לחמניות אצבע

לחמניות אצבע קטנות, רכות ועדינות, עם ריח של מאפיה – כאלה שמתאימות לסנדביץ של בית הספר

תחילת השבוע, החלות של שבת נגמרו. אמרתי לעצמי מה אוכלים עכשיו?

החלטתי להכין את הלחמניות של אחותי ריקי מהבלוג, אבל חצי כמות. תשמעו, יצאו לחמניות אצבע פצצה.

בערב לקחתי לעדי – כדי שתכין לנועמיקי בבוקר סנדביץ לגן.

עדי התקשרה הבוקר והודיעה, נועמיקי אכלה את הלחמניה בלי מילוי ומאוד נהנתה, גם שקדי הקטנטן נישנש.

הכנתי מהכמות הזו 14 לחמניות קטנות וטעימות. מציעה לכם להיכנס למטבח ולהכין, תקבלו תועפות של מחמאות.

אל תשכחו להגיב, לשאול ולהכין.

באהבה♥

 

לחמניות אצבע

החומרים להכנת הלחמניות

בקערה: קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים, מוסיפים מלח ומערבבים

מוסיפים ביצה ושמן, מתחילים לעבד עם וו לישה מוסיפים את המים ומעבדים כ 10 דקות, עד אשר הבצק נפרד מהדפנות ומתלפף על וו הלישה

לאחר 10 דקות, הבצק התלפף סביב הוו לישה, מוציאים את הבצק למשטח עבודה

משמנים קערה, מוציאים את הבצק מהמיקסר, מתחילים ללוש על משטח עבודה, מכדררים לכדור, מעבירים לקערה, מורחים בשמן, מכסים בניילון ובמגבת מטבח. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי

לאחר שעה וחצי הבצק הכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים

כל חלק מחלקים ל 7 כדורים. מכדררים ומניחים להתפחה של 10 דקות, לכסות עם מגבת

לאחר 10 דקות של התפחה, מקמחים משטח עבודה וגם את המערוך, לוקחים את הכדור הראשון שכדררנו ומרדדים לאורך

לרדד את הכדור לאורך, שיהיה מעט דק

מגלגלים את הבצק מהצד הצר, נקבל לחמניה קטנה

צובטים את הלחמניה מצד התפר (החיבור)

מניחים על נייר אפייה כשהצד החלק כלפי מעלה, התפר יהיה בתחתית

מכסים עם מגבת מטבח, מתפיחים כ 20 דקות

בקערה קטנה טורפים: ביצה, כפית מים וקורט מלח. מורחים על הלחמניות את הביצה הטרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 20-25 דקות עד השחמה קלה

מוציאים מהתנור כשהלחמניות השחימו אבל הן עדיין רכות

 

מתכון להכנת לחמניות אצבע

החומרים לבצק:

500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות מדידה אוניברסליות)

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר (כוס מדידה)

כפית מלח

1 ביצה

1/4 כוס שמן (כוס מדידה)

1 כוס מים (כוס מדידה)

למריחה:

ביצה טרופה

כפית מים

קורט מלח

אופן ההכנה:

מסננים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח, מערבבים קלות.

מוסיפים את השמן ואת הביצה, מחברים למיקסר את וו הלישה, מערבלים על מהירות נמוכה, מוסיפים את המים בהדרגה.

ללוש את הבצק כ 10 דקות, על מהירות  נמוכה. הבצק נפרד מהדפנות ומתלפף סביב וו הלישה. הבצק יוצא חלק ומעט דביק.

משמנים קערה, מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ומכדררים לכדור, מעבירים את הבצק לקערה המשומנת, משמנים את פני הבצק.

מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת, נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי שעתיים, הבצק יכפיל את נפחו וקצת יותר.

לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל 7 חלקים. בסה"כ נקבל 14 לחמניות.

כל חלק מכדררים לכדור, מכסים את הכדורים במגבת או בניילון. מניחים להתפחה של 10 דקות.

לקמח את משטח העבודה וגם את המערוך, לוקחים את הכדור בצק הראשון . בעזרת המערוך נרדד לעלה ארוך.

מגלגלים את העלה מהצד הצר ומעצבים ללחמניה, צובטים את התפר, מניחים את הלחמניות בתבנית על נייר אפיה כשהתפר מלמטה.

מניחים מגבת על הלחמניות שבתבנית, מתפיחים כחצי שעה או עד אשר הלחמניות מכפילות את הנפח.

מחממים תנור על 180 מעלות.

בקערה: ביצה, מים, מלח, טורפים היטב. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה.

מכניסים לתנור שחומם מראש  לאפייה של 20-25 דקות או עד שהלחמניות משחימות והצבע יפה.

מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים מיד עם מגבת כדי לשמור על הטריות.

נותנים ללחמניות להצטנן מעט.

אצלנו הלחמניות נטרפו מיד, כל אחד לקח לעצמו 2 לחמניות.

אפייה נעימה.

——————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

8 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן