לחמניות מתוקות של ריקי
לחמניות מתוקות נהדרות, עם רכות משגעת כמו עננים, כאלה שלא תפסיקו לנשנש.

מאז שהקורונה (קישטה) החליטה להשתלט על חיי כולנו… אני מנסה כל יום להכין לנו כל מיני דברים טובים.

גם כדי לפנק אותנו וגם כדי להעביר את המחשבות שמתגנבות.

חייבת לציין שהמתכון ללחמניות של אחותי ריקי. ממנה אני שואבת השראה למתכונים טעימים.

התעוררתי בבוקר מוקדם והחלטתי שהיום יהיו לחמניות של בית, כאלה שאפשר לעשות איתן סנדוויץ עם קציצה, מטבוחה וחציל.

בזמן שכדררתי את הלחמניות והנחתי בתבנית, חשבתי על נועמיקי, השארתי לה כדור בצד. האמת שלא ידעתי שהיא תגיע!

פתאום אני שומעת דפיקה בדלת ואת הקול שלה קורא… סבתא, סבתא. מיד פתחתי את הדלת, שמחה ומאושרת.

היא התלהבה מאוד לראות שאני מכינה לחמניות, שאלתי אותה האם את רוצה גם להכין? "כן סבתא" היא הכינה אותן פיצקל'ה.

אל דאגה, היא יצאה הביתה עם צרור של לחמניות.

איך אתם אוהבים לאכול את הלחמנייה שלכם? אני אוהבת לחצות את הלחמנייה, למרוח חמאה ומעל ריבת משמש, הכי טעים.

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/    אני מראה את שלבי ההכנה בסטורי

עם סרטונים יפים ומדליקים.

מאחלת לכולנו ימים טובים ושמחים♥

בנתיים תכינו, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם וגם בדף הפייסבוק שלי.

 

לחמניות מתוקות של ריקי

החומרים להכנת הלחמניות

בקערת המיקסר: מנפים 1 ק"ג קמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים

מוסיפים את הסוכר ואת השמן

מוסיפים את הביצים, לסירוגין את המים ומערבלים

אחרי 5 דקות של לישה, הבצק מתלפף סביב וו הלישה, כעת מוסיפים את המלח ממשיכים ללוש עוד כ 4 דקות

אוספים את הבצק ומכדררים, משמנים עם 2 כפות של שמן, עושים עיסוי לבצק

מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת, משמנים טיפה את הבצק מלמעלה מכסים את הקערה עם ניילון, מעל מניחים מגבת. מתפיחים את הבצק כ 40-50 דקות או עד הכפלת נפח הבצק

לאחר התפחה ראשונה, מורידים נפח, מתפיחים עוד כ 10 דקות.

קורצים מהבצק עיגולים, מכדררים את העיגולים בתנועות סיבוביות עם היד, שמים בתבנית להתפחה

שומרים על מרווחים, בנתיים הלחמניות תופחות כ 15 דקות

טורפים ביצה עם כף מים, מורחים על הלחמניות את הביצה

מפזרים שומשום על הלחמניות, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20 דקות או עד השחמה קלה

מתכון להכנת לחמניות מתוקות

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

2 ביצים שלמות

1 כוס שמן (כוס מידה)

2 וחצי כוסות מים פושרים

2 כפיות מלח

לקישוט:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את הקמח המנופה, את השמרים ומערבבים.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מעל מוסיפים את הביצים ואת השמן מסביב.

מתחילים לערבל, מוסיפים את המים, קודם 2 כוסות ולבסוף את חצי הכוס שנותרה.

מערבלים כ 5 דקות עד אשר הבצק מתלפף סביב וו הלישה, מוסיפים את המלח, לשים עוד כ 5 דקות.

מזלפים עוד 2 כפות של שמן על הבצק, לשים את הבצק ומחדירים אליו את השמן.

מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט, מכדררים את הבצק לכדור.

משמנים קערה נקייה, מכניסים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעל מגבת.

מתפיחים כ 40 דקות, הבצק יכפיל את נפחו, מורידים אוויר מהבצק, מתפיחים שוב כ 10 דקות.

לקרוץ מהבצק עיגולים, להכניס את הבצק מהצדדים בצורת קיפול, לכדרר את העיגול בעזרת כף היד בתנועות סיבוב.

להניח את הכדורים (לחמניות) בתבנית על נייר אפייה, לשמור מרחק בין כדור לכדור.

להתפיח את הכדורים  כ 20 דקות.

טורפים ביצה עם כף מים, מורחים על הכדורים ביצה טרופה, מעל מפזרים מעט שומשום.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן  אפייה כ 20-25 דקות, או עד אשר מזהיב והתחתית שחומה.

מוציאים מהתנור וממתינים כ 5 דקות עד שמגישים.

טיפ קטן: כדי לשמור על הטריות של הלחמניות, מכניסים אותן לשקית ניילון בעודן חמימות.

שידרוג: ניתן להשתמש בחצי כמו של קמח כוסמין וחצי קמח לבן.

בתאבון!!!

 

 

 

 

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן