עוגיות מגולגלות, מבצק חמאה נעים ונוח לעבודה, במילוי ממרח תמרים או ממרח שוקולד. הכי טעימות ליד כוס תה או קפה
חג הפסח עבר חלף והמחשבות על עוגיות עם קמח חלפו במוחי. לי מאוד קשה עם המצות והעוגיות של פסח אז החלטתי להכין את השטרודל הכי כייפי וטעים שכולם אוהבים. קודם ניגשתי לסופר וקניתי כמה חבילות קמח שיהיה לי וחלילה שלא יחסר, ומיד בבוקר הסתערתי על המטבח – הכנתי את הבצק, גילגלתי והופ לתנור. ולפני שהמתוקים האלה התקררו כבר אכלתי כמה פרוסות. לא יכולתי להתאפק. טעים פריך, מתוק, מענג, כייפי והכי טעים לי עם כוס קפה בבוקר.
רק שתדעו שישנה אפשרות למלא את הרולדות בנוסף עם ממרח שוקולד שאוהבים.
אז קדימה חברים תכינו לא תתאכזבו!
מתכון לשטרודל תמרים
החומרים לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/3 כוס חלב קר
1/3 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח
אופן ההכנה:
במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים את כל החומרים היבשים – קמח אבקת אפיה ומלח. מפזרים מעל את החמאה הרכה, מעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים, מוסיפים את הנוזלים ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
החומרים למילוי:
1 קופסא של ממרח תמרים
אופן ההכנה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה באופן שווה.
מורחים שליש ממרח התמרים על העלה ומגלגלים לצורת רולדה. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים ב-180 מעלות ל-20-30 דקות או עד הזהבה.
לאחר קרור מוחלט יש לחתוך את הרולדות לפרוסות.
לקישוט: לפזר מעל הרולדה החתוכה אבקת סוכר. לאחר שהרולדה התקררה לגמרי יש להכניס לכלי סגור ואטום.
תכינו חברים יקרים מבטיחה שלא תתאכזבו.
את מקסימה ואשה מאוד ביתית.
מתכונים בטוחים
היי פנינה, תודה רבה על הפרגון.
איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
היי קרן, לפרווה, במקום חמאה מרגרינה רכה, במקום שמנת מתוקה או חלב להשתמש במיץ תפוזים
ניראה פשוט מעולה, רצה לנסות. איך שומרים את העוגיות?
מכניסים לקופסא אטומה, בין שכבה לשכבה מפרידים עם נייר סנדביץ או נייר אפייה, בימים חמים כדאי להכניס למקרר
מתכונים מעולים
אפשר להשתמש בקמח תופח?
היי חן, אני מעדיפה קמח רגיל עם אבקת אפיה, אם אין לך אז תשתמשי בקמח תופח
אי אפשר לוותר על השמנת מתוקה?
יותר מידי שומנים בבצק פשוט אחד
היי אלון, אפשר להשתמש רק בחלב
יהודית את מקסימה! מבקשת טיפ לבצק שיהיה פחות קשה לפתיחה במערוך.
היי נירה, אפשרי לקצר את הזמנים במקרר ואז הבצק יהיה יותר רך לרידוד
היי ראיתי שרשמת שמנת מתוקה אך בתמונות שלך פה מופיע שמנת להקצפה טז מתוקה או להקצפה?
היי שמנת מתוקה ושמנת להקצפה זה אותו הדבר
מתכון מושלם הכנתי עכשיו טעים לבכות
היי מורן, כמה שאת משמחת! כיף שהכנת את המגולגלות ויצא לך טעים.
מתכון מעולה שכבר ניסיתי כמה פעמים בעבר 🙂
אבל הפעם נתקעתי בלי שמנת. האם אפשר לוותר עליה או להחליף אותה במשהו אחר?
תודה רבה!
היי חנה, ניתן להשתמש בחלב במקום בשמנת מתוקה
שימי לבן / יוגורט / שמנת חמוצה
היי יהודית,
המתכון נראה מבטיח, מה הגרסה לבצק פרווה?
תודה
היי ויקי,, כדי להפוך את המגולגלות לפרווה אפשר להשתמש במרגרינה מזולה במקום בחמאה
במיץ תפוזים במקום חלב ושמנת מתוקה
מעולה ותודה
היי ורדה, בשמחה
תגידי בבקשה אין לי מערבלצאו משהו. אם אעשה ידנית זה אותו תהליך?
היי קטי, אפשרי ללוש בידיים, עדיף עם מעבד מזון או מערבל
רצוי גם להכניס לאחר הלישה למקרר
היי, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום שמנת מתוקה?
היי אורטל, אפשר להשתמש בגביע שמנת חמוצה במקום חלב ושמנת מתוקה
היי 🙂
האם אפשר למרוח דברים אחרים מלבד ממרח התמרים?
היי איריס, אפשר למרוח ממרח שוקולד נוטלה, או ממרח שוקולד השחר
היי יהודית, את מהממת! אפשר להשתמש במים במקום בחלב והשמנת ובמליאה במקום החמאה? אני רוצה אותן פרווה
מחמאה*
כן אפשרי
היי זוהר, כדי להכין את העוגיות פרווה, במקום שמנת וחלב להשתמש במיץ תפוזים או מים, במקום חמאה במרגרינה מזולה
חלבה שוקולד ריבות ממרח שקדים ממרח אגוזים ריבת קוקוס וריבה עליהם
מעולה, ממש טעים.
נראה מעולה וטעים !! מחכה כבר להכין ולטעום ?
היי אילת, איזה כיף, מחכה לדעת איך יצא לך
אני מקפיאה את העוגיות ומוציאה במידת הצורך או החשק ?
היי אילה, רעיון נפלא, שמחה שאהבת
היי ראיתי שלא צריך להוסיף סוכר לבצק זה מספיק מתוק בלי?
היי מיכל, אין צורך להוסיף סוכר לבצק, יש בבצק שמנת מתוקה וזה מספיק, גם המילוי של השוקולד או התמרים מתוק.
שלום יקירה
מעולה …באיזה כוס מדדת??
היי נאדיה, כל המתכונים שלי נמדדים בכוס אוניברסלית, אם אין לך אז בכוס קרטון לשתיה חמה
היי יקירה. כמה מיץ תפוזים לשים אם אני עושה בגרסה פרווה? והאם צריך להוסיף סוכר כי כבר לא משתמשים בשמנת מתוקה?
היי אתי, תשימי חצי כוס מיץ תפוזים, אם יחסר תוסיפי עוד טיפה, אפשר להוסיף כף גדושה של סוכר
יהודית יקרה, מתכון מושלם, כבר ניסיתי בעבר והתחסל! האם ניתן למלא בריבה וקוקס?
היי דנה, עם ריבה וקוקס יצא לך מאוד טעים.
הי
האם אפשרי להמיר את מוצרי החלב לפרווה כדי להסב לטבעוני ?
היי מיטל, אפשר להחליף את החלב והשמנת מתוקה במיץ תפוזים. את החמאה ניתן להחליף במחמאה
היי אפשרי עים שמן. ?
היי אודליה, לא ניסיתי עם שמ, אני אוהבת להכין עם חמאה