לזניה צמחונית נפלאה שפשוט נימוחה בפה – שילוב נפלא וטעים של רוטב פומודורו ובשמל
כשאומרים לזניה אני רואה מול העיניים את חג שבועות, החג הכי טעים עם המתכונים הכי טובים!
כשאחותי אומרת לי "את תכיני את הלזניה שלך כי כולם אוהבים" אני לא מתווכחת איתה, היא לגמרי צודקת.
חברת ברילה פנתה וביקשה שאכין מתכון לשבועות עם המוצרים שלהם ואני ישר חשבתי איך לשדרג את הלזניה.
הפעם הכנתי עם עלי לזניה תרד, לדעתי יצא טעים ומאוד מוצלח, עם שכבות של רוטב בארבעה צבעים.
עדילי אמרה שדור ונועם אהבו, המנה שהם קיבלו חוסלה מיד! והכי חשוב שאישי היקר מאוד אהב וביקש עוד חתיכה.
שהמתכון הארוך לא יפחיד אתכם! ההכנה ממש קלה והתוצאה סופר טעימה. רציתי גם להגיד שלא כדאי לוותר על שום תהליך.
הכי טעים ומקורי זה עם רוטב עגבניות מבושל ורוטב בשמל כזה משגע.
אחרי שתכינו ותשוויצו, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי.
אוהבת אתכם♥ חג שבועות שמח
"הזורעים בדמעה ברינה יקצורו"
המתכון נעשה בשיתוף ברילה barilla.il
מתכון להכנת לזניה תרד ברוטב פומודורו וכדורי בייבי מוצרלה
החומרים:
1חבילה (500 גרם) עלי לזניה תרד של ברילה
לרוטב עגבניות:
1 בצל בינוני קלוף ופרוס
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות וכתושות
עלי בזיליקום קצוצים מענף אחד
רוטב עגבניות קלאסי פומודורו של ברילה (400 גרם)
מלח ופלפל שחור
צנצנת פסטו בזיליקום של ברילה 195 גרם
לרוטב בשמל:
150 גרם חמאה
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1 מיכל (250 גרם) שמנת לבישול
3/4 כוס חלב
4 כפות גבינה לבנה
חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור
גבינה לשכבה האחרונה:
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
לקישוט לא חובה:
8 כדורי גבינה בייבי מוצרלה
1 עגבניה פרוסה דק
תבנית מרובעת בינונית או מלבנית
אופן ההכנה:
לרוטב עגבניות:
בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבזיליקום והשום הכתוש וממשיכים לטגן כדקה.
מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. אפשרי לטחון את תוכן הסיר במעבד ידני
אפשרי להשאיר ללא טחינה. מתבלים בחצי כפית מלח, ברבע כפית פלפל שחור, מערבבים ומעבירים את הרוטב למקרר.
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרוטב בשמל:
בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד אשר כל הקמח נטמע והתערובת אחידה.
מוסיפים את החלב והשמנת לבישול וממשיכים לערבב, מביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה בעזרת מטרף.
כשהרוטב מסמיך מסירים מהלהבה, מוסיפים את הגבינה וטורפים, מתבלים במלח ופלפל שחור. מצננים בטמפרטורת החדר.
הרכבת הלזניה:
משמנים את תבנית האפייה, מוזגים לתוכה 2 כפות מרוטב העגבניות, מסדרים על הרוטב שכבה ראשונה של עלי לזניה תרד.
מעל דפי הלזניה מוזגים מצקת של רוטב הבשמל, משטחים לשכבה אחידה. יוצקים מצקת מרוטב העגבניות ומחליקים לשכבה אחידה.
מעל רוטב העגבניות מוזגים מעט רוטב פסטו בזיליקום בנגיעות. מכסים שוב בעלי לזניה תרד, ממשיכים באותו האופן עד שכל החומרים נגמרים או עד לקבלת 5 שכבות עלי לזניה ו 4 שכבות מילוי.
מסיימים עם שכבה אחרונה של רוטב עגבניות, עליה מפזרים בצפיפות גבינת קשקבל מגורדת. מעבירים לתנור שחומם מראש
אופים כ 25 דקות או עד אשר הלזניה מזהיבה. מגישים חם.
לקישוט לא חובה: אופציה בלבד
ישנה אפשרות לקשט מעל ללזניה ולפני האפייה עם פלחי עגבניות ובגבינת בייבי מוצרלה. מכסים את הלזניה בנייר אפיה ובנייר כסף
אופים כחצי שעה, מורדים את הנייר ואופים עוד כ- רבע שעה.
—————————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
תודה רבה
היי סוהיר, בכיף, תהנו