מקלות מלוחים עם ינסון
מקלות בייגלה מלוחים ופריכים כמו עוגיות עבאדי – בניחוח של ינסון, תבלין עם ריח משגע.

לפני שנים רבות טעמתי את הבייגלה האלה אצל גיסתי סיגיביקשתי ממנה את המתכון והוא נרשם על דף מהמחברת של שובל.

 

הכנתי אותן הרבה פעמים, אבל הן נשכחו, ולא עברו לבלוג החדש. אבל הטעם המשגע לא נשכח!

 

בטקס הכנסת ספר תורה להורים שלנו סיגי הכינה אותן שוב ואז עלה בי געגוע.

המתכון וכל שלבי ההכנה כאן. מעניין אם תכינו ותשתפו אותי בתמונות!

באהבה ממני

מקלות מלוחים עם ינסון

מקלות מלוחים עם ינסון

החומרים להכנה: קמח, שמרים, מלח, תבלין ינסון, שמן, מרגרינה או חמאה, מים

מסננים את הקמח לקערה בינונית

מוסיפים לקמח את יתרת החומרים, מתחילים ללוש ידני עד שמקבלים בצק רך

מקבלים בצק רך ונעים

מכסים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות

מחלקים את הבצק ל 4, כל חלק מגלגלים לרולדה, חותכים בעזרת סכין לחתיכות

מרדדים כל חלק לאורך

מגלגלים בצפיפות כמו סיגר

מגלגלים את כל החתיכות לרולדה בצורת סיגר

מניחים בתבנית על נייר אפייה, מניסים לתנור שחומם מראש על 180, זמן אפייה כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.

מוציאים מהתנור ומקררים, לאחר מכן מעבירים לקופסה אטומה.

 

מתכון להכנת מקלות מלוחים עם ינסון

מקבלים 36 מקלות יאנסון

החומרים:

500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות מדידה)

כף שטוחה שמרים (אפשר שמרים יבשים)

כפית מלח

כפית ינסון (תבלין גרגרים עם ריח נהדר)

100 גרם מרגרינה רכה / או 100 גרם חמאה רכה

רבע כוס שמן

שלושת רבעי כוס מים (כוס מדידה)

 

אופן ההכנה:

בקערה בינונית: מעבירים אליה את הקמח המנופה, מוסיפים את השמרים, את המלח בצד, את המרגרינה (או החמאה) והשמן.

מעל שמים את גרגרי הינסון, מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עד שמקבלים בצק רך וגמיש.

מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של 10 דקות.

מחממים את התנור על 180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל 4 חלקים, כל חלק מגלגלים ויוצרים ממנו גליל, חותכים כל גליל לפרוסות של 8 חתיכות או יותר, תלוי בגודל..

בעזרת מערוך מרדדים כל פרוסה לאורך, מגלגלים מהצד הרחב עד שמקבלים סיגר דק.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את המקלות אחת ליד השנייה אבל לא בצפיפות, באפייה הן תופחות קצת.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20 דקות או עד הזהבה קלה.

לאחר צינון מוחלט אפשר להעביר את המקלות לקופסה אטומה.

 

טיפים והערות:

1.אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה( בעקרון המתכון טבעוני).

2.לפני האפייה אפשר למרוח על המקלות מעט מים ולפזר שומשום.

3.אל תאפו את המקלות יותר מידי, תנו להם להיות קריספיים במידה.

4.אל תוותרו על הינסון זה עושה את כל ההבדל ואת הטעם.

5. תבלין ינסון גרגרים קונים בחנות תבלינים.

6. אפשר ליצור סיגרים ולחתוך אותם לרצועות קטנות ואז להכניס לאפייה, תקבלו מקלות בייגלה קטנים כמו של פעם.

 

————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

6 Comments

  • ניצ הגיב:

    פשוט כיף לקרוא כל מתכון שלך!תודה על ההשקעה!
    מתכונים מוצלחים וברורים.

  • ענת ס הגיב:

    ראשית הבלוג שלך מקסים!!!
    מאמצת באהבה את המתכון. תודה!
    די מזכיר גריסיני.
    ניתן לאכול עם מטבל/גבינה ולכן בפעם הבאה אכין עם קמח כוסמין למען הבריאות.כי זוללים מזה הרבה.
    כדאי להוסיף עוד מעט ינסון (אניס)
    וכדאי ליצור מקלות דקים יותר ,כדי שיהיו יותר פריכים.

  • Judith הגיב:

    היי ענת, תודה על המחמאה! מקבלת את השידרוג שלך.
    ניתן לרדד לבצק יותר דק. בקשר לינסון אפשר תמיד להוסיף עוד קצת למי שאוהב.

  • עירית הגיב:

    היי ענת,
    ההסבר שלך פשוט והצילומים בבלוג שלך נהדרים!
    אני רוצה להכין! איך לדעתך זה יצא מקמח כוסמין או קמח מלא? האם לשנות משהו במתכוI כאשר משתמשים בקמח אחר?
    תודה,
    עירית

  • Judith הגיב:

    היי עירית, אפשרי להכין עם קמח מלא או כוסמין. לא לשנות את המרכיבים במתכון. אם יוצא יבש אפשר להוסיף טיפת נוזלים.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן