בקלאווה כמו של פעם מבצק פילאס – עם אגוזים וסירופ מתקתק שנוטף בין העלים, ויש בה סוד שהופך אותה לכזו טעימה
הבקלאווה שלי כזאת טעימה ומיוחדת, ברגע שתכינו אותה פעם אחת לא תוותרו על השיטה וגם לא על הבצק.
באחת הפעמים כשהכנתי את הבקלאווה, חברה שאלה אותי מאיזה בצק הכנת? אמרתי שמבצק עלים.
"תוותרי, תכיני רק מבצק פילאס הוא הכי טוב" ככה היא אמרה. אני תמיד שומעת ואם זה נראה לי גם מיישמת.
מאז אני מכינה את הבקלאווה שלי רק עם בצק פילאס – ועוד סוד שאני חייבת לגלות לכם, מחממים שמן ומוזגים על פני הבצק לפני האפייה, פתאום העלים מתקפלים מעט ומקבלים דיפוף.
אמרתי לכם שאתם חייבים לנסות את הבקלאווה שלי? אז תנסו ואל תשכחו לצלם ולספר לי איך יצא לכם!
שנה מתוקה לכולם♥
מתכון להכנת בקלאווה של פעם
החומרים:
1 חבילת בצק פילאס (לא פילו) להפשיר יום לפני במקרר
למילוי:
250 גרם אגוזי מלך טחונים
חצי כוס סוכר
1 כפית קינמון
טוחנים את האגוזים, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים
למזוג על הבצק לפני כניסה לתנור:
חצי כוס שמן חם (לחמם בזהירות על האש)
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כף דבש
מכניסים לתוך סיר קטן, על אש קטנה, מערבבים עד אשר הסוכר נמס.
מביאים לרתיחה, מערבבים, הרוטב יסמיך מעט לאחר כ 5-7 דקות, מכבים את האש.
אופן ההכנה:
לוקחים תבנית מרובעת או מלבנית (גודל 26/28) משמנים את התבנית בתחתית ובדפנות.
פותחים את חבילת הבצק ומניחים על משטח עבודה, מניחים את התבנית על הבצק למדוד את הגודל הרצוי.
מסמנים את הגודל וחותכים עם סכין, נקבל 3 חתיכות שוות של בצק.
להניח את החלק הראשון של הבצק בתבנית המשומנת קלות, מעל משטחים חצי מכמות של מילוי האגוזים הטחונים.
חוזרים שוב על הפעולה עם השכבה השנייה של הבצק, מעליה משטחים את יתרת האגוזים הטחונים.
שכבה אחרונה של בצק מניחים על האגוזים, אפשר למתוח את הבצק אם חסר בצדדים, אם יש בצק מיותר אפשר לחתוך עם סכין.
לוקחים סכין חדה ומסמנים מעויינים, קודם מסמנים קווים ישרים לאורך ולאחר מכן מסמנים קווים אלכסוניים לרוחב.
מוזגים את השמן החם על פני כל הבצק. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
לאחר 5 דקות של אפייה מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים על משטח בטוח, מסמנים את המעויינים לעומק (עם סכין).
מחזירים את התבנית לתנור עד לאפייה מוחלטת או עד השחמה קלה. זמן אפייה 30-35 דקות.
לאחר האפייה מוזגים את סירופ הסוכר על פני הבקלאווה החמה שיצאה מהתנור.
אפשר לחתוך לאחר שהבקלאווה מתקררת ומתייצבת.
———————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
תודה על המתכונים המוצלחים
שאלה: איך את טוחנת את האגוזים במעבד מזון?
היי ימיה, כן, אני טוחנת את האגוזים במעבד מזון
יצא מושלםםםם!! טעים מאוד
איזה יופי, אני שמחה
המתכונים שלך מהממים
היי ליאור, תודה רבה על הפירגון
האם האגוזים קלויים או טבעיים? ואילו סוג של אגוזים מלך או פקאן?
לאחר ההכנה ניתן לאחסן במקרר? כמה זמן ניתן להכין לפני ההגשה?
היי רויטל, האגוזים לא קלויים, טבעיים. אני משתמשת באגוזי מלך ולפעמים מוסיפה גם פיסטוקים אם יש לי.
בימים חמים עדיף להשאיר במקרר. את הבקלאווה הכי טוב להכין ביום ההגשה או יום לפני.