שאתם אוהבים.
אמא תמיד חיכתה לנכדים שיגיעו מבית הספר ומהגנים. בקיץ הייתה עורכת שולחן בחצר הבית.
בימי החורף השולחן בפינת האוכל היה נפתח וכל הקטנטנים ישבו מסביב.
היה לה חשוב שכל ילד יקבל צלחת מרק חמה! וגם שניצלים עם מקרוני, קציצות ירק, כרובית מטוגנת. אורז על כל סוגיו וגווניו.
בימי שישי היו קובות עם מרק סלק או עם מרק דלעת. קציצות עוף מטוגנות או קציצות תפוחי אדמה מטוגנות וממולאות בבשר
בפרסית (עלו צ'אפ).
כמה נוסטלגיה וגעגועים לאוכל הצבעוני והכל כך טעים!
תכינו תכינו, מצפה לראות את המרק הטעים שלכם♥ מזמינה אתכם להיכנס לאינסטגרם שלי, וגם לסטורי וליהנות מהסרטונים על אופן ההכנה
מתכון להכנת מרק אפונה של אמא
החומרים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 ענפי סלרי קצוצים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 גלדי שום קצוצים
2 כפות שמן זית
שלושת רבעי כוס אפונה יבשה מושרת במים כחצי שעה
תבלינים:
מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק, טיפת כורכום
אופן ההכנה:
בסיר בינוני עמוק, מוזגים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את כל הירקות הקצוצים ומערבבים. מסננים את האפונה ומוסיפים לסיר, מערבבים.
מוסיפים מים חמים עד כמעט שלושת רבעי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים ומערבבים, מכסים את הסיר.
משך הבישול כשלושת רבעי שעה על אש בינונית, או עד אשר האפונה מתפוררת ומשנה מרקם, בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.
מכבים את האש ומחכים כחמש דקות. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר בעדינות. אפשר להשתמש במעבד מזון.
אני מוציאה מהסיר מעט ירקות שלמים ושמה בצלחת, לאחר מכן טוחנת את היתרה שנשארה בסיר. ככה יש לי תמיד 2 מרקמים במרק.
מרק מצוון
היי הילה, שמחה שאת אוהבת את מרק האפונה