בייגלה עם שומשום ושמן זית
בייגלה בלאדי, עם מריחה של שמן זית ומלח גס – קראנצ'י ומתפצפץ בפה!

כל פעם אני מבטיחה לעצמי להכין בייגלה – אבל כזה של הבלאדי! עם שמן זית שנוטף מהבייגלה ועם נגיעות של מלח גס.

הבטחות כידוע צריך לקיים, אז הלכתי על זה. הכנתי את הבייגלה של אדי מזרחי השף. אני עוקבת אחריו כבר הרבה זמן

כולל בדף האינסטגרם שלו! ממליצה לכם בחום לעקוב אחריו וגם לרוץ לסדנאות היווניות שהוא עורך.

הבייגלה יצא מטריף, כל מי שקיבל ממני משלוחה אמר שנשמעו צרחות מפי הטועמים. אין ספק הבייגלה כזה קראנצ'י וטעים.

אתמול בערב הבאתי את יהלי שלי לחופשה אצל סבתוש! בבוקר הוא ביקש טוסט עם גבינה צהובה, בצלחת לשים לו עגבניות שרי עם מלח, גבינה בולגרית חתוכה וזיתי קלמטה. הדלקתי את הטוסטר, לקחתי את הבייגלה חתכתי באמצע, מרחתי חמאה ושכבה של גבינה צהובה, כל זה נכנס לטוסטר, תשמעו יצא טוסט ליגת האלופות♥

אשמח שתגיבו כאן בבלוג כדי שאדע שהייתם וביקרתם! אל תשכחו לצלם לאחר שתכינו, שתפו גם את החברים שלכם.

באהבה♥ממני, יהודית

 

בייגלה עם שמן זית ומלח גס

החומרים להכנת הבייגלה: קמח, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, שמן זית. לקישוט שומשום ומלח גס

בקערת מיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים וסוכר, מערבלים לאיוורור

מוסיפים מים ומתחילים ללוש

הבצק מתלפף סביב הוו לישה וזה בסדר גמור

מוסיפים את הביצה, השמן זית והמלח, מתחילים לערבל, בהתחלה זה נראה כאילו הבצק אינו מתגבש, בסוף זה קורה והבצק נעשה רך וגמיש

מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מתחילים ללוש ועושים מהבצק כדור

לאחר לישה, מכדררים את הבצק לכדור

מכניסים את הבצק לקערה משומנת, מורחים מעט שמן על הבצק, מכסים עם ניילון ומכניסים למקרר לשעתיים

הבצק תפח, ועכשיו נוריד אותו למשטח עבודה

מחלקים את הבצק ל 15 חלקים, לכל חלק נעשה לישה ונכניס את הבצק כלפי פנים, אפשר ליצור כדור, אפשר ליצור גליל ארוך

בזמן ההתפחה לכסות את הבצק עם מגבת

מכינים 2 קערות ארוכות: קערה ראשונה עם מים, קערה שנייה עם שומשום. לאחר שיצרנו מכל חתיכה של בצק גליל. טובלים את הגליל קודם במים ולאחר מכן בשומשום

 

לאחר שטבלנו את הבייגלה, במים ואחר כך בשומשום, מעבירים לתבנית לתפיחה של 5 דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה 15-20 דקות או עד השחמה

לאחר שמוציאים מהתנור, מברישים מיד בשמן זית, בוזקים מעל מלח גס

מתכון להכנת בייגלה עם שומשום ושמן זית

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)

120 גרם סוכר (קצת יותר מחצי כוס)

1 ביצה

2 כפיות מלח

5 כפות שמן זית

650 מ"ל מים מהברז (2 וחצי כוסות)

לציפוי:

מים

שומשום

מלח גס

 

אופן הכנת הבצק:

במיקסר עם וו לישה, שמים קמח, סוכר ושמרים, מערבלים מעט. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית.

נקבל בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית, לשים 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להתאחד ( לא לדאוג, במהלך הלישה נראה כאילו הבצק מתפרק) ישנה אפשרות להוסיף כף קמח, והנה הבצק התגבש ונעשה יציב.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים ומעצבים לכדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מורחים מעל הבצק מעט שמן ומכסים בניילון, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. עדיף למשך לילה. אני הכנסתי לשעתיים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 15 כדורים שווים. מניחים את הכדורים (אני הכנתי גלילים) על משטח מקומח.

מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה ורבע או עד אשר הגלילים מכפילים את עצמם.

מכינים מכל כדור גליל ארוך בצורת נחש.

מכינים 2 קערות ארוכות ( אפשר ב 2 אינגליש קייק) בקערה אחת שמים מים, בשנייה שמים שומשום.

טובלים כל גליל תחילה במים, לאחר מכן טובלים בשומשום. מניחים את הבייגלה בתבנית על נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש, זמן אפיה כ 20 דקות או עד אשר הבייגלה משחימים.

מברישים את הבייגלה מיד בשמן זית, מעל מפזרים מלח גס.

מתחילים לזלול בזמן שהבייגלה עדיין חמים.

הבייגלה מאוד טעימים גם למחרת – לאחר חימום קל בטוסטר.

 

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם

Instagram has returned invalid data.
כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו