שטרודל תפוחים וינאי
שטרודל תפוחים וינאי, עם עלים דקיקים, ממולאים בתפוחים מקורמלים במתיקות עדינה, מעל פודרה של אבקת סוכר.

שטרודל תפוחים תמיד מזכיר לי את וינה של תקופת ימי הביניים, את ריקודי הוואלס, את הנשפים ואת השמלות המתנפחות של הגבירות רמות המעלה.

כן, כזאת אני, רומנטיקנית בנשמה.

בזמן לימודי הקונדיטוריה בדן גורמה, הכנו את בצק הפילו בעצמנו, זה ממש לא עבודה קשה, אבל אני אוהבת לעשות לכם חיים קלים.

לכן העדפתי שתקנו עלים מוכנים מהסופר ואז תמלאו אותם בזריזות בתפוחים המקורמלים והופה…לתנור.

שנת הלימודים בבתי הספר והגנים עומדת להסתיים, אתם בטח קיבלתם רשימה מה עליכם להביא למסיבת הסיום!

מציעה לכם להכין את השטרודל תפוחים, קודם כל ההכנה היא בקלות והטעם משגע, אתם תודו לי, באחריות.

העוגה שההורים במיוחד אוהבים ויבקשו עוד פרוסה! תכינו 2 רולדות, תניחו על מגש יפה, תפזרו אבקת סוכר.

קינוח שנראה מיליון דולר!

מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/ בסטורי שלי תמצאו סרטונים

של שלבי הכנת המתכונים. אל תשכחו לתייג גם את החברים שלכם! תגיבו, תצלמו ותשלחו לי תמונה כדי שאדע שהייתם כאן וראיתם!

אוהבת אתכם♥♥♥ יהודית

שטרודל תפוחים וינאי

החומרים להכנת השטרודל

במחבת: תפוחים קלופים וחתוכים לריבועים, סוכר, קינמון, חמאה, גרירת לימון ודבש

מערבבים, מבשלים כ 15 דקות עד שהנוזלים כמעט מתאדים והתפוחים מתקרמלים

את עלי הפילו מפשירים במקרר לילה לפני: לאחר הפתיחה יש לכסות במגבת מטבח. מכינים קערה עם התפוחים המצוננים, קערה עם פירורי הלחם, קערה עם חמאה מומסת. מניחים עלה על נייר אפיה ומברישים בחמאה

מפזרים על החמאה מעט מפירורי הלחם, שוב מניחים דף פילו מורחים חמאה ומעל פירורי לחם. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים

מניחים לרוחב את מחצית מתערובת מילוי התפוחים, מגלגלים לשטרודל (רולדה)

מניחים את השטרודל בתבנית על נייר אפייה. מורחים מעט בחמאה

מקבלים 2 שטרודלים ארוכים, להבריש מעל בחמאה מומסת. להכניס לאפייה

 

מתכון להכנת שטרודל תפוחים וינאי

החומרים:

עלי פילו  מופשרים לילה במקרר- ניתן לקנות בסופרים, זה נמצא במקררים

6 תפוחים גרנד סמית או פינק ליידי

חצי כוס סוכר

כפית גרירת לימון

כפית קינמון

100 גרם חמאה מומסת (במיקרוגל) כולל למרוח בין השכבות

2 כפות דבש או מייפל

חצי כוס פירורי לחם (לא מוזהבים)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים, מכניסים למחבת רחבה, מוסיפים 70 גרם חמאה, סוכר, דבש, קינמון וגרירת לימון.

מערבבים ומבשלים כ 15 דקות, ממשיכים לערבב קלות, עד אשר התפוחים מתקרמלים ומתרככים. מכבים את האש ומצננים.

מוציאים את עלי הפילו מהמקרר, פותחים את החבילה ומכסים במגבת מטבח.

מניחים על משטח עבודה נייר אפיה, מעל מניחים עלה אחד של פילו, מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעל כף של פירורי לחם.

מניחים עלה נוסף ומברישים בחמאה, מפזרים פירורי לחם. שכבה אחרונה עם עלי אחד ושוב הברשה של חמאה ופיזור של פירורי לחם.

מניחים מחצית מתערובת התפוחים לרוחב העלה זה שקרוב אליכם. מתחילים לגלגל כמו רולדה, סוגרים בצדדים כמו בונבון.

מניחים את השטרודל בתבנית על נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת. מכינים שטרודל נוסף עם יתרת תערובת התפוחים.

מכניסים לאפייה של 15 דקות על 180 מעלות, או עד להזהבה קלה. מוצאים מהתנור ומצננים.

לאחר צינון ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש.

תכינו תכינו, אני מחכה לראות תוצאות! אשמח שתצלמו ותתייגו אותי לאחר ההכנה♥♥♥

 

 

7 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן