חלות קלועות
חלות קלועות מ 4 רצועות, כאלה רכות – כמו ענני נוצה. ההכנה ממש קלה וידידותית.

מנהג קבוע נוצר בביתנו בימי שישי, הכנת חלות לכבוד שבת קודש. חלות קלועות מ 4 רצועות הן הכי פופולריות וקלות להכנה.

יש ימים כאלה חשובים – עדילי ואני, עושות גם הפרשת חלה ואז האירוע הופך גם לשמח. מלא בשירה וריקודים.

רשמתי לכם את כל ההוראות להכנת חלות קלועות, יש מדריך מסודר ופשוט, כל אחד יכול להכין!

הכי חשוב שתיהנו מהעשייה! תבואו בשמחה וצהלה להכנת החלות.

הפוסט נוצר בשיתוף שטראוס מים וברי המים תמי4 – בלחיצת כפתור הוצאתי מים פושרים במידה הרצויה, מים איכותיים וטעימים.

קוראי האהובים♥ אל תשכחו לצלם לאחר שאתם מכינים, שתפו ותייגו אותי וגם את החברים שלכם!

בברכת שבת טובה ומבורכת! אוהבת אתכם♥יהודית

חלות קלועות

החומרים להכנת הבצק: קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצים, מלח ומים

בקערת מיקסר עם וו לישה: קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים את כל החומרים עם כף

מוסיפים את השמן לקערה

מוסיפים את הביצים

מוסיפים את המים תוך כדי ערבול, עד אשר מקבלים בצק שמתלפף סביב הוו לישה

אחרי 5 דקות של לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות

עכשיו נוציא את הבצק למשטח מקומח, הבצק דביק וזה בסדר

מפזרים קמח על משטח העבודה וגם על הבצק, מתחילים ללוש ידנית

מכדררים את הבצק לכדור, מפזרים מעל מעט קמח

מכניסים לקערה גדולה משומנת היטב, מכסים בניילון בצורה רופפת, מעל שמים מגבת מתפיחים את הבצק

הבצק הכפיל את נפחו, מוציאים ממנו את האוויר, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה .

מורידים את הבצק למשטח עבודה

מחלקים את הבצק ל2 חלקים, מכל חלק יוצרים 4 כדורים, מתפיחים על משטח מקומח מעט

עם מערוך, מרדדים כל עיגול לאורך – נוצר בצק כמו לשון ארוכה

מגלגלים את הבצק לנחש ארוך

יוצרים לכל חלה 4 רצועות של בצק, מחברים את הרצועות בקצה, לוחצים עם האצבע

שתי הרצועות החיצוניות להכניס פנימה

שוב, מכניסים את שתי הרצועות החיצוניות פנימה, ככה קולעים עד הסוף, סוגרים את הקצוות בלחיצת אצבע

שמים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כחצי שעה

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מורחים עליו ביצה טרופה ומעל מפזרים שומשום – מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 30 דקות או עד הזהבה מוחלטת

 

מתכון להכנת חלות קלועות

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

חצי  כוס שמן  (ועוד 2 כפות לעיסוי בתוך הבצק )

1 ביצה

2 כפיות מלח

2 וחצי כוסות מים – השתמשתי במים הטעימים של תמי4

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה:  מכניסים קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים עם כף.

מוסיפים את השמן ואת הביצה, מוסיפים את המים ומתחילים לערבל כ 5 דקות, הבצק רך ודביק.

מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2 דקות. הבצק מתלפף סביב הוו לישה והוא מעט דביק.

מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מתחילים ללוש מעט, יוצרים מהבצק כדור.

משמנים קערה גדולה ומכניסים את הבצק לתוכה, מכסים בניילון בצורה רופפת, מעל מכסים במגבת גדולה.

מתפיחים את הבצק כשעה, או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו. מורידים אוויר מהבצק בעזרת אגרוף.

מכסים את הבצק, מתפיחים שוב עוד כרבע שעה.

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. לוקחים את החלק הראשון ומחלקים אותו ל 8 חלקים. מכל חלק יוצרים כדור עגול.

שמים לתפיחה על משטח מקומח.

בעזרת מערוך מרדדים את הכדור לרצועה ארוכה, מגלגלים כמו רולדה ואז מקבלים נחש ארוך. בצורה הזו מכינים 4 רצועות.

מניחים את הרצועות על השיש – בקצה למעלה מחברים ביניהם. עושים רווחים בין הרצועות, שתי רצועות חיצוניות מכניסים פנימה

שוב שתי רצועות חיצוניות מכניסים פנימה, בצורה הזו קולעים צמה עד הסוף, בקצה עושים מעין חוד או שמכניסים למטה בצד עודף.

שמים את החלות בתבנית על נייר אפייה, מתפיחים כחצי שעה.

ציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

לאחר שהחלות תפחו. מורחים אותן בביצה טרופה,  בוזקים למעלה שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד הזהבה.

להוציא מהתנור, אחרי 5 דקות להניח מעל מגבת, זה שומר על חלות רכות.

שבת שלום ומבורכת♥♥♥

 

 

 

2 Comments

  • אפרת הגיב:

    הי
    תודה על המתכונים המעולים
    כשאת כותבת 1 קג זה ברור לי ואני יכולה למדוד
    אבל כוס זה כל כך לא ברור למה הכוונה.
    כמה מל מים?
    אני עובדת עם כוסות מדידה סטנדרטיים והמתכונים שלך מדודים לפי כוס סטנדרטית(250 מל)?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי אפרת, אצלי כוס מדידה היא אוניברסלית, רואים את זה גם בתמונות
      אם אין לך כוס מדידה אוניברסלית את יכולה להשתמש בכוס שתיה חמה מקרטון – זו אותה מידה של כוס

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן