גביניות מתוקות

גביניות שמרים עם מלוי גבינה וסירופ מתקתק משגע בצורת מעטפת – וגבינה שמציצה מהצדדים.

כשאני מתיישבת בבית קפה, דבר ראשון אני שואלת האם יש לכם מאפה גבינה, השאלה של המלצר תמיד תהיה מתוק או מלוח?

ברור שמתוק! כזה שיעלה לי את החיוך ואת מצב הרוח, הכי אני אוהבת גבינית ואחר כך קרואסון שוקולד.

היום הכנתי לכם מעטפות גבינה עם סירופ משגע, המעטפות הפעם לא נסגרו מכל הצדדים, שני צדדים נשארו פתוחים, המראה של הגבינה שמבצבץ מהצדדים פשוט משגע!

אישי נכנס הביתה ואומר " וואוו יש כאן ריח של מאפיה". כיף לי שיודעים להעריך, לפרגן ולאהוב.

חשוב לי לספר לכם שעם הבצק הנפלא הזה – ניתן להכין גם גביניות וגם קרואסונים במילוי שוקולד או עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים.

רוצו להכין, אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!

באהבה♥

גביניות מתוקות

החומרים להכנת הבצק

בקערת מיקסר: קמח מנופה, שמרים וסוכר

מוסיפים את הביצים

מוסיפים את החלב ומערבלים

מוסיפים את החמאה הרכה – ממשיכים לערבל על מהירות נמוכה כ 10 דקות לקבלת בצק גמיש ורך

מוסיפים את המלח ומעבדים כדקה

מורידים את הבצק מהוו לישה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים מעט ומכדררים את הבצק.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומגבת, מתפיחים כשעה או הכפלת הנפח

הבצק הכפיל את נפחו, מורידים אוויר עם כף היד, מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים כל חלק לעלה מרובע

חומרים למלית גבינה: חבילת גבינת כנען, סוכר, קורנפלור, סוכר וניל, חמאה, ביצה

חותכים את העלה לריבועים, מניחים על כל עלה מילוי גבינה, מורחים בקצוות מעט חלמו ביצה, לוקחים צד אחד של הבצק וסוגרים על הגבינה, לוקחים את הצד המקביל וסוגרים מעל, מניחים את הגביניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה

טורפים ביצה, מורחים על הגביניות ביצה, מתפיחים כחצי שעה. מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אפייה של 25 דקות או עד הזהבה

 

מתכון להכנת גביניות מתוקות

נקבל 35-40 גביניות תלוי בגודל

החומרים לבצק שמרים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית 50 גרם)

7 כפות סוכר

כוס וחצי חלב בטמפרטורת החדר

200 גרם חמאה רכה

3 ביצים

קורט מלח

החומרים למילוי הגבינה:

1 חבילה(500 גרם) גבינת כנען

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל (10גרם)

כפית גרידת לימון למי שאוהב

מערבבים את כל חומרי המילוי ומכניסים בנתיים למקרר

למריחה:

ביצה  טרופה

לסירופ:

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

לערבב ולהביא לרתיחה

 

אופן הכנת הבצק:

מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה, את הקמח המנופה, השמרים והסוכר, מערבבים עם כף, מוסיפים מעל את הביצים, מתחילים ללוש

במיקסר, מוסיפים את החמאה שהמסנו והחלב, המיקסר יעבוד כ 7 דקות, הבצק יתלפף סביב הוו לישה, כעת מוסיפים את קורט המלח

ממשיכים לעבד במיקסר עוד 2 דקות, נקבל בצק רך וגמיש.

משמנים קערה גדולה נקיה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ובתנועות לישה מכדררים. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת, משמנים גם את פני הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת גדולה, זמן התפחה כשעה, הבצק יכפיל את נפחו.

הכנה ומילוי:

לאחר שהבצק תפח, מורידים ממנו את האוויר בעזרת כף היד, מחלקים אותו ל 2 חלקים, כל חלק מרדדים למלבן או מרובע על משטח מקומח, חותכים בעזרת סכין או גלגלת לריבועים, מניחים על כל ריבוע כפית גדושה ממילוי הגבינה.

מורחים מסביב לכל ריבוע מעט ביצה טרופה, לוקחים קצה של הבצק ושמים אותו מעל לגבינה במהודק, לוקחים את הקצה השני וגם אותו מעבירים על הקצה השני במהודק, יוצרים מעטפה.

מניחים את הגביניות בתבנית על נייר אפיה, מתפיחים כ 20 דקות, מורחים מעל הגביניות ביצה טרופה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 20-25 דקות עד הזהבה, לא לייבש את הגביניות.

מוציאים מהתנור ומברישים מיד עם סירופ סוכר שהכנו.

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

6 Comments

  • Samar הגיב:

    הי. הגבינות מפתות ברמות. אני גרה באנגליה , במה אפשר להחליף את גבינת כנען, בבקשה ?

  • תהילה שלי הגיב:

    גבינה רגילה זה גם בסדר

    • Judith הגיב:

      היי תהילה, עדיף להשתמש בגבינות שאינן נוזלות כמו, כנען, טוב טעם, ריקוטה

  • יעל הגיב:

    נראה מעולה ובעלי מת על גביניות!
    אבל!!! אין לי מיקסר…. איך הכי נכון להכין ללא מיקסר אם בכלל?
    וגרה בחול, מה עדיף, ריקוטה או מסקרפונה?

    • Judith הגיב:

      היי יעל, אפשר ללוש את הבצק בידיים, פעם לא היו מיקסרים ובכל זאת הכינו בצקים, פשוט תצטרכי קצת עבודת לישה
      עדיף להשתמש עם גבינת ריקוטה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן