פשטידת אטריות וגבינות

פשטידה שיש בה הכל! אטריות גבינות וזיתים, אפשר להחליף את הזיתים בתירס. תכינו ותהנו.

שבוע טוב ומבורך לכל החברים היקרים שלי ולכל אוהבי הבלוג "קסם של עוגה".

היום התלבטתי האם להכין מרק עוף צח שמבריא את כל התחלואים או פשטידת גבינות. את המרק הטעים והבריא אני אכין בקרוב ואעלה את המתכון כדי שגם אתם תיהנו ממנו!  אבל הפעם בחרתי להכין את פשטידת האטריות עם גבינות בתוספת של זיתים. ישנה אפשרות להחליף את הזיתים בתירס למי שלא כל כך אוהב זיתים. לדעתי הזיתים זו הברקה נהדרת. מקבלים טעם נהדר וגם צבע יפה.

אז הנה לכם פשטידה נהדרת שתתאים גם לארוחת ערב קלה או לאירוח חלבי.

היום נחגג חג האהבה וכולם מצפים למתכון שוקולד!! החלטתי שצריך לאכול משהו לארוחת הערב חוץ מעוגת שוקולד.

חג אהבה שמח לכולם

פשטידת אטריות וגבינות

המצרכים להכנת הפשטידה

לאחר הערבוב יש להוסיף גבינה צהובה מגוררת

הפשטידה נכנסת לתנור

מתכון להכנת פשטידת אטריות וגבינות

להכנת האטריות:

1 חבילת אטריות עבות (אני השתמשתי באטריות של שופרסל)
 יש לבשל את האטריות במים רותחים עם מלח כ- 8-10 דקות, לבדוק עם האצבע כאשר נעשה רך יש לסנן מהמים ולהוסיף טיפת שמן ולערבב.

חומרים לתערובת הפשטידה:

1 חבילת גבינת חמד
1 חבילת גבינה טוב טעם
חצי גביע גבינה לבנה 5%
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
חופן של זיתים שחורים מגולענים וקצוצים ( אפשרי חופן של תירס )
כפית מלח -חצי כפית פלפל שחור  לפי הטעם (אפשר להוסיף חצי כפית אבקת מרק )יש לבדוק את הטעם.
150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מכניסים את כל הגבינות והחלב (את גבינת החמד לגרר על פומפיה) לערבב. מוסיפים את הביצים הטרופות, את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את הזיתים המגולענים והקצוצים, מוסיפים את האטריות המבושלות ולבסוף מחצית מהגבינה הצהובה המגוררת . לערבב היטב את כל התערובת.
לשמן תבנית מספר 28 או תבנית מרובעת בינונית, לפזר מעט פירורי לחם על פני כל התבנית, להעביר את התערובת לתבנית לשטח באופן שווה. לפזר מעל את יתרת הגבינה הצהובה.
להכניס את הפשטידה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 40-45 דקות. לבדוק שהפשטידה מספיק זהובה מכל הצדדים. להוציא מהתנור ולצנן מעט לפני הפריסה.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן