לחמניות אצבע קטנות, רכות ועדינות, עם ריח של מאפיה – כאלה שמתאימות לסנדביץ של בית הספר
תחילת השבוע, החלות של שבת נגמרו. אמרתי לעצמי מה אוכלים עכשיו?
החלטתי להכין את הלחמניות של אחותי ריקי מהבלוג, אבל חצי כמות. תשמעו, יצאו לחמניות אצבע פצצה.
בערב לקחתי לעדי – כדי שתכין לנועמיקי בבוקר סנדביץ לגן.
עדי התקשרה הבוקר והודיעה, נועמיקי אכלה את הלחמניה בלי מילוי ומאוד נהנתה, גם שקדי הקטנטן נישנש.
הכנתי מהכמות הזו 14 לחמניות קטנות וטעימות. מציעה לכם להיכנס למטבח ולהכין, תקבלו תועפות של מחמאות.
אל תשכחו להגיב, לשאול ולהכין.
באהבה♥
מתכון להכנת לחמניות אצבע
החומרים לבצק:
500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות מדידה אוניברסליות)
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (כוס מדידה)
כפית מלח
1 ביצה
1/4 כוס שמן (כוס מדידה)
1 כוס מים (כוס מדידה)
למריחה:
ביצה טרופה
כפית מים
קורט מלח
אופן ההכנה:
מסננים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
מוסיפים את השמן ואת הביצה, מחברים למיקסר את וו הלישה, מערבלים על מהירות נמוכה, מוסיפים את המים בהדרגה.
ללוש את הבצק כ 10 דקות, על מהירות נמוכה. הבצק נפרד מהדפנות ומתלפף סביב וו הלישה. הבצק יוצא חלק ומעט דביק.
משמנים קערה, מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ומכדררים לכדור, מעבירים את הבצק לקערה המשומנת, משמנים את פני הבצק.
מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת, נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי שעתיים, הבצק יכפיל את נפחו וקצת יותר.
לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל 7 חלקים. בסה"כ נקבל 14 לחמניות.
כל חלק מכדררים לכדור, מכסים את הכדורים במגבת או בניילון. מניחים להתפחה של 10 דקות.
לקמח את משטח העבודה וגם את המערוך, לוקחים את הכדור בצק הראשון . בעזרת המערוך נרדד לעלה ארוך.
מגלגלים את העלה מהצד הצר ומעצבים ללחמניה, צובטים את התפר, מניחים את הלחמניות בתבנית על נייר אפיה כשהתפר מלמטה.
מניחים מגבת על הלחמניות שבתבנית, מתפיחים כחצי שעה או עד אשר הלחמניות מכפילות את הנפח.
מחממים תנור על 180 מעלות.
בקערה: ביצה, מים, מלח, טורפים היטב. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 20-25 דקות או עד שהלחמניות משחימות והצבע יפה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים מיד עם מגבת כדי לשמור על הטריות.
נותנים ללחמניות להצטנן מעט.
אצלנו הלחמניות נטרפו מיד, כל אחד לקח לעצמו 2 לחמניות.
אפייה נעימה.
——————————————————————————————————————————————–
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
היי
אפשר לוותר על הביצה? על מנת שזה יהיה טיבעוני?
תודה
מדהים של קציצות
האם אפשר לאפות במקום לטגן ?
היי אביגיל, אפשר לנסות, בעקרון כל קציצה שהיא קצת יציבה במרקם ניתן להניח במגש על נייר אפייה מרוסס בשמן ולאפות, לרסס גם את השכבה למעלה, הופכים את הקציצה לאחר שהחלק התחתון נאפה. אופים שוב עד שהשכבה העליונה משחימה מעט
היי עטרת, אפשר לנסות, אני עדיין לא ניסיתי, אפשר אולי להשתמש בטחינה במקום
היי, אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם?
היי אוריה, בהחלט אפשרי
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ושמרים?
היי תמר, המתכון הוא ללחמניות עם שמרים. קמח תופח לא מתאים כאן.