בורקס קראנץ' משפחתי עם גבינות

בורקס קראנץ' של פעם! עם רוטב בשמל ומלא גבינות טעימות. ההכנה מהירה והתוצאה מטריפה.

בורקס עם בצק פילו שנראה כמו עוגה, הכל בזכות העיצוב השונה. לקחתי תבנית עגולה והנחתי עליה את הבצק.

מילאתי בה את תערובת מילוי הגבינות הטעים. כיסיתי את החלק העליון כמו שמיכה, לקחתי את הבצק שנשאר בצדדים וכיסיתי את החלק התחתון.

הורדתי מעט בצק עודף, צבטתי את הבצק בצדדים כמו שצובטים סמבוסק, מעל מרחתי ביצה טרופה.

כדי לשוות לבורקס מראה יפה כדאי לפזר מעל שומשום, רצוי גם מעט קצח שייתן בוסט ויופי!

ממליצה בחום להכין את הבורקס! אל תשכחו לצלם ולשלוח לי תמונה, חברים תמיד ישמחו שתתייגו אותם.

מתכון בשיתוף השף הלבן.

אשמח מאוד אם תכתבו בבלוג תגובה, ככה אדע שביקרם כאן♥

המשך שבוע מקסים לכם!

אוהבת אתכם♥יהודית

בורקס קראנץ' משפחתי עם גבינות

החומרים להכנת הבורקס

הכנת המילוי: כל הגבינות בקערה, ביצים, רוטב בשמל, קמח, מלח ופלפל שחור

לערבב היטב את החומרים, להכניס למקרר ל 10 דקות

בתבנית עגולה מספר 24-26 משמנים טיפה ומניחים מעל נייר אפיה, משמנים את הנייר לוקחים את בצק הפילאס שהפשרנו לילה במקרר. מורידים את הניילון העוטף, משאירים את הניילון המגולגל, מניחים את הבצק על נייר האפיה כאשר הניילון למעלה.

מהדקים את הבצק בתחתית ובצדדים, שמים באמצע את כל המילוי, משטחים עם כף בצורה שווה. בצד שמאל רואים שנשאר בצק, מרימים אותו ומכסים על המילוי, מהדקים, משאירים שוליים בבצק, מורידים קצת מהבצק העודף.

הבצק שהשארנו בשוליים, נצבוט בצדדים כמו שמכינים סמבוסק ונסגור.

מורחים על פני הבצק ביצה טרופה

מפזרים מעל שומשום, אפשרי גם קצח. מכניסים לתנור שחומם מראש אפייה של 30 דקות

מוציאים מהתנור לאחר שהבורקס הזהיב לגמרי

מתכון להכנת בורקס קראנץ' במילוי גבינות

החומרים:

1 חבילת בצק פילאס מופשר לילה במקרר

1 גביע גבינה לבנה

150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 גביע גבינה שמנה 5%

1 שמנת חמוצה אפשרי אשל

חצי מיכל רוטב בשמל של השף הלבן

2 ביצים

2 כפות קמח

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

קצח

הכנת המילוי:

בקערה שמים את כל חומרי המילוי, טורפים את הביצים ומערבבים, מוסיפים מלח ופלפל שחור ובודקים טעמים. מכניסים למקרר.

לוקחים תבנית עגולה 24-26 משמנים קלות, מניחים בתבנית נייר אפיה, גם אותו משמנים קלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים מהקרטון, מורידים את הניילון פצפצים. פותחים את הניילון שמכסה את הבצק, מניחים את הבצק על נייר האפייה, הניילון כלפי מעלה.

שמים  את מילוי הגבינות על הבצק, משטחים עם כף. מרימים את הבצק שנשאר בצד (לא חתכנו אותו)ומכסים על המילוי.

חותכים מעט מהבצק בצדדים, חובה להשאיר שוליים של בצק.

הבצק שנשאר בצדדים, צובטים אותו כמו סמבוסק או כיסונים, מהדקים לסגירה.

טורפים ביצה ומורחים על פני הבורקס. מפזרים מעל שומשום, אפשרי גם קצח.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות, הזהבה מוחלטת.

מוציאים מהתנור, ממתינים כ 5-10 דקות, לאחר מכן פורסים ואוכלים.

אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם♥ בהצלחה

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן