חלת דבש מלכותית
חלת דבש שראויה לעלות על שולחן המלך – רכה מאוד, כמו עננים. אתם חייבים להכין לראש השנה! תקבלו תועפות של מחמאות

כמו בכל שנה, אני אוהבת להפתיע ולהכין חלה חדשה לחג! הפעם הכנתי חלה עגולה שמזכירה את כתר המלך.

מעל לחלה מרחתי דבש נוזלי שמחלחל בין כל החריצים, כזה מתקתק וטעים, הכי חשוב וטוב לנשמה.

 

המתכון פרווה, אני תמיד משתמשת במים איכותיים וטובים שקובעים את הטעם.

בטוחה שאתם כבר רצים לקנות את החומרים להכנה.

 

אל תוותרו על השקדים המולבנים, הם כאלה קראנצ'יים לאחר האפייה ונותנים עוד בוסט לחלה.

 

נשמעו כאן קריאות התפעלות והמממממממ כמה שזה טעים! עם מחמאות כאלה לא מתווכחים.

 

המתכון בשיתוף תמי 4

רוצו להכין, אל תשכחו לתייג אותי או לשתף בתמונות.

 

מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה כדבש

אוהבת♥

חלת דבש מלכותית

המתכון הוכן עם מים איכותיים של בר מים תמי 4

החומרים להכנת החלה

בקערת מיקסר עם וו לישה: ביצים, שמרים ושמן

מוסיפים את הסוכר

מוסיפים את המים, מתחילים לערבל

מוסיפים את הקמח המנופה

לאחר לישה של 4 דקות, הבצק מתחיל להתלפף מסביב לוו לישה,מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ 7 דקות. נקבל בצק רך ומעט דביק וזה בסדר

משמנים קערה, מעבירים את הבצק לקערה המשומנת

לשים את הבצק, מכדררים לכדור, מורחים מעט שמן, מכסים בניילון, מעל מניחים מגבת, מתפיחים כ עשרים דקות או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו

הבצק תפח ויש גם בועות

לוקחים חתיכות מהבצק (ניתן לשקול 100 גרם לכדור) , מניחים על משטח מקומח

אם הבצק נדבק לאצבעות, יש לקמח ואז להכניס את הקצוות של הבצק, מניחים בצד לתפיחה של 5 דקות

לאחר שהעיגולים תפחו, מכדררים לכדור, מניחים בתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה

מתפיחים עד שהחלה מכפילה כמעט את נפחה

מורחים בביצה טרופה

מפזרים על החלה שקדים מולבנים פרוסים

לאחר אפייה של כ 30 דקות או עד השחמה

בקערה קטנה מוזגים דבש, מחממים במיקרוגל כחצי דקה, בעזרת מברשת מורחים את הדבש על החלה

 

מתכון להכנת חלת דבש מלכותית

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)

6 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

4 ביצים M

2 כוסות מים (כוס מדידה אוניברסלית) מבר מים תמי 4

כפית מלח

לקישוט:

ביצה טרופה

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

חצי כוס דבש למריחה על החלה האפויה

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה, מכניסים את כל החומרים הרטובים: ביצים, שמן, מים,  שמרים וסוכר, מערבלים.

מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת הרטובים, מתחילים ללוש באיטיות, מגבירים מהירות, כאשר הבצק נעטף מעט מסביב וו הלישה

מוסיפים את כפית המלח, ממשיכים ללוש עוד כ 7 דקות, סה"כ לישה של 10 דקות.

הבצק יהיה רך ודביק, מורידים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח, לשים ויוצרים כדור, מניחים את הבצק בקערה משומנת

משמנים את כל פני הבצק, מכסים בניילון ומעל מגבת מטבח, מתפיחים כעשרים דקות או עד הכפלת הנפח. (בחורף זמן ההתפחה ארוך יותר).

לאחר ההתפחה, קורצים מהבצק עיגולים, במשקל של 100 גרם (לא חובה) לשים כל עיגול ומכדררים.

לוקחים תבנית 28 או רינג עגול, מניחים בתבנית על נייר אפיה, משמנים את הרינג (או התבנית העגולה) מניחים נייר אפיה בתוך התבנית ומשמנים, זה יקל עלינו לשחרר את החלה מהתבנית.

מניחים את כדורי הבצק בתבנית בצורה מעגלית, מתפיחים כ 20 דקות עד הכפלת הנפח.

טורפים ביצה ומורחים על החלה, מפזרים על החלה שקדים מולבנים פרוסים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה או עד השחמה. מוציאים מהתנור את החלה.

בקערה קטנה מוזגים את הדבש, מחממים במיקרוגל כחצי דקה, בעזרת מברשת מורחים את הדבש הנוזלי על החלה.

 

 

 

טיפים והערות:

1. במקום שקדים מולבנים אפשר לקשט עם שומשום או עם פרג

2. אפשר להכין לחמניות עגולות במקום חלה גדולה

3. יש לרפד את התבנית בנייר אפייה וגם מסביב לדפנות – ככה אפשר לשחרר את החלה בקלות

4. לא חובה להשתמש במשקל, אפשר לכדרר לפי ראות עיניכם

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן