עוגיה כל כך טעימה שמעלה בי זיכרונות ילדות מתוקים! בעאבע בתמר מזכירה את חג פורים של משלוח המנות ואת יום כיפורים בעת שבירת הצום.
כמה משמח ומרגש לצאת היום בבוקר לצעידה ולפגוש נשים מפרגנות♥ שאומרות שהן שמחות על המתכונים המדוייקים ועל הטיפים הנהדרים, שהן מכינות את המתכונים שלי ומאוד נהנות, שתדעו שאני אוהבת אתכן!
בעאבע בתמר, עוגיה ממולאת בתמרים, הכי נוסטלגית! מזכירה את השכנים מתקופת ילדותנו שהיו מכינים ומכבדים.
דודה שלי שרה הייתה מכינה ושולחת לנו בפורים (מלבד כל דברי המתיקה המיוחדים שלה).
את העוגייה הממולאת בתמרים אני הכי זוכרת ואוהבת… לדעתי בגלל המראה הזהוב שלה והשומשום מעליה.
השבוע החלטתי להכין בגלל יום הכיפורים.
לפעמים עוברים בנו זכרונות טובים, זכרונות נוסטלגיים וגעגועים לעבר!!! געגועים לאנשים שאהבנו מאוד.
חברים יקרים!! מאחלת לכם ולכל בני ביתכם שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥

בעאבע בתמר עוגייה עירקית

החומרים להכנת הבצק

קמח מנופה, הוספת שמרים, סוכר וחוויאג' תבלין לעוגיות

הוספת המרגרינה הרכה והשמן, מתחילים ללוש ומוסיפים את המלח, לבסוף את המים בהדרגה

הבצק לאחר לישה

הכנת המילוי: תמרים בוואקום, שמן וקינמון לריכוך על אש קטנה

הבצק לאחר שתפח

לקרוץ עיגולים ולרדד לעלה קטן, למלא עם התמרים ולסגור

לסגור בצורת כיווץ לשטח , להפוך את העוגייה ולעבור עם המערוך בעדינות

למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום

לחורר את העוגיות עם מזלג לפני האפייה

ערמות ערמות לאחר האפייה
מתכון להכנת בעאבע בתמר
החומרים לבצק:
החומרים למילוי:
לקישוט:
אופן הכנת הבצק:
אופן הכנת המילוי:
הרכבת העוגיה ומילוי:
שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥
היי יהודית ,
קודם כל , כל המתכונים שלך פשוט הצלחה אז תודה!❤️
ואשמח בבקשה לדעת אם ניתן להחליף את החוואיג׳ לאפייה בחוואיג׳ לקפה?
תודה:)
היי מיקה, לדעתי החוויג לקפה ולאפיה זה אותו הדבר. למרק זה שונה