לחמניות גבינה וזיתים
לחמניות גבינה מנוקדות בזיתים שחורים וירוקים, סופר טעימות, הכנה ב 5 דקות עבודה ויש לכם צלחת מלאה במאפים תוצרת בית.

מי בא אלי לקפה? ככה פותחת אחותי רחל את הווטסאפ המשפחתי. עכשיו כולם צריכים להתפקד, מי שעונה אני או מי שאומר אני לא יכול! זו הזדמנות לראות האחד את השניה, להתעדכן ולהחליף חוויות.

 

התכנסנו כולנו, נועמיקי כבר הייתה בברכה משכשכת להנאתה בהשגחת הוריה.

 

בשלב מסויים הקטנטנים שלי ושל אחותי נעשו רעבים, אחותי כהרגלה פתחה שולחן, סלטים , פסטות לקטנים, בורקסים, עוגות.

העין שלי צדה צלחת ובה לחמניות זעירות ממולאות בזיתים. אחותי, " תטעמי, תטעמי ותגידי לי אם זה טעים לך!

האמת שאכלתי שתי לחמניות וזה היה ממש טעים.

 

למחרת בבוקר ביקשתי מרחל שתשלח לי את המתכון בווטסאפ. היום הכנתי, הן יצאו כאלה מושלמות וטעימות שהיה ממש שווה להכין.

 

עדי התקשרה וביקשה שנבוא אליה לשחק עם הילדים. לקחתי איתי את הלחמניות כדי שגם הם יטעמו וייתנו לי משוב.

האיש שאיתי אמר, "יבורכו ידייך", אין ברכה טובה מזו.

 

מתכון ב 5 דקות עבודה, הכל בקערה אחת, מערבבים, מגלגלים לכדורים ומיד אופים.

 

אפייה מהנה וטעימה♥

 

לחמניות גבינה וזיתים

החומרים להכנת הלחמניות: קמח תופח, ביצים, שמן, גבינה לבנה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, זיתים מגולענים חתוכים

בקערה: קמח, גבינה לבנה, גבינה צהובה וגבינה בולגרית

מוסיפים חצי כוס שמן

מערבבים את התערובת

מוסיפים את הביצים הטרופות, מתחילים ללוש

מקבלים בצק רך ונעים

מוסיפים את הזיתים הקצוצים, מבליעים את הזיתים בבצק

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מחממים את התנור על 180 מעלות לוקחים חתיכות בצק ומגלגלים לכדורים, מניחים על נייר האפייה ופוחסים מעט

נקבל 30 לחמניות. אפשר למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום

לאחר כ25 דקות בתנור, או עד השחמה קלה, מוציאים את הלחמניות, אפיית יתר פוגמת במרקם הרך. אם לא אוכלים מיד, עדיף להכניס לשקית נקייה, ככה הטריות נשמרת

 

מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים

החומרים:

3 כוסות קמח תופח (כוס מידה)

גביע גבינה לבנה (250 גרם)

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת

חצי כוס שמן

2 ביצים טרופות

חופן של זיתים ירוקים או שחורים מגולענים וחתוכים

למריחה :

ביצה טרופה

מפזרים על הלחמניות שומשום

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את הקמח, מעל מפזרים את הגבינה הצהובה ואת הגבינה בולגרית, מכניסים גם את הגבינה הלבנה.

מוזגים מעל את השמן, מתחילים לערבב, מוסיפים את הביצים הטרופות, מתחילים ללוש עד אשר מקבלים בצק רך ונעים.

מוסיפים את הזיתים החתוכים, לשים שוב את הבצק עד שהזיתים נטמעים מעט בבצק.

מחממים תנור על 180 מעלות זמן אפייה כ 25 דקות או עד הזהבה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, יוצרים כ 30 כדורים ומניחים ב 2 תבניות, פוחסים מעט.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום.

מכניסים לאפייה, לאחר 20 דקות לבדוק, אם הלחמניות זהובות מוציאים מהתנור.

 

טיפ:

אפשר להשאיר את הלחמניות ללא מריחה של ביצה ושומשום, לדעתי הביצה ממש משדרגת

אפשר להוסיף זיתים בשני צבעים

אפשר להוסיף פרמז'ן מגורר

אל תייבשו את הלחמניות בתנור

לאחר האפייה להכניס לתוך שקית ניילון נקייה, זה שומר על הטריות

 

 

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן