חמין של סיגי לשבת גשומה
חמין הכי טעים שאכלתם מעולם, מבטיחה לכם באחריות! עם גרגרי חומוס וליד שקית קוקי מלאה באורז עם פטנט

כולם מחכים ומצפים למתכון ולתמונות של החמין הזה! יש באמתחתי כמה וכמה מתכונים של חמין וכולם טעימים, אבל משום מה כולם אוהבים את החמין הזה!

המתכון הוא של גיסתי סיגי המקסימה, פעם אחת טעמנו את החמין בביתה והלכנו שבי אחריו, ואז כל המשפחה ביקשה ממני להכין ולפרסם את המתכון על מנת שגם הם יוכלו להכין. שהמתכון יישמר לדורות.

לראשונה הכנתי את המתכון כאשר ערכנו לנכדי הבכור והיקר יום הולדת שנה עם כל המשפחה, רציתי לציין שכל האורחים אהבו את החמין , קודם כל הם ניגשו אל קערות החמין העשוי מכל טוב ולתפארת, ולאחר יום ההולדת כולם ביקשו את המתכון!

אמרו שתהיה שבת חורפית ואפילו סערה! המתכון שהכי יתאים לצהריים.

מאחלת לכולם סופ"ש חמים וטעים♥ ממני יהודית

חמין של סיגי לשבת גשומה

החומרים להכנת החמין

מטגנים את הבצל עד שקיפות, מעל מוסיפים את נתחי הבשר (לא חובה) וצורבים משני הצדדים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים

מעל מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים שהשרנו לילה במים

מוסיפים מים עד מעל לתפוחי האדמה ולחומוס

לאחר רתיחה ראשונה מוסיפים את התבלינים ומערבבים

לאחר כעשרים דקות מוסיפים את מחצית הפפריקה והשמן, מערבבים, מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים את האש

להכנת האורז: מטגנים בצל קצו לשקיפות, מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים כפית של מלח ואת תערובת הפפריקה והשמן שנותרה, מערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים בישול קצר עד אשר הנוזלים נספגים

מכניסים את האורז לשקית קוקי, מנקבים חורים בתחתית של השקית ובצדדים. שוטפים את הביצים ומכניסים לשקית קוקי, מנקבים חורים בשקית. מניחים את שקיות הקוקי מעל התבשיל וסוגרים עם מכסה. עכשיו מעבירים לתנור או לפלטה.

 

מתכון להכנת חמין

יום לפני הכנת החמין: משרים  500 גר' גרגרי חומוס בקערה מלאה במים, מוסיפים 1 שקית אבקת אפיה ומערבבים.

יום לפני הכנת החמין מכניסים לצנצנת :

3 כפות פפריקה מתוקה

חצי כוס שמן

יש לנער (לערבב) ולהכניס למקרר (מדי כמה שעות לנער את הצנצנת)

החומרים להכנה:

1 בצל גדול מקולף וחתוך ל 6

3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים

נתח של בשר שריר מספר 5 חתוך לקוביות (אפשר ללא בשר)

2כפות פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק

כפית מלח

טיפת כמון

כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

בסיר גדול ועמוק מכניסים 2 כפות שמן ומעל מניחים את הבצלים לטיגון עד לשקיפות, מעל מניחים את הבשר לצריבה קלה, מעל את תפוחי האדמה לטיגון עד לשקיפות.

מסננים את החומוס מהמים שנשארו(אם נשארו) שוטפים ושמים מעל תפוחי האדמה, שמים מים עד לגובה כל החומרים .

נותנים רתיחה אחת, מכניסים את כל התבלינים ומערבבים קלות, מכסים את הסיר ומרתיחים קלות, טועמים,  אם חסר מעט מליחות אפשר להוסיף מלח (או אבקת מרק) 20 דקות של רתיחה ובישול.

עכשיו לוקחים מהמקרר את צנצנת הפפריקה עם השמן לפזר עם כף 5 כפות של שמן מהול בפפריקה ולערבב .

מכבים את האש, לוקחים ביצים שטופות ונקיות ומניחים מעל כל התערובת שהתבשלה, אפשרי להכניס את הביצים לשקית קוקי ולהניח בסיר.

למלית האורז:

2 כוסות אורז שטוף

2 בצלים קטנים קצוצים

רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את הבצל עם רבע כוס השמן , הבצל יהיה זהוב ולא יותר, מעל הבצל להניח את האורז השטוף (יש כאלה שלא שוטפים וזה בסדר).

יש לטגן את האורז קלות, לתבל עם כף אבקת מרק עוף וחצי כפית פלפל שחור, לערבב , להנמיך את האש, להוסיף 2 כוסות של מים, לערבב ולבשל על אש נמוכה עד אשר הנוזלים נספגים ולא יותר, לכבות את הגז, עכשיו להוסיף כף של השמן עם הפפריקה שנשארה לנו ולערבב.

להכניס את כל תערובת האורז לשקית קוקי (אפשר ב 2 שקיות). לעשות כמה חורים עם מזלג בצדדים, להניח את שקית הקוקי בסיר ליד הביצים..

 

ביום שישי לקראת הערב להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל 120 מעלות, בלילה יש לשים לב שיש נוזלים בסיר, אם חסר יש להוסיף.

 

אפשרות נוספת וטובה להניח את הסיר על פלטה מכוסה עם מגבת גדולה, ובלילה לשים לב שלא חסר נוזלים, באם חסר יש להוסיף.

שומרי שבת תתנהגו עם הפלטה או התנור מבחינת נוזלים כמו שאתם יודעים!

החמין הכי טעים בעולם שאכלתי שווה לנסות, אתם תברכו אותי.

 

שבת שלום ומבורכת!!!

 

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן