אוזני המן במילוי פרג
אוזני המן במילוי פרג, כאלה עוד לא אכלתם! פריכים ובמתיקות עדינה, ומילוי הפרג ממש טעים.

אתם חייבים להכין, אל תגידו שלא אמרתי לכם! אוזני המן הכי טעימות, הבצק נמס בפה ובמתיקות מעודנת.

אני יודעת שיש כאלה שלא אוהבים פרג ויש כאלה שממש מאוהבים! רק שתדעו שהמילוי פרג כל כך טעים שכדאי להכין.

אחרי הפעם הראשונה שתכינו לא תרצו להחליף את המתכון באחר. אחריות מובטחת!

עדילי חופרת לי כבר חודש ימים להכין את אוזני המן שלי ולפרסם בבלוג. כל יום אני אומרת לה אחרי שאצלם…

אתמול בצהריים הכנתי, צילמתי את כל השלבים באור יום כמו שלמדתי בקורס צילום, העלתי לבלוג להנאתכם.

בשבת ביקרתי את אחותי הגדולה, על השולחן בפינה אני רואה ערמות של צלחות וקערות, לשאלתי, מה זה? את זורקת?

אחותי התחילה לנקות לפסח ואני מיד חטפתי את הכלי היפה הזה בו צילמתי את אוזן המן.

תכינו תכינו, אני מצפה לראות את התוצרים שלכם.

תמצאו אותי גם באינסטגרם ובסטורי בו אני מעלה את הסרטונים מהמטבח הביתי שלי!

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

"משנכנס הדר מרבין בשמחה". מאחלת לכולם רק שמחה, אושר והמון מתיקות ונשיקות♥

אוזני המן במילוי פרג

החומרים להכנת הבצק: קמח, אבקת סוכר, חמאה וחלמונים

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, מעבדים בפולסים

מקבלים בצק רך אך לא דביק

מורידים את הבצק למשטח מקומח, ללוש מעט ולשטח את הבצק

לעטוף בניילון נצמד – להכניס למקרר לשעה וחצי שעתיים

החומרים להכנת מילוי הפרג: פרג טחון, דבש, ממרח תמרים, סוכר, חמאה וחלב. להמיס על אש קטנה,לערבב היטב עד אשר התערובת נעשית חלקה

מוסיפים 2 כפות של ביסקוויטים טחונים ומערבבים היטב, מכניסים את התערובת למקרר להתמצקות

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל 2 חלקים

מרדדים על משטח מקומח, קורצים עיגולים על ידי קורצן או על ידי כוס

ממלאים כפית עם תערובת הפרג, מניחים את המילוי באמצע העיגול

יוצרים צורה של אוזן המן

מעבירים לתבנית אפייה, מניחים במרווחים שווים, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 20 דקות או עד שהקצוות מזהיבים

אוזני המן יצאו מהתנור, שימו לב: לא לעזוב את שטח המטבח, העוגיות נאפות מהר ומשחימות יתר על המידה אם שוכחים להוציא בזמן.

לאחר שהעוגיות מתקררות לגמרי בוזקים מעל אבקת סוכר

 

מתכון להכנת אוזני המן

35 -40 במספר

החומרים לבצק:

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות (אפשר מרגרינה מזולה)

150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי – בשקית קטנה יש 100 גרם)

3 כוסות קמח רגיל מנופה

3 חלמונים (צהובים)

אופן ההכנה:

להכניס למעבד מזון: קמח, אבקת סוכר, 3 חלמונים ואת החמאה החתוכה, לעבד בפולסים לקבלת בצק רך (אפשר להוסיף כף מים אם יש צורך). להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח לעבד טיפה ולשטח, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים.

 

החומרים למילוי הפרג:

2 כוסות פרג טחון

2 כפות דבש

2 כפות ממרח תמרים או ריבה

3 כפות סוכר

רבע כוס חלב (אפשר מים)

50 גרם חמאה ( או מרגרינה מזולה)

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: בסיר בינוני להמיס את החלב, החמאה והסוכר. להעביר לאש נמוכה, להוסיף את הפרג, הדבש, ממרח התמרים ותמצית הוניל, לערבב היטב עד להטמעה.

להוסיף 2 כפות פירורי ביסקוויטים ולערבב. לכסות ולהכניס בנתיים למקרר.

(ממילוי הפרג נשאר לעוד נגלה של עוגיות, אתם יכולים לחלק את הכמות ל 2 ואז יצא לכם בדיוק למלא כ 40 עוגיות)

מילוי שוקולד: בקערה לשים כמה כפות של ממרח שוקולד שאוהבים, מוסיפים מעט פירורי ביסקוויטים ומערבבים.

מילוי תמרים: למלא עם ממרח תמרים. כל עיגול קטן יקבל כפית של ממרח.

אופן ההכנה והמילוי של אוזן המן:

לחלק את הבצק ל 2 – חלק אחד להכניס למקרר להמתנה. לרדד את החלק הראשון על משטח מקומח, העובי – שלא יהיה דק מידי אבל גם לא יותר מידי עבה. לקרוץ עיגולים, אפשרי עם כוס או עם קורצן לעוגיות. להניח על כל עיגול בעזרת כפית מילוי שאתם אוהבים,  למרוח מסביב לעיגול מעט מהחלבון (נשאר לנו) לסגור את העוגייה בצורה של אוזן המן. להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. להכניס את התבנית למקרר עד אשר התנור יתחמם. כאשר מכניסים למקרר אין סיכוי שהעוגיה תפתח בדפנות.

עדיף להכניס את שאריות הבצק למקרר על מנת לשמור על פריכות וקשיות.

לחמם את התנור על 180 מעלות זמן אפייה כ 20-25 דקות ועד להזהבה קלה ולא יותר.

לאחר האפייה לקרר את אוזני ההמן היטב, לקחת אבקת סוכר ולהעביר למסננת, לבזוק מעל האזניים מעט מאבקת הסוכר. לאחר מכן ניתן להכניס לקופסה אטומה ולשמור.

מאחלת לכולם פורים שמח♥ 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן