מאפינס בטטה צמחוני הכי טעים! מערבבים הכל בקערה אחת, אופים וזוללים.
חנוכה הוא חג של הטיגונים ובדרך כלל אני אוהבת לטגן את לביבות הבטטה.
הפעם החלטתי להכין אותן בצורת מאפינס ולאפות בתנור. הטעם משגע! נזללו מיד בעודן חמות.
הכנתי בצהריים, לאחר מכן הבאתי את הקטנה מהגן, נרשמה התלהבות מצידה!
תכינו תכינו…אתם תודו לי וחוץ מזה תקבלו מלא מחמאות
חג חנוכה שמח לכם♥♥♥ אוהבת
מתכון להכנת מאפינס עם בטטה
החומרים:
2 בטטות קלופות וחתוכות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
1 בצל בינוני קצוץ
חופן של פטרוזיליה
5 כפות קמח תופח
2 ביצים
תבלינים:
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום ומעט אבקת מרק
ההכנה:
מבשלים את הבטטה והתפוחי אדמה עד לריכוך, מסננים, מעבירים לקערה, מועכים כמו לפירה.
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1 כף שמן, הבצל יזהיב ודי.
מכניסים לקערת הבטטה, ביצים, פטרוזילה, קמח, בצל מטוגן, תבלינים ו 1 כף שמן
מערבבים את כל התערובת, מעבירים לתבנית שקעים משומנת.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה.
מחלצים את המאפינס מהתבנית רק אחרי קירור מוחלט.
בתאבון!
האם ניתן לאפות כפשטידה ? אם כן אז איזו תבנית וכמה דקות לאפות ? והאם ניתן גם ללא פטרוזיליה ?
היי עומרי, אפשרי לאפות בתבנית מלבנית כמו החד פעמית המלבנית הבינונית. תמיד אפשר לוותר על עלים ירוקים