אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה
אורז ירוק משגע עם תחתית של תפוחי אדמה קריספיים – מנה חגיגית וטעימה שמככבת בכל בית פרסי

כשהמשפחה מתאספת בימי שישי ובחגים, אני מקפידה להכין את התוספת הכי מהממת לארוחה, אורז פרסי עם עשבי תיבול מה שהופך אותה לצבע ירוק טבעי

תוספת של תפוחי האדמה בתחתית עושים לה רק טוב, כמובן שכולם נלחמים על ה "בונק" ה "תהדיג" בשפה הפרסית התחתית השרופה של האורז.

 

עדי התקשרה בערב חג וביקשה ממני הדרכה להכנת האורז המושלם. אפילו שלחה לי גם סרטון להראות איך היא מצליחה להפוך את הסיר על צלחת הגשה! האמת שיצא לה מהמם.

 

תתארו לכם כמה זה קל להפוך את הסיר על צלחת הגשה, מלמעלה מתנוססים תפוחי האדמה הקריספיים הזהובים שכל אחד רוצה לשים את ידו עליהם.

אני בוחרת במתכונים שלי רק חומרי גלם איכותיים, גם המים זה חומר גלם שמשפיע המון על המנה.

בחרתי להשתמש בתמי4 מה שמבטיח לי מים איכותיים וטעימים, ככה שכל מתכון יוצא טעים ומנצח.

רוצו להכין! אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בתוצרים שלכם.

 

פרסום המתכון בשיתוף תמי4

מאחלת לכם חג שמח ומועדים לשמחה♥

 

 

אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה

החומרים להכנת האורז

מוזגים מים חמים מהתמי 4

מבשלים את האורז עד שלושת רבעי עשייה ומסננים

קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, מוסיפים לאורז המבושל, מוסיפים את האפונה הקפואה ומערבבים קלות.

מערבבים את הירק והאפונה בתו האורז

בסיר רחב ושטוח, שמים את השמן, המלח, הכורכום ומעט מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוציאים מחצית מהרוטב ושמים בצד.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לעיגולים, מניחים את תפוחי האדמה בצורה מעגלית על הרוטב.

חותכים בצל לטבעות ומניחים על תפוחי האדמה, מבשלים על אש קטנה כ 7 דקות

מסדרים מעל את האורז עם עשבי התיבול, מהדקים טיפה. מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות על הסיר מניחים מגבת מטבח ומעליה את המכסה.

מכסים את הסיר במגבת מטבח, מעל מניחים וסוגרים עם המכסה של הסיר, מבשלים כ 20 דקות על אש קטנה בינונית

פותחים את המכסה של הסיר, מוזגים על פני האורז את הרוטב שהשארנו בצד. מכסים שוב ומבשלים עוד כ 10 דקות על אש קטנה. רואים את האדים יוצאים דרך המגבת וזה סימן טוב.

האורז מוכן, אני לא נותנת לסיר להתקרר יותר מידי, לוקחת צלחת הגשה גדולה, מניחה את הצלחת על הסיר והופכת את הסיר בזהירות, פתאום מרגישים שהאורז נופל לצלחת בשלמותו. אם נשארים תפוחי אדמה בסיר אפשר להרים ולהניח בחזרה על האורז.

מתכון לאורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה

החומרים:

2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן

3 כוסות מים רותחים מבר מים תמי4

כף וחצי מלח לתוך הסיר עם המים הרותחים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

כוס וחצי אפונה קפואה (לשים במסננת ולשטוף מתחת לברז)

לרוטב:

רבע כוס שמן

2 כפיות כורכום

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

חצי כוס מים

ההכנה:

בסיר עמוק, מוזגים את המים הרותחים מבר מים תמי4, מוסיפים לסיר את המלח, מביאים לרתיחה. מעבירים את האורז המסונן לסיר.

מערבבים קלות ומבשלים עד אשר האורז שלושת רבעי מבושל, טועמים אם יש מספיק מלח, מכבים את האש. מסננים את האורז המבושל.

מוסיפים לאורז את האפונה, הכוסברה הקצוצה, השמיר הקצוץ והפטרוזיליה, מערבבים את כל הירוקים בתוך האורז המבושל.

לוקחים סיר אחר שטוח מעט ובגודל בינוני, מוזגים את השמן, מכניסים כורכום, פלפל שחור,מלח, חצי כוס מים, מבשלים עד רתיחה על אש קטנה.

מוציאים מחצית מהרוטב לקערית קטנה.

קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לעיגולים לא דקים מידי. מניחים את תפוחי האדמה בסיר בצפיפות, מעל מניחים את הבצל הפרוס דק.

מבשלים על אש קטנה כ 7 דקות. מניחים מעל את תערובת האורז המבושל, מהדקים קלות, מכסים את הסיר עם מגבת מטבח.

לוקחים את המכסה ומניחים על המגבת, מקפלים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות.

פותחים את מכסה הסיר, מוזגים על האורז את הרוטב הצהוב שהשארנו בצד. מבשלים עוד כ 10 דקות על אש קטנה, עד שרואים שיוצאים אדים מהמגבת.

האורז מוכן, אני לא נותנת לסיר להתקרר יותר מידי, לוקחת צלחת הגשה גדולה, מניחה את הצלחת על הסיר והופכת את הסיר בזהירות, פתאום מרגישים שהאורז נופל לצלחת בשלמותו. אם נשארים תפוחי אדמה בסיר אפשר להרים ולהניח בחזרה על האורז.

בתאבון♥

—————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

תגובה 1

  • חן הגיב:

    יששששש
    חיכיתי בקוצר רוח למתכון חדש!
    ועוגת האורז שלך נראית מדהים. הכי מדהים שראיתי אבררר
    אכין אחרי החג לצד עוף או שניצל, יאמיייי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן