מאפה שמרים שושנים עם רוטב בשמל ועגבניות
מאפה שמרים שושנים עם רוטב בשמל ועגבניות משגע. רוצו להכין, הקטנטנים בחופשה יתאהבו במתכון!

נסעתי לקנות את המוצרים למתכון, בדרך אני חושבת על אחותי ריקי האהובה, חושבת מה היא עושה כרגע והאם להתקשר אליה!

התקשרתי… אז דיברנו כמעט חצי שעה וכיסינו טיפה מהדברים שיש לנו תמיד להגיד. אבל אני התקשרתי במיוחד לשתף אותה במתכון הזה ולשמוע את הדעה שלה! היא מבינה גם בבישול וגם באפייה.

סיפרתי לה שאני צריכה להכין מתכון, "שת"פ עם תנובה" בו המוצר המככב הוא רוטב בשמל קלאסי של השף הלבן.

האם יהיה טעים ומיוחד להכין בצק שמרים של הפיצה שלה? שזה הדבר הכי טעים עלי אדמות! למלא אותו בכל הרטבים והגבינות, לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית במסדר כמו שושנים!

קיבלתי ממנה אישור לצאת לדרך ולהכין! נכנסתי לסופר, קניתי את כל המצרכים. נכנסתי לאוטו והרגשתי שאני נמצאת בתוך כבשן

מה זה החום הזה? אי אפשר ללכת או לנסוע מטר… ממש אין אוויר!!!

הגעתי הביתה, מזל שהסופר קרוב. הכנסתי את המצרכים למקרר, ניגשתי למלאכת עשיית הבצק וההתפחה.

אתם חייבים להכין, באחריות! הקטנטנים יתאהבו במתכון, מאפה שמתאים בדיוק לחופש הגדול, טעים ומשביע!

אתם רוצים לראות סרטונים שלי לשלבי הכנת המתכון? אם כן זה הזמן לעקוב אחרי באינסטגרם

https://www.instagram.com/judithmorhaim/ כל הסרטונים בסטורי ובהיילייט.

אוהבת אתכם כמו תמיד ♥♥♥ יהודית

מאפה שמרים שושנים

החומרים להכנה

במיקסר עם וו לישה: מכניסים קמח מנופה, שמרים וסוכר

מוסיפים מלח בצד הקערה

מוסיפים מים ומתחילים ללוש

לאחר לישה ראשונית מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עוד 4 דקות

הבצק מתלפף סביב וו הלישה וזה אומר שהוא נהדר

ללוש את הבצק וליצור כדור, להניח בקערה נקייה ומשומנת, לשמן את הבצק מלמעלה, לכסות בניילון רופף ומעל מגבת מטבח

הבצק תפח והכפיל את נפחו, להוריד נפח עם כפות הידיים

מכינים את הרוטב: מטגנים פרוסות בצל בשמן זית, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ולאחר מכן להוסיף חצי כוס מים, מביאים לבעבוע, בודקים תיבול, מכבים את האש ומצננים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מורחים מעל את רוטב העגבניות

מעל העגבניות מורחים את רוטב הבשמל הקלאסי

מפזרים פתיתי גבינת עמק, מגלגלים את הבצק לרולדה

חותכים את הרולדה לפרוסות לא דקות

מניחים בתבנית משומנת היטב, מעבירים להתפחה

לאחר התפחה, מברישים את הבצק בצדדים עם ביצה טרופה

המאפה לאחר אפייה של חצי שעה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לבדוק בצדדים אם אפוי ולהוציא לצינון

 

מתכון להכנת מאפה שושנים שמרים ברוטב בשמל ועגבניות

החומרים לבצק:

חצי ק"ג קמח (שלוש וחצי כוסות)

25 גרם שמרית או 1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

חצי כפית מלח

כוס ורבע מים פושרים

2 כפות שמן זית

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית לטיגון (אפשר שמן רגיל)

1 בצל בינוני חתוך לרצועות

1 קופסא (260 גרם) רסק עגבניות

חצי כוס מים

1 כפית מלח, רבע כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית סוכר, כפית אבקת מרק

1 קופסה של רוטב בשמל קלאסי של השף הלבן

200 גרם פתיתי עמק 28% של תנובה

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה: מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים, מוסיפים את המלח ממש בפינה ומכסים בקמח.

מוסיפים את המים ומתחילים ללוש, לאחר 4 דקות מוסיפים את השמן ולשים עוד כ 4 דקות עד אשר הבצק מתלפף סביב וו הלישה.

אם הבצק דביק או רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.

מוציאים מקערת המיקסר, לשים מעט ידנית ויוצרים כדור, שמים את הכדור בקערה נקייה ומשומנת בשמן, מעל מורחים מעט שמן.

מכסים את הקערה בניילון רופף, מעל שמים מגבת מטבח, מתפיחים כחצי שעה או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב:

במחבת: מוזגים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד הזהבה קלה.

מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים כדקה, מוסיפים מים ומערבבים, לאחר בעבוע מוסיפים את הסוכר מערבבים ומכבים את האש, מצננים.

ההרכבה:

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה גדול, מורחים את רוטב העגבניות, מעל מורחים את רוטב הבשמל.

מפזרים מעל הרוטב את פתיתי גבינת עמק.

מגלגלים את הבצק לרולדה, מקפידים שכל המילוי נשאר בפנים. חותכים את הרולדה לפרוסות לא דקות.

משמנים היטב תבנית מרובעת או עגולה מספר 28, מניחים את השושנים אחד ליד השני, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

מורחים ביצה טרופה על הבצק לפני האפייה.

מכניסים לתור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד הזהבה.

אפשר לפזר לפני ההגשה גבינת פרמזן מגוררת.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן