ארטישוק ממולא בבשר
תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצת בשר רכה ומפנקת! מנה חגיגית שמתאימה לשולחן החג

אחותי הגדולה מרים מכינה את המתכון הזה כל כך הרבה שנים ואני לא העזתי אפילו להכין, במשפחה שלנו יש כללים, לכל אחת מבנות המשפחה יש את המתכונים שלה שהיא מכינה בחגים, אף אחת לא לוקחת לאחרת ומכינה במקומה.

השנה החלטתי לכבוד הבלוג החדש לשנות את ההרגל, ביקשתי מאחותי שתסביר לי בדיוק איך מכינים את המתכון ומה היא שמה בתוך קציצת הבשר! אחותי ידועה בתור בשלנית והאוכל שהיא מכינה טעים ומיוחד.

ניגשתי לסופר וקניתי תחתיות ארטישוק, תקנו את הטובות ביותר כי צריך לתת להן הרתחה ובישול קצר לפני המילוי.

ניגשתי לאיבט מחנות הבשר השכונתית וביקשתי חצי קילו בשר למילוי הארטישוק, אני סומכת עליה.

ועכשיו למלאכת העבודה עם המרכיב הסודי בתוך הקציצה.

אשמח אם תכינו לכבוד ראש השנה ותשתפו אותי ביצירות שלכם וגם בתמונות, אפשר לשלוח אלי גם לאינסטגרם.

 

ארטישוק ממולא בבשר

החומרים להכנת התבשיל

בקערה כל החומרים להכנת הקציצות

תחתיות הארטישוק בושלו עד אשר התרככו, יצרתי מהתערובת קציצות והכנסתי לתוך התחתיות

הארטישוק הממולא לאחר שהתבשל

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

החומרים להכנה:

2 חבילות של תחתיות ארטישוק (בחבילה 10 יחידות)

4 עלי סלרי לשים בתחתית הסיר

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן לתחתית

החומרים לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל מגורר

1 תפוח אדמה קלוף ומגורר דק (המרכיב הסודי)

חופן של פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

1 כף שמן

מיץ מחצי לימון

תבלינים:

מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה בשמן, אבקת מרק, אפשרי מעט תבלין לקציצות

לערבב את כל חומרי המילוי, לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר לספיגת טעמים.

תחתיות הארטישוק:

להכניס לסיר עם מים וכפית מלח, לבשל כ 10 דקות לריכוך.

לסנן את התחתיות מהמים ולהניח על מגבת מטבח. ליצור קציצות עגולות בגודל הרצוי ולמלא את תחתיות הארטישוק.

 

בסיר רחב סוטאז', למזוג 3 כפות שמן, מעל להניח את גבעולי הסלרי, מעל הגבעולים לסדר את הארטישוק בצורה יפה, אפשר לחתוך את השפיץ מלמטה ואז הם יעמדו יפה בסיר.

לשים בקערה מים חמים, מעט מלח, כורכום, אבקת מרק ופפריקה מתוקה, לעררב היטב ולשוך לתוך הסיר, לאחר שהרוטב מתחיל לבעבע להוסיף את מיץ הלימון, לטעום מהרוטב, אם חסר מלח ניתן כעת להוסיף, להוריד לאש קטנה ולכסות עם מכסה, זמן בישול של 40 דקות וקצת יותר. אפשר בסוף הבישול לפזר פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

 

 

2 Comments

  • . הגיב:

    נראה מושלם חבל שהמתכון לא ברור בעליל…
    כאילו כבר פירגנת במכון.
    תסבירי את התהליך שיהיה ברור לא רק לשפים.
    מאכזב.
    סליחה מראש.

    • Judith הגיב:

      אין מתכון יותר ברור מזה, גם תמונות, גם מתכון מפורט, תגללי למטה ותיראי את כל המתכון

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן