עוגת גבינה מושלמת המשלבת בתוכה קצפת, ג'לי חמצמץ ותותים טריים – שילוב של טעמים מנצח
כשדודי אומר "אמא, תכיני את עוגת הילדות עם הג'לי האדום והתותים" העוגה הטעימה שאני אוהב!
מה אתם חושבים שאני עושה? נענית לבקשה שלו, כי כשהילדים שלי מבקשים עוגה או מאכל מסויים אני מיד נכנסת לכוננות על.
קודם כל בודקת מה יש לי במזווה! אם חסר משהו ובדרך כלל יש לי הכל גם גבינות, אני נוסעת מיד לסופר וקונה את מה שחסר.
הפעם הייתי צריכה לקנות רק תותים טריים.
בשבת בבוקר לפני שכולם מגיעים אני נכנסת למטבח ומוודא שכל מה שתכננתי להגיש כבר מוכן. הסלטים, התבשילים וכמובן העוגות!
אצלי בבית אין מצב שתהיה עוגה אחת בשבת, בדרך כלל זה 2 עד 3 עוגות חוץ מהעוגיות שהן דרך קבע כאן.
דודי בני בכורי הוא מחובבי המתוקים, כשהוא נכנס אלי הביתה, דבר ראשון ניגש למקרר ופותח לבדוק מה התחדש כאן!
האמת היא שאני אוהבת להכין לו מה שהוא מבקש, כאשר הם לא מגיעים אלינו אני נוסעת אליהם לקרית מוצקין עם כל האוכל
העוגות והמאפים. גם הקטנטנים יהלי וינאי תמיד מכריזים, סבתא מה הבאת לנו! יש קינוח סבתא?
כמו שהבנתם, אין מצב שלא יהיו כאן עוגות ודברי מאפה לשבת.
השבת עוגת הגבינה עברה שידרוג, בדרך כלל היא צחורה עם נגיעות של ציפוי שמנת, הפעם החלטתי לקלוע לטעם של דודי.
ציפיתי את העוגה בשכבת ג'לי עם תותים טריים ומעל זילופי קצפת. האמת היא שגם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה♥
כמו תמיד רוצה אני לאחל לכם סופ"ש נעים ומהנה.
שתהיה לכם שבת טעימה ומקסימה♥
אתם מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם ובסטורי, להנות מסרטונים שלי על אופן הכנת המתכונים.
כאן: https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מתכון להכנת עוגת גבינה קצפת וג'לי תותים
החומרים לעוגת הגבינה:
לתחתית:
15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים
100 גרם חמאה מומסת
לגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)
3/4 כוס סוכר
4 ביצים שלמות L
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
1 שקית סוכר וניל (10גרם)
לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
לקצפת:
300 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
4 כפות חלב
לג'לי ותותים:
1 חפיסה של ג'לי תות
חצי סלסלה של תותים
אופן הכנת עוגת הגבינה:
מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון, אפשרי להכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון עבה ולרסק עם פטיש שניצלים או מערוך.
להמיס במיקרוגל את החמאה, להוסיף את החמאה לביסקוויטים ולערבב, לקחת תבנית מספר 24-26 עגולה ולשמן גם בצדדים
להעביר את תערובת הפירורים לתבנית ולשטח באופן שווה, אפשר להדק עם כף או עם תחתית של כוס. להכניס את התבנית למקפיא.
בקערה בינונית מכניסים את הגבינות ואת השמנת חמוצה, מוסיפים חצי כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים, מוסיפים לתערובת הביצים רבע כוס סוכר ומקציפים עד אשר נקבל תערובת תפוחה ואורירית, מוסיפים את תערובת הביצים לגבינות ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
מסננים את הקמח והקורנפלור מעל תערובת הגבינות, מטמיעים בתנועות עטיפה עד לאחידות.
מוציאים את התבנית עם תחתית הפירורים מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינות בעדינות, מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל40 דקות או עד אשר העוגה משחימה מעט בצדדים (רצוי לשים בתנור בתבנית אינגליש קטנה מים חמים – על מנת שהעוגה תאפה בסביבה לחה). מוציאים מהתנור בעדינות ומכינים את הציפוי.
בקערה בינונית שמים שממנת חמוצה סוכר וסוכר וניל, טורפים היטב ומורחים בעדינות על העוגה, מכניסים לתנור ל 5 דקות ומוציאים מיד.
נותנים לעוגה להתקרר, בנתיים מכינים את הקצפת ואת הג'לי תות.
הכנת הקצפת:
שמים בקערת מערבל את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב, מקציפים עד אשר מקבלים קצפת יציבה.
מורחים רבע מהקצפת על העוגה, את היתרה מכניסים לשק זילוף עם צנטר פרח או כוכב.
הכנת הג'לי תות:
מכינים את הג'לי לפי ההוראות, בקערה שמים את האבקה, מעל מוזגים 2 כוסות מים רותחים, לוקחים מטרפה וטורפים את התערובת עד לקבלת ג'לי חלק. חותכים את התותים לעגולים או לרצועות, מוסיפים לתערובת הג'לי, משאירים כמה תותים שלמים לקישוט.
לאחר שהג'לי התייצב מעט מוזגים על העוגה ומכניסים למקרר להתייצבות.
לבסוף מקשטים את העוגה עם הקרם שהכנסנו לשק זילוף, יוצרים כוכבים מסביב, חותכים תותים ומקשטים מסביב.