בייגלה בלאדי, עם מריחה של שמן זית ומלח גס – קראנצ'י ומתפצפץ בפה!
כל פעם אני מבטיחה לעצמי להכין בייגלה – אבל כזה של הבלאדי! עם שמן זית שנוטף מהבייגלה ועם נגיעות של מלח גס.
הבטחות כידוע צריך לקיים, אז הלכתי על זה. הכנתי את הבייגלה של אדי מזרחי השף. אני עוקבת אחריו כבר הרבה זמן
כולל בדף האינסטגרם שלו! ממליצה לכם בחום לעקוב אחריו וגם לרוץ לסדנאות היווניות שהוא עורך.
הבייגלה יצא מטריף, כל מי שקיבל ממני משלוחה אמר שנשמעו צרחות מפי הטועמים. אין ספק הבייגלה כזה קראנצ'י וטעים.
אתמול בערב הבאתי את יהלי שלי לחופשה אצל סבתוש! בבוקר הוא ביקש טוסט עם גבינה צהובה, בצלחת לשים לו עגבניות שרי עם מלח, גבינה בולגרית חתוכה וזיתי קלמטה. הדלקתי את הטוסטר, לקחתי את הבייגלה חתכתי באמצע, מרחתי חמאה ושכבה של גבינה צהובה, כל זה נכנס לטוסטר, תשמעו יצא טוסט ליגת האלופות♥
אשמח שתגיבו כאן בבלוג כדי שאדע שהייתם וביקרתם! אל תשכחו לצלם לאחר שתכינו, שתפו גם את החברים שלכם.
באהבה♥ממני, יהודית
מתכון להכנת בייגלה עם שומשום ושמן זית
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
120 גרם סוכר (קצת יותר מחצי כוס)
1 ביצה
2 כפיות מלח
5 כפות שמן זית
650 מ"ל מים מהברז (2 וחצי כוסות)
לציפוי:
מים
שומשום
מלח גס
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה, שמים קמח, סוכר ושמרים, מערבלים מעט. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית.
נקבל בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית, לשים 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להתאחד ( לא לדאוג, במהלך הלישה נראה כאילו הבצק מתפרק) ישנה אפשרות להוסיף כף קמח, והנה הבצק התגבש ונעשה יציב.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים ומעצבים לכדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מורחים מעל הבצק מעט שמן ומכסים בניילון, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. עדיף למשך לילה. אני הכנסתי לשעתיים.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 15 כדורים שווים. מניחים את הכדורים (אני הכנתי גלילים) על משטח מקומח.
מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה ורבע או עד אשר הגלילים מכפילים את עצמם.
מכינים מכל כדור גליל ארוך בצורת נחש.
מכינים 2 קערות ארוכות ( אפשר ב 2 אינגליש קייק) בקערה אחת שמים מים, בשנייה שמים שומשום.
טובלים כל גליל תחילה במים, לאחר מכן טובלים בשומשום. מניחים את הבייגלה בתבנית על נייר אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש, זמן אפיה כ 20 דקות או עד אשר הבייגלה משחימים.
מברישים את הבייגלה מיד בשמן זית, מעל מפזרים מלח גס.
מתחילים לזלול בזמן שהבייגלה עדיין חמים.
הבייגלה מאוד טעימים גם למחרת – לאחר חימום קל בטוסטר.
תודה על המתכון. בכמה מעלות יש לאפות את הבייגלה. תודה לתשובתך. יום טוב.
היי בתיה, אני אופה את הבייגלה על 180 מעלות
לא להאמין כמה שזה טעים!!!
הבייגל הכי טעים שאכלתי
אורטל, זה הבייגלה הכי טעים בעולם♥ שמחה שהכנת
אפשר להכניס את הבצק למקרר לכל הלילה ואז לאפות אותו?
היי ליה, בהחלט אפשרי להכניס את הבצק לילה למקרר
שלום רב. האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
היי יוסף, בהחלט אפשרי להשתמש בקמח כוסמין. אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מעט