לביבות צמחוניות עם ירקות – הכי כיף להכניס לביבה לסנדוויץ של יום שישי עם חמוצים ואתם מסודרים.
לביבות או קציצות, תקראו להן איך שאתם רוצים, הן טעימות ברמות על ומתאימות לכל ארוחה.
בבית של אמא תמיד היו ריחות של בישולים וטיגונים, במיוחד אני זוכרת את הלביבות ירק שהיא הייתה מכינה.
מלבבת בידיה המיומנות ומניחה במחבת לטיגון, לאחר הטיגון הלביבות היו מונחות בצלחת על נייר סופג.
ערימות ערימות של לביבות, ערימות של שניצלים ושל חצילים מטוגנים. בעיקר אהבתי את "הקוקו סבזי" שלה.
אני שידרגתי מעט את הלביבה, הוספתי עוד ירקות כדי להעשיר את המרקם והטעם.
במיוחד מתגעגעת לצלצול הטלפון שלה ביום שישי, הצלצול שמודיע לבוא לקחת כי הכל מוכן.
אני ממשיכה את דרכה באהבה רבה♥
מתכון להכנת לביבות ירק צמחוניות
החומרים:
2 גזרים קלופים ומגוררים
2 קישואים קלופים ומגוררים
1 בצל מגורר
2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה (אפשר תפוחי אדמה מגוררים בלי בישול)
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
4 כפות קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת מרק למי שמשתמש
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
ההכנה:
מגררים את הגזר, הקישואים, הבצל ותפוחי האדמה, מעבירים לקערה גדולה. מערבבים את כל הירקות, אם יש הרבה נוזלים אפשר לסחוט, מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים.
מערבבים היטב, טועמים, אם חסר מלח אפשר להוסיף. מכניסים את הקערה למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים.
במחבת עם שמן 1/2 ס"מ, לוקחים מהתערובת חופן ויוצרים לביבה, מניחים 4 לביבות במחבת במרווחים, מטגנים משני הצדדים להשחמה קלה.
מוציאים את הלביבות לאחר טיגון לצלחת עליה מונח נייר סופג.
בתאבון!
———————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
כל המתכונים שלך מדוייקים ותמיד מצליחים תודה לך יהודית המדהימה
היי קלודין, שמחה שאת אוהבת את המתכונים
היי יהודית, האם אפשר בלי קמח או למה אפשר להמיר את הקמח כדי שייצאו ללא גלוטן?