עוגת מיץ תפוזים אולטימטיבית ונוסטלגית, כן זו עוגת התפוזים של אחותי ריקי , ראו כמה שהיא יפה וגבוהה.
כשהיינו קטנטנים אמא הייתה מכינה לנו עוגת תפוזים כזו גבוהה, העוגה תמיד הייתה עומדת בתוך צלחת הגשה אבל מונחת על המקרר.
העוגה הייתה מצופה בממרח שוקולד, עליה אמא פיזרה סוכריות צבעוניות, מבחינתי זו הייתה העוגה הכי טעימה והכי חגיגית.
"השנים עברו ואיתם אנחנו גדלנו אמא יקרה". כל מה שלימדת אותנו טמון בתוך ליבנו ובנשמתנו.
לימדת אותנו לפרוס יד לעני ולאביון. הערך הכי חשוב בעינייך "דרך ארץ קדמה לתורה". ממך למדנו מהי נתינה ללא גבולות וללא קבלה בתמורה.
את אבני הדרך האלה אנחנו(אחיי ואחיותיי)מנחילים גם לדור הבא שלנו.
המתכון קצת שודרג מאז, הוספתי לעוגה גם קוקוס שמשביח את טעמה.
אשמח לשיתופים ולתיוגים מכם לאחר שתכינו! אוהבת אתכם תמיד♥♥♥ אני כאן לכל שאלה ובקשה.
מתכון להכנת עוגת מיץ תפוזים
החומרים:
7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס פתיתי קוקוס
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
כפית גרירת תפוז
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מכניסים את החלבונים (לבנים) מתחילים להקציף, כאשר נוצר מעט קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
לחלמונים (צהובים) להוסיף את גרירת התפוז ולערבב. להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות. להוסיף את השמן ולערבב בעדינות עד להטמעה. להוסיף את הקמח ואת הקוקוס לסירוגין עם מיץ התפוזים, לערבב בתנועות עטיפה.
לשמן ולקמח תבנית סיר פלא או תבנית עם חור.
למזוג את כל התערובת לתבנית ולשטח בצורה שווה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. זמן אפיה 50-60 דקות. או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.
לקישוט: אפשר לבזוק אבקת סוכר.
הצטרפו ועקבו אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי, תהנו מסירטונים של המתכונים. אשמח שתשתפו אותי ביצירות שלכם לאחר ההכנה.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/