עוגיה כל כך טעימה שמעלה בי זיכרונות ילדות מתוקים! בעאבע בתמר מזכירה את חג פורים של משלוח המנות ואת יום כיפורים בעת שבירת הצום.
כמה משמח ומרגש לצאת היום בבוקר לצעידה ולפגוש נשים מפרגנות♥ שאומרות שהן שמחות על המתכונים המדוייקים ועל הטיפים הנהדרים, שהן מכינות את המתכונים שלי ומאוד נהנות, שתדעו שאני אוהבת אתכן!
בעאבע בתמר, עוגיה ממולאת בתמרים, הכי נוסטלגית! מזכירה את השכנים מתקופת ילדותנו שהיו מכינים ומכבדים.
דודה שלי שרה הייתה מכינה ושולחת לנו בפורים (מלבד כל דברי המתיקה המיוחדים שלה).
את העוגייה הממולאת בתמרים אני הכי זוכרת ואוהבת… לדעתי בגלל המראה הזהוב שלה והשומשום מעליה.
השבוע החלטתי להכין בגלל יום הכיפורים.
לפעמים עוברים בנו זכרונות טובים, זכרונות נוסטלגיים וגעגועים לעבר!!! געגועים לאנשים שאהבנו מאוד.
חברים יקרים!! מאחלת לכם ולכל בני ביתכם שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥
מתכון להכנת בעאבע בתמר
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גרם שמרית
2 כפות סוכר
כף שטוחה של מלח
כפית של חוויאג' לאפיה (לא למרק) קונים בחנות תבלינים
1 חבילת מרגרינה (200 גרם) רכה (אפשר לרכך במיקרוגל)
1/2 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים חמימים – במידה של כוס חד פעמית (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים)
החומרים למילוי:
חבילה של תמרים מגולענים בוואקום
4 כפות של שמן קנולה
אפשר מעט קינמון
לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום לזריה על העוגיה
אופן הכנת הבצק:
בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחוויאג' ומערבבים.
מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת השמן, מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה, ללוש עד אשר נוצר בצק אחיד.
אם הבצק מעט יבש או לא התאחד, אפשר להוסיף מעט מים. שוב ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה.
להכניס את הבצק לקערה ולכסות עם ניילון, להתפיח את הבצק כשעה.
אופן הכנת המילוי:
פותחים את שקית הוואקום של התמרים עם סכין, חותכים את התמרים לרבועים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן.
מדליקים את הלהבה לאש בינונית נמוכה, מרככים את התמרים בתנועות ערבוב, רצוי לערבב עם כף מעץ.
לאחר שהתערובת התרככה, יש לכבות את האש. אם התערובת נשארת יבשה אפשר להוסיף עוט מעט שמן.
הרכבת העוגיה ומילוי:
קורצים חתיכות מהבצק ויוצרים עגולים (הבצק תמיד ישאר מכוסה עם מגבת). משמנים מידי פעם את משטח העבודה.
משטחים כל עגול עם מערוך, בעזרת כפית מניחים בכל אמצע עגול ממלית התמרים, סוגרים את העגול כמו סוכריה ומשטחים בידיים משומנות.
אפשר לשטח עם מערוך או עם כפות הידיים. להניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. לא לצופף את העוגיות.
למרוח על העוגיות ביצה טרופה ומעל לפזר שומשום.
להתפיח את העוגיות כעשר דקות לפני כניסתן לתנור.
לפני שמכניסים את העוגיות לתנור , לקחת מזלג ולחורר מעל בשתיים שלוש פעמים.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 10-14 דקות (לא לייבש את העוגיות לגמרי).
חשוב לצנן את העוגיות לפני שמכניסים לקופסה אטומה (אם יישאר משהו בכלל).
אם נשאר לכם בצק, ישנה אפשרות לפתוח כל עגול קטן, למרוח בממרח שוקולד ולגלגל, מקבלים צורה של קרואסון.
שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥
היי יהודית ,
קודם כל , כל המתכונים שלך פשוט הצלחה אז תודה!❤️
ואשמח בבקשה לדעת אם ניתן להחליף את החוואיג׳ לאפייה בחוואיג׳ לקפה?
תודה:)
היי מיקה, לדעתי החוויג לקפה ולאפיה זה אותו הדבר. למרק זה שונה