עוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולד לפסח
עוגת מוס שוקולד מענגת לפסח עם תחתית מפתיעה של קצף וקוקוס שמשביח את טעמה של העוגה. לא להאמין שיש בה רק 5 מצרכים

חג הפסח יחול בעוד שבוע! אתם בטח מנקים ומסדרים את הבית לכבוד החג, כבר החלטתם איזה קינוח חגיגי תכינו?

את הקניות מתכננת לערוך בשבוע הבא, את הבית ממשיכה למרק ולנקות היטב ותוך כדי חושבת לעצמי… אולי אכין את עוגת המרנג קוקוס עם המוס שוקולד הטעים? כמובן שבמיוחד עבורכם עם סרטונים בסטורי ומתכון מפורט שכן חשוב לי שיהיה לכם קינוח מרשים וחגיגי לשולחן הפסח.

המוס שוקולד ללא ביצים (המרנג כן עם ביצים אך הוא אפוי בתנור), כך שמי שנמנע מביצים חיות במוס יכול להיות רגוע…

מחכה לכם שתכינו וגם תשתפו ותתייגו אותי. אשמח שתעקבו אחרי גם באינסטגרם, אני מעלה בסטורי סרטונים מהמטבח שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

חג חרות שמח לכולם, חג של לבלוב פריחה וצמיחה,

חג של סבלנות וסובלנות הדדית, חג של הרבה אהבה ונתינה לזולת.

באהבה ממני יהודית♥

עוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולד לפסח

חומרים להכנת מרנג קוקוס

מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעמים, נקבל קצף מבריק ויציב

זה מושלם

מוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה, מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ישנה אפשרות לשים בתחתית נייר אפיה וגם אותו לשמן, ככה תהיה אפשרות להפוך את המרנג על צלחת הגשה לאחר האפייה

שכבת המרנג קוקוס מוכנה לאחר האפייה

מכינים גנאש: שמנת מתוקה על סף רתיחה, למזוג על השוקולד, לאחר דקה לטרוף עד אשר השוקולד נמס ויהפוך למבריק

לאחר שהוצאנו את הגנאש משהיה במקרר (אפשר לילה או 4 שעות)

מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומקציפים הקרם נעשה בהיר ותפוח ולא יותר.

מורחים את הקרם על שכבת המרנג קוקוס, ממיסים בקערה קטנה 50 גרם שוקולד, מוסיפים כפית שמן ומערבבים.

מזלפים את השוקולד על העוגה

משחררים את העוגה מהרינג, אפשר לקשט מסביב בזילוף עם גנאש שהשארנו בצד

מתכון לעוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולד לפסח

החומרים לתחתית (תבנית בקוטר 26):
5 חלבונים (לבנים)
300 גרם סוכר (כוס מידה ועוד 2 כפות)
150 גרם קוקוס (כוס וחצי)

החומרים להכנת מוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) לגנאש
מיכל שמנת מתוקה בנוסף (250 מ"ל להקצפה עם הגנאש) סה"כ 500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת התחתית:
– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– מקציפים את החלבונים (הלבנים). לאחר שנוצר קצף מסביב מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעמים, מתקבל קצף קשה ומבריק.
– מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה.
– משטחים את התערובת בתבנית משומנת, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ-20 דקות או עד שהחלק העליון הקרום מתקשה ומזהיב.
– מוציאים מהתנור ומצננים.

אופן הכנת מוס השוקולד:
– בקערה מניחים את השוקולד השבור, לוקחים מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) מכניסים לקלחת ומביאים לסף רתיחה.
– מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד וממתינים דקה, לאחר מכן טורפים את התערובת עד אשר מקבלים גנאש אחיד ומבריק.
– מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות (אפשר לילה).
– מוציאים מהמקרר ומוזגים על השוקולד את מיכל השמנת מתוקה הנותרת (250 מ"ל). טורפים את השוקולד עם השמנת עד קבלת קרם בהיר.
– מורחים את הקרם על תחתית הקוקוס האפוי ומכניסים למקרר לכמה שעות.

 לקישוט:
– אפשר להשאיר מעט מגנאש השוקולד (לפני שמערבבים עם שמנת מתוקה). אם הגנאש התמצק אפשר להכניס למיקרוגל לכמה שניות לריכוך. ניתן להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר, לערבב היטב להוסיף כפית שמן לערבב עד להטמעה ולזלף.

אופן הקישוט:
– למי שיש שקית זילוף קטנה אפשר להכניס את השוקולד המומס, לגזור בקצה ולקשט את העוגה בתנועות מעגליות.
– למי שאין שקית זילוף, אפשר לקחת שקית ניילון קטנה של סנדביץ למזוג את השוקולד המומס ולעשות חור בקצה ולקשט.
– אני גם קישטתי מעל העוגה  בעזרת שק זילוף וצנטר חלק. הכנתי גנאש הכנסתי למקרר לשעתיים.
– לקחתי את שק הזילוף והכנסתי לתוכו את הגנאש, חתכתי בקצה וזילפתי בצורת שלהבות מסביב לעוגה.

את העוגה הטעימה והמיוחדת הכנתי במיוחד בשבילכם ולכבודכם ♥ בברכת חג פסח כשר ושמח!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן