עוגת שוקולד קוקוס

 

עוגת שיש שוקולד וקוקוס, רכה, עסיסית וקלה להכנה עם שילוב צבעים שיוצר צורה של דמקה. ניתן להכין פרווה או חלבי.

ברגע שפורסים את העוגה לפתע מתגלה לנו כזה מראה מרנין שעושה חשק מיד לטעום. המפגש הזה של שוקולד עם קוקוס הוא מנצח.

העוגה יוצאת מאוד רכה אם מקפידים לאפות אותה בזמנים מדוייקים.

זאת עוגה מאוד וותיקה מהבלוג הקודם שהיו לה מלא מלא כניסות והמון תגובות מחמיאות.

היום העלתי אותה לסטורי בלווית סרטונים  ותמונות חדשות. קיבלתי מבול של פניות למתכון.

מי שרוצה לקבל עוגה חגיגית ישנה אפשרות להמיס שוקולד עם חמאה או להכין גנאש ולקשט מעל העוגה.

אשמח לקבל מכם תגובות ושיתופים גם בעמוד האינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/judithmorhaim/

עקבו אחרי גם בסטורי, אני מעלה אחלה של סרטונים למתכונים שלי!

שתדעו שאני כאן בשבילכם לכל שאלה ובקשה. אוהבת אתכם♥

 

החומרים להכנת העוגה

הקצפת 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר והוספת הקוקוס

בקערת זכוכית: חמאה חתוכה, שוקולד שבור לריבועים וכפית אבקת נס קפה להמסה במיקרוגל

טורפים את התערובת עד שמקבלים שוקולד חלק ומבריק

יתרת הביצים הוקצפו עם כוס סוכר: התקבל קצף תפוח ובהיר

מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד להטמעה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים

משמנים תבנית עם חור (סיר פלא) ומתחילים להרכיב את העוגה, מעבירים מחצית מתערובת השוקולד לתבנית ומשטחים

מפזרים את תערובת הקוקוס על תערובת השוקולד ומשטחים

מוזגים את יתרת השוקולד על הקוקוס ומכניסים את התבנית לתנור

לאחר שהעוגה מתקררת מעט הופכים על צלחת הגשה

 

 

מתכון להכנת עוגת שוקולד קוקוס

החומרים:
5 ביצים גדולות (או 6 בינוניות)
כוס וחצי סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס (1 שקית קטנה)
200 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כפית אבקת נס קפה
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

אופן ההכנה:
 מפרידים 2 ביצים בלבד, את החלבונים (הלבנים) שמים בקערה ומקציפים במערבל כאשר נוצרות מעט בועות מסביב יש להוסיף חצי כוס סוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
מוסיפים את הקוקוס לקצף החלבונים ומקפלים בתנועות עטיפה, מניחים את הקערה בצד.
בקערה שנייה מניחים את 2 החלמונים שנשארו וגם את 3 הביצים השלמות וכוס הסוכר שנותרה. מקציפים כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
בקערה מכניסים את החמאה החתוכה לקוביות, את השוקולד ואת אבקת הנס קפה ומכניסים למיקרוגל להמסה, לאחר דקה וחצי להוציא ולערבב עם מטרף עד לקבלת תערובת שוקולדית מבריקה.
מקפלים את תערובת הביצים הטרופות אל תערובת השוקולד עד להטמעה.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בתנועות עדינות לתערובת השוקולד.
לוקחים תבנית מספר 26 עם חור באמצע (אם יש אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף) משמנים היטב את התבנית גם בחריצים.
יוצקים מחצית מתערובת השוקולד, מורחים מעל את קצף הקוקוס ולבסוף את יתרת תערובת השוקולד שנותרה.
מכניסים  את התבנית לתנור שחומם ל-170-180 מעלות לאפיה של 40 דקות. יש לבדוק עם קיסם באם יש פירורים מעט לחים העוגה אפויה. שימו לב: אפיית יתר פוגמת בעוגה.
לאחר כ-15 דקות  שהעוגה  התקררה יש להפוך אותה על צלחת הגשה, לתפוח על התבנית קלות ולשחרר את העוגה מהתבנית.

לקישוט:  אפשרי להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ולמרוח על העוגה (הקישוט אינו חובה).

 

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן