גביניות שמרים עם מלוי גבינה וסירופ מתקתק משגע בצורת מעטפת – וגבינה שמציצה מהצדדים.
כשאני מתיישבת בבית קפה, דבר ראשון אני שואלת האם יש לכם מאפה גבינה, השאלה של המלצר תמיד תהיה מתוק או מלוח?
ברור שמתוק! כזה שיעלה לי את החיוך ואת מצב הרוח, הכי אני אוהבת גבינית ואחר כך קרואסון שוקולד.
היום הכנתי לכם מעטפות גבינה עם סירופ משגע, המעטפות הפעם לא נסגרו מכל הצדדים, שני צדדים נשארו פתוחים, המראה של הגבינה שמבצבץ מהצדדים פשוט משגע!
אישי נכנס הביתה ואומר " וואוו יש כאן ריח של מאפיה". כיף לי שיודעים להעריך, לפרגן ולאהוב.
חשוב לי לספר לכם שעם הבצק הנפלא הזה – ניתן להכין גם גביניות וגם קרואסונים במילוי שוקולד או עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים.
רוצו להכין, אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!
באהבה♥
מתכון להכנת גביניות מתוקות
נקבל 35-40 גביניות תלוי בגודל
החומרים לבצק שמרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית 50 גרם)
7 כפות סוכר
כוס וחצי חלב בטמפרטורת החדר
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים
קורט מלח
החומרים למילוי הגבינה:
1 חבילה(500 גרם) גבינת כנען
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10גרם)
כפית גרידת לימון למי שאוהב
מערבבים את כל חומרי המילוי ומכניסים בנתיים למקרר
למריחה:
ביצה טרופה
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
לערבב ולהביא לרתיחה
אופן הכנת הבצק:
מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה, את הקמח המנופה, השמרים והסוכר, מערבבים עם כף, מוסיפים מעל את הביצים, מתחילים ללוש
במיקסר, מוסיפים את החמאה שהמסנו והחלב, המיקסר יעבוד כ 7 דקות, הבצק יתלפף סביב הוו לישה, כעת מוסיפים את קורט המלח
ממשיכים לעבד במיקסר עוד 2 דקות, נקבל בצק רך וגמיש.
משמנים קערה גדולה נקיה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ובתנועות לישה מכדררים. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת, משמנים גם את פני הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל במגבת גדולה, זמן התפחה כשעה, הבצק יכפיל את נפחו.
הכנה ומילוי:
לאחר שהבצק תפח, מורידים ממנו את האוויר בעזרת כף היד, מחלקים אותו ל 2 חלקים, כל חלק מרדדים למלבן או מרובע על משטח מקומח, חותכים בעזרת סכין או גלגלת לריבועים, מניחים על כל ריבוע כפית גדושה ממילוי הגבינה.
מורחים מסביב לכל ריבוע מעט ביצה טרופה, לוקחים קצה של הבצק ושמים אותו מעל לגבינה במהודק, לוקחים את הקצה השני וגם אותו מעבירים על הקצה השני במהודק, יוצרים מעטפה.
מניחים את הגביניות בתבנית על נייר אפיה, מתפיחים כ 20 דקות, מורחים מעל הגביניות ביצה טרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 20-25 דקות עד הזהבה, לא לייבש את הגביניות.
מוציאים מהתנור ומברישים מיד עם סירופ סוכר שהכנו.
—————————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
הי. הגבינות מפתות ברמות. אני גרה באנגליה , במה אפשר להחליף את גבינת כנען, בבקשה ?
היי סאמר, אם יש באנגליה גבינת ריקוטה זה יהיה מעולה
גבינה רגילה זה גם בסדר
היי תהילה, עדיף להשתמש בגבינות שאינן נוזלות כמו, כנען, טוב טעם, ריקוטה
נראה מעולה ובעלי מת על גביניות!
אבל!!! אין לי מיקסר…. איך הכי נכון להכין ללא מיקסר אם בכלל?
וגרה בחול, מה עדיף, ריקוטה או מסקרפונה?
היי יעל, אפשר ללוש את הבצק בידיים, פעם לא היו מיקסרים ובכל זאת הכינו בצקים, פשוט תצטרכי קצת עבודת לישה
עדיף להשתמש עם גבינת ריקוטה
היי יהודית,
הכנתי את הגביניות האלה, והם פשוט יצאו נדירותתתת,
עברתי על הרבה מתכונים ואת זה הכי אהבתי,
אני חילקתי את הכמות לשתיים, כמות אחת אחת לגביניות, ואחת לפס גבינה,
ממש חבל שאי אפשר להוסיף תמונה.
תודה.❤
היי אסתי, כיף לדעת שהכנת ויצא לך טעים. את יכולה תמיד לשתף אותי בדף הפייסבוק או באינסטגרם שלי