ז'אבן למימונה

ז'אבן, הממתק הקציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט (טעמי ילדות מתוקים).נהוג להכין את הז'אבן בצאת חג הפסח בליל המימונה.

מחר במוצאי שבת חוגגים את המימונה וכולם כבר רוצים מתכון להכנת ז'אבן.

חברה סיפרה לי שהאגוזים המפוזרים בקצוות מסמלים שפע וברכה.

המתכון בהשראת השפית פסקל פרץ-רובין, תודה רבה לך.

אני מבקשת לברך אתכם בברכת שפע של בריאות אושר והצלחה! הלוואי שכל משאלות לבכם יתגשמו לטובה♥♥♥

בברכת "תרבחו ותסעדו"

 

ז'אבן לפסח

החומרים להכנת הז'אבן

מכינים סירופ סוכר

מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל

במיקסר: מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר, כף אחרי כף

עד שנקבל קציפה מבריקה ודביקה

מעבירים את הקציפה לכלי יפה, מקשטים עם אגוזי מלך

 

מתכון להכנת ז'אבן למימונה

החומרים:
1 ק"ג סוכר רגיל
2 כוסות מים (כוס מידה רגילה)
3 כפות מיץ לימון
2 חלבונים (לבנים)
חצאי אגוזי מלך

אופן הכנה:
לוקחים סיר בינוני ומכניסים לתוכו את הסוכר והמים, מבשלים על להבה כ-30 דקות, מידי פעם מערבבים.
מוסיפים את מיץ הלימון, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי (אפשר לבדוק בין שתי האצבעות, זהירות מאוד חם), לצנן את הסירופ.
במיקסר מקצועי עם מקצפה, מוזגים את החלבונים (הלבנים) מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחלק.
ממשיכים להקציף ותוך כדי מוסיפים את הסירופ סוכר, כף אחר כף. נקבל קציפה לבנה תפוחה ודביקה.
מוזגים את התערובת (אפשר עם מרית) לכלי הגשה עגול, רצוי מזכוכית ושיהיה שקוף.
לוקחים חצאי אגוזי מלך ומקשטים על פני הז'אבן.

בברכת "תרבחו ותסעדו".

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן