פיצה כשרה לפסח
פיצה של פסח עם בצק משגע –  כזאת רכה ועסיסית, נזללה מיד כשיצאה מהתנור.

 

התלבטתי מה להכין היום לארוחת צהריים! החחלטתי שאכין פיצה כמו שיונית צוקרמן האלופה הכינה  אתמול בערב.

לאחר בדיקה זריזה במזווה ראיתי שיש לי את כל המצרכים. בימים האלה של קורונה המזווה לא תמיד עומד בסטנדרטים!

אבל אומרת כל יום תודה על הקיים.

ממליצה לכם להכין, במיוחד שהכנת הבצק היא בקלי קלות, אין פה התפחות וכאלה.

מכניסים ישר לתנור לאפייה מוקדמת ואחר כך עוד עשרים דקות עד שהגבינה מבעבעת ורוחשת, אז מוציאים מהתנור.

שתדעו שאי אפשר להתאפק אפילו שניה לאחר שהפיצה יוצאת מהתנור.

אני התאפקתי 3 דקות, לאחר מכן חתכתי עם הגלגלת של הפיצה , לא נעים להגיד אבל אכלתי רבוע שלם עוד לפני שהתיישבנו לאכול.

חג שמח לכולם! באהבה♥יהודית

 

 

פיצה כשרה לפסח

 

החומרים להכנת הבצק: קמח מצות, קמח תופח לפסח, מלח, סוכר, שמן, ביצים ומים רותחים

בקערה: קמח מצות, קמח תופח לפסח, שמן, מלח וסוכר, מערבבים

מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים, הבצק קשה

מקשקשים את הביצים עם מזלג ומוסיפים לתערובת, מערבבים היטב, הבצק מעט דביק

לוקחים תבנית שחורה של התנור, מניחים נייר אפיה ומשמנים שמים את כל התערובת על נייר האפייה ומשטחים את הבצק עם ידיים רטובות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 15 דקות, הבצק יהיה חצי אפוי, כשנוגעים בו עם האצבע הוא לא דביק ומאוד חלק. מוציאים מהתנור.

רוטב עגבניות: בסיר מוזגים כפות שמן, מעל שמים 1 בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים 1 קופסה (260 גרם)של רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים מערבבים לאחר בעבוע מוסיפים את התבלינים

מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור, סוכר, כורכום, פפריקה מתוקה ואבקת מרק למי שמשתמש, מערבבים היטב וסוגרים את הגז

מוציאים את התבנית מהתנור לאחר שהבצק נאפה, מוזגים את רוטב העגבניות ומורחים על פני כל שטח הבצק

מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת

אפשר להוסיף מעל הגבינה כל תוספת שאוהבים, אני הוספתי זיתים ירוקים פרוסים וגרעיני תירס, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כרבע שעה, או עד אשר הגבינה מבעבעת.

מתכון להכנת פיצה כשרה לפסח

החומרים לבצק:

2 וחצי כוסות קמח מצות

2 וחצי כוסות קמח תופח לפסח

כפית סוכר

כפית מלח

שליש כוס שמן

2 וחצי כוסות מים רותחים(לא יותר)

3 ביצים

לרוטב:

1 בצל קצוץ

כפות שמן

1 קופסא רסק עגבניות (260 גרם)

כפית מלח

כפית אבקת מרק

כפית סוכר

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

גבינה צהובה מגורדת 250 גרם

לתוספות:

זיתים ירוקים מגולענים פרוסים

גרעיני תירס

אפשר פטריות שמפיניון

ההכנה:

בקערה: קמח תופח וקמח מצה, מלח וסוכר, שמן ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומערבבים הבצק יוצא קצת קשה.

מקשקשים את הביצים ומוסיפים לתערובת לאט לאט עד אשר כל הביצים נטמעות, אם הבצק דליל אז לא להוסיף את כל הביצים.

משהים את הבצק כ 5 דקות.

מחממים את התנור על 180 מעלות אפייה של רבע שעה

לוקחים תבנית שחורה של התנור,  שמים נייר אפיה ומשמנים אותו. מרטיבים את הידיים ומשטחים את כל הבצק על פני התבנית.

מכניסים לתנור לאפייה, הבצק יוצא חלק ויציב. מוציאים מהתנור.

כשהבצק בתנור מכינים את רוטב העגבניות.

במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן, הבצל יזהיב. מוסיפים 1 קופסא של רסק עגבניות, חצי כוס מים רותחים ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לבעבוע.

מורחים את הרוטב על הבצק האפוי, מעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת, מעל הגבינה כל תוספת שאתם אוהבים.

אני פיזרתי על הגבינה, זיתים ירוקים פרוסים וגרעיני תירס. אפשר להוסיף גם פטריות למי שאוהב.

אפייה מהנה

——————————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

————————————————————————————————————————————————————


תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן