מאפינס בטטה ותפוחי אדמה
מאפינס בטטה צמחוני הכי טעים! מערבבים הכל בקערה אחת, אופים וזוללים.

חנוכה הוא חג של הטיגונים ובדרך כלל אני אוהבת לטגן את לביבות הבטטה.

הפעם החלטתי להכין אותן בצורת מאפינס ולאפות בתנור. הטעם משגע! נזללו מיד בעודן חמות.

הכנתי בצהריים, לאחר מכן הבאתי את הקטנה מהגן, נרשמה התלהבות מצידה!

תכינו תכינו…אתם תודו לי וחוץ מזה תקבלו מלא מחמאות

חג חנוכה שמח לכם♥♥♥ אוהבת

 

מאפינס בטטה ותפוחי אדמה

החומרים להכנת המאפינס

מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה עד לריכוך

מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף שמן, הבצל יקבל צבע זהוב

מסננים את הבטטה ותפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה

מכניסים לקערה: 2 ביצים, 5 כפות קמח תופח, חופן של פטרוזיליה קצוצה, בצל מטוגן, מלח, פלפל שחור וכורכום

מערבבים היטב את כל התערובת

משמנים תבנית מאפינס, מעבירים בעזרת כף לתוך כל שקע, ממלאים עד שלושת רבעי מהגובה. מקבלים 16 מאפינס, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה, לאחר קרור מוחלט מחלצים את המאפינס מהתבנית.

אפשר להגיש עם סלט או עם רטבים

מתכון להכנת מאפינס עם בטטה

החומרים:

2 בטטות קלופות וחתוכות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 בצל בינוני קצוץ

חופן של פטרוזיליה

5 כפות קמח תופח

2 ביצים

תבלינים:

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום ומעט אבקת מרק

ההכנה:

מבשלים את הבטטה והתפוחי אדמה עד לריכוך, מסננים, מעבירים לקערה, מועכים כמו לפירה.

מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1 כף שמן, הבצל יזהיב ודי.

מכניסים לקערת הבטטה, ביצים, פטרוזילה, קמח, בצל מטוגן, תבלינים ו 1 כף שמן

מערבבים את כל התערובת, מעבירים לתבנית שקעים משומנת.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה.

מחלצים את המאפינס מהתבנית רק אחרי קירור מוחלט.

בתאבון!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן