כרובית בתנור
כרובית אפויה בתנור עם רוטב משגע! אתם תתאהבו זה בדוק.

כבר שנים שאני מכינה את הכרובית בתנור, בכל שישי זה טקס קבוע. הנכדים משתגעים על זה.

 

כשאני שואלת את יהלי "לחתוך לך כרוב? הוא עונה בטח סבתא".

 

אצל הירקן אני בוחרת את הכרובית הכי יפה ובלי סימנים עליה.

ההכנה כל כך קלה והתוצאה סופר טעימה. באחריות, אתם לא תפסיקו להכין את המתכון!

 

אפשר לתבל כמו במתכון ואפשר לתבל רק עם שמן זית ומעט מלח.

 

מחכה שתכינו ותספרו לי איך יצא לכם!

באהבה

 

כרובית בתנור

החומרים להכנה: כרובית נקייה ושטופה, 2 גלדי שום, שמן זית, מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה, כורכום

מכניסים את הכרובית לסיר עם מים וכפית מלח מביאים לרתיחה. מבשלים משני הצדדים אל דנטה – חצי בישול, שיהיה מעט רך.

לאחר בישול מעבירים בזהירות למסננת

מערבבים היטב את חומרי הרוטב. מניחים את הכרובית בתבנית על נייר אפייה.

מוזגים את הרוטב על הכרובית

מורחים את הרוטב על פני הכרובית

מחממים תנור על 180 מעלות. אופים ללא כיסוי עד שהכרובית משחימה מעט.

מתכון להכנת כרובית בתנור

חומרים:

1 כרובית נקייה ושטופה

חצי כף מלח להוספה לסיר עם המים

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום.

ההכנה:

בסיר ממלאים מים עד חצי, מוסיפים חצי כף מלח, מכניסים לסיר את הכרובית.

מבשלים משני הצדדים לדרגת אל דנטה. לא לבשל עד ריכוך מוחלט.

לאחר הבישול להוציא את הכרובית בזהירות למסננת.

מרפדים תבנית בינונית בנייר אפיה, מניחים על הנייר את הכרובית.

הרוטב:

בקערה  קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב: שמן זית, שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור, כורכום פפריקה מתוקה.

מוזגים את הרוטב על הכרובית שנמצאת בתבנית, מורחים מכל הצדדים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ללא כיסוי. זמן אפיה כ 20 דקות או עד שהכרובית משחימה מעט.

מוציאים מהתנור, מחכים מספר דקות ומגישים חם.

טיפים והערות:

1. אפשר לתבל את הכרובית עם שמן זית מלח ושום כתוש, לא חובה עם יתרת התבלינים.

2. בבקשה לא לבשל את הכרובית יותר מידי.

3. בזמן הבישול הופכים את הכרובית לצד השני.

בתאבון!

—————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

2 Comments

  • א הגיב:

    הכנתי סופסוף את המתכון המושלם הזה
    הכרובית הכי טובה שטעמתי בחיי – נמסה לתוך עצמה, מתובלת בול
    פשוט תענוג מעדן!!!
    ממליצה בחום

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן