בורקס קראנץ' של פעם! עם רוטב בשמל ומלא גבינות טעימות. ההכנה מהירה והתוצאה מטריפה.
בורקס עם בצק פילו שנראה כמו עוגה, הכל בזכות העיצוב השונה. לקחתי תבנית עגולה והנחתי עליה את הבצק.
מילאתי בה את תערובת מילוי הגבינות הטעים. כיסיתי את החלק העליון כמו שמיכה, לקחתי את הבצק שנשאר בצדדים וכיסיתי את החלק התחתון.
הורדתי מעט בצק עודף, צבטתי את הבצק בצדדים כמו שצובטים סמבוסק, מעל מרחתי ביצה טרופה.
כדי לשוות לבורקס מראה יפה כדאי לפזר מעל שומשום, רצוי גם מעט קצח שייתן בוסט ויופי!
ממליצה בחום להכין את הבורקס! אל תשכחו לצלם ולשלוח לי תמונה, חברים תמיד ישמחו שתתייגו אותם.
מתכון בשיתוף השף הלבן.
אשמח מאוד אם תכתבו בבלוג תגובה, ככה אדע שביקרם כאן♥
המשך שבוע מקסים לכם!
אוהבת אתכם♥יהודית
מתכון להכנת בורקס קראנץ' במילוי גבינות
החומרים:
1 חבילת בצק פילאס מופשר לילה במקרר
1 גביע גבינה לבנה
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 גביע גבינה שמנה 5%
1 שמנת חמוצה אפשרי אשל
חצי מיכל רוטב בשמל של השף הלבן
2 ביצים
2 כפות קמח
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
קצח
הכנת המילוי:
בקערה שמים את כל חומרי המילוי, טורפים את הביצים ומערבבים, מוסיפים מלח ופלפל שחור ובודקים טעמים. מכניסים למקרר.
לוקחים תבנית עגולה 24-26 משמנים קלות, מניחים בתבנית נייר אפיה, גם אותו משמנים קלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים מהקרטון, מורידים את הניילון פצפצים. פותחים את הניילון שמכסה את הבצק, מניחים את הבצק על נייר האפייה, הניילון כלפי מעלה.
שמים את מילוי הגבינות על הבצק, משטחים עם כף. מרימים את הבצק שנשאר בצד (לא חתכנו אותו)ומכסים על המילוי.
חותכים מעט מהבצק בצדדים, חובה להשאיר שוליים של בצק.
הבצק שנשאר בצדדים, צובטים אותו כמו סמבוסק או כיסונים, מהדקים לסגירה.
טורפים ביצה ומורחים על פני הבורקס. מפזרים מעל שומשום, אפשרי גם קצח.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות, הזהבה מוחלטת.
מוציאים מהתנור, ממתינים כ 5-10 דקות, לאחר מכן פורסים ואוכלים.
אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם♥ בהצלחה
האם אפשר במקום בצק פליאס – להשתמש בבצק עלים מרודד (של בורקס)?
היי הילה, אפשרי בהחלט להשתמש בבצק עלים רגיל