עוגת גבינה בחושה מושלמת בציפוי שמנת חמוצה, העוגה שלא מתפוצצת ונשארת בגובה אחיד
עוגת גבינה בחושה מושלמת וטעימה. העוגה שאינה מתפוצצת ונסדקת, שומרת על גובה יציב ויפה.
הגולשים היקרים שלי מבקשים: עוגת גבינה שאין צורך להקציף את החלבונים ושלא תתבקע למעלה.
זו העוגה האולטימטיבית, ההכנה היא בקלי קלות והעוגה תמיד קוצרת שבחים וקריאות התפעלות.
לפעמים אני לא מבינה מדוע כל בני המשפחה מבקשים את עוגת הגבינה בציפוי של שמנת חמוצה!! אז זאת התשובה.
הכי חשוב העוגה כל כך טעימה ומענגת שאתם תודו לי על מתכון מנצח.
קוראי היקרים! מאחלת לכם סופ"ש נעים חמים וטעים
מתכון לעוגת גבינה בחושה מושלמת
חומרים לתחתית:
15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים
100 גרם חמאה מומסת
לערבב את הפירורים עם החמאה ולהדק לתבנית משומנת מספר 24.
להכניס לפריזר לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.
חומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
2 ביצים שלמות טרופות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח רגיל
אופן ההכנה:
בקערה בינונית להכניס את כל חומרי המלית לערבב אפשר עם מטרף
שלא יהיו גושים.
להוציא את התבנית ( מספר 24 )מהפריזר ובעדינות לשפוך את מלית הגבינה מעל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל30-25 דקות עד אשר מסביב התערובת טיפה נעשית צהובה והעוגה לא רוטטת.
חומרים לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
לערבב את כל חומרי המלית.
להוציא את העוגה בזהירות מהתנור למרוח מעליה את הציפוי בזהירות ובעדינות, להכניס שוב לתנור בדיוק ל 4-5 דקות לא יותר, להוציא מיד מהתנור ולצנן, לאחר מכן להכניס למקרר.
עוגה מדהימה!! בהחלט מתכון מנצח ❤️??
היי נטלי, איזה כיף לדעת! תודה רבה
יצאה לא משהו..לא טעימה. טעם מוזר.
היי שוש, לא מבינה במה מדובר, תסתכלי כאן בתגובות, זאת העוגה הכי טעימה בעולם
הי יהודית,
איזה גודל ביצים מומלץ?
שמתי 2 כוסות קמח במקום 2 כפיות אפשר להציל חחח
לא נראה לי שניתן להציל את העוגה, 2 כוסות קמח זה יותר מידי
עוגה מדהימה. 0 מאמץ
הכנתי כפי שכתוב, עוגה טעימה מאד, מוצלחת ואעשה תמיד
תודה
היי מתי, אני שמחה שהעוגה יצאה לך מוצלחת
איזו עוגה מודלמת!
קלה ומהירה להכנה, והתוצאה.. וואוו!
אני נמנעת מהכנת עוגות גבינה כי הן תמיד מסובכות ונופלות וצריך לקרקר סביבן…
אבל גיליתי שיש לי הרבה גבינת סקי ושמנת חמוצה שאם לא יאכלו תוך יומיים ילכו לפח, אז החלטתי לתת לזה צ׳אנס…
איזה מזל שהגעתי לבלוג שלך!!
וכעת גלשתי וראיתי פה עוד המווון מתכונים שעושים חשק.
איזה כיף לי(:
היי איסי, מרגש לקרוא את מה שכתבת, מקווה שהכנת ויצא טעים
היי, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס? ואם כן, מה הכמויות?
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט או בשמנת מתוקה?
תודה הראש
היי דנה, אני הייתי מעדיפה שהעוגה תישאר חלבית, בכל מקרה ניתן להשתמש ב רבע כוס שמן קנולה
בתוך התערובת אפשר להשתמש ביוגורט, אבל בציפוי חייבים עם שמנת חמוצה
הפכה להיות העוגה השבועית שלי
תודה!
עוגה מדהימה וטעימה !!! מכינה אותה קבוע כל שבוע… ובכלל אוהבת את כל מה שאת מפרסמת, תמיד מתכונים קלים , טעימים והכל מוסבר היטב ומצולם בצורה כל כך נעימה ונוחה שאי אפשר שלא להצליח!
תודה לך!♡♡♡♡
תודה רבה על התגובה המחממת. שמחה שהכנת ויצאה לך טעימה.
היי אהובה, האם יש צורך לסנן את הגבינה שלא יהיו נוזלים?
היי דיקלה, אין צורך לסנן את הגבינה. זאת עוגה בחושה והכל בסדר.
משמח אותי לאפות עוגה טעימה ללא מאמץ .
האם אפשר להשתמש בבסיס אפוי מוכן במקום הבסקוויטים והחמאה ?
היי אלישבע, ניתן להחליף את תחתית הביסקוויטים בעלה של עוגת ספוג.
לא צריך אבקת אפיה לעוגה
היי אורלי, אין צורך באבקת אפיה, זו לא עוגת טורט
מה אם חייבים להכניס להקפיא?אין לי מקום במקפיא אי אפשר במקרר?
היי, אפשר להכניס בנתיים למקרר
2 ביצים יספיקו לעוגת גבינה?
אפשר להחליף את הגבינות בגבינות שמנת 30%?
תודה על המתכון . האם לשים 2 כפות גדושות של קמח/ אינסטנט פודינג או כפות שטוחות?
היי עדנה, תשימי 2 כפות גדושות
שלום יהודית,
אני מכינה את העוגה לשבת היא נראית מושלמת! האם היא מספיק גבוהה או שאת ממליצה להוסיף גביע גבינה נוסף או שמנת חמוצה לעוגה גבוהה יותר?
תודה מראש
היי קרן, העוגה לא יוצאת גבוהה, אבל היא הכי טעימה בעולם. אפשרי להוסיף לתערובת עוד חצי גביע גבינה לבנה , או גביע שמנת חמוצה
עוגה מדהימה תודה על מתכון מושלם
באהבה רבה. תהנו
אפשר גם לאפות בתבנית יותר קטנה ואז העוגה תצא יותר גבוהה, מניסיון אני משתמש בתבנית 20
נראה מצויין! רוצה להכין אבל לא חושבת שיש לי את כל החומרים… אם אין לי 500 גבינה ו גביע שמנת (שזה 200 אם אני לא טועה), סתומרת ביחד 700 – אני יכולה להשלים עם יוגורט?
היי, תמיד אפשר להשתמש ביוגורט או בשמנת חמוצה אם חסר לך גביע של גבינה
היי
אפשר לשים אינסטנט פודינג במקום קמח?
אם העוגה כבר התקררה אפשרי עדיין לשים את שכבת השמנת החמוצה ולהחזיר לתנור?
העוגה יצאה טעימה מאוד יציבה
אך מגירה נוזלים בתבנית
אך אפשר למנוע
הי יהודית,
איזה גודל ביצים? תודה
היי יהודית, האם יש צורך לסנן הגבינות? העוגה לא מפרישה נוזלים לאחר יום-יומיים? תודנ לך
היי אילנית, אין צורך לסנן את הגבינות, הקמח בתערובת סופח נוזלים. העוגה נשארת יציבה וללא נוזלים גם בזכות תחתית הביסקוויטים
הי, נראת וואוווווו איזה גודל של תבנית?
העוגה ממש טעימה ויפה וכל כך קלה להכנה! ממש כיף, תודה.
אני רציתי עוגה יותר גדולה אז הגדלתי את הכמויות באופן יחסי.
מכינה אותה עכשיו פעם שניה. לא היתה לי חמאה ועשיתי את התחתית עם שמן קוקוס במקום. מחכה לראות איך יצא…
היי דנה, איזה כיף לדעת שהכנת ואהבת את העוגה. כל שומן יהיה טוב לפירורי הביסקוויטים. מעניין איך יצאה לך העוגה בהכפלת הכמויות!
הי כמה שמנת חמוצה בסהכ 1 למלית ו 1 לציפוי ?
היי אביטל, בדיוק כמו שרשמת, בסהכ 2 מיכלי שמנת חמוצה, אחד למילוי ואחד לציפוי
היי האם אפשר לעשות תחתית של פירורים כמו של עוגת פירורים במקום ביסקוויטים?
היי, חיפשתי מתכון של עוגת גבינה קלה להכנה שעתיים לפני שבת. זה המתכון המושלם לעוגת גבינה הכי טעימה שיש קלה להכנה ותמיד מוצלחת. תודה
היי יהודית, כמה שאת משמחת אותי♥ כל הכבוד
היי יהודית יש לי שאלה העוגת גבינה יוצאת קרמית ונימוחה ללא תחושה של עוגה בחושה ותפוחה?
היי, העוגה ממש קרמית ומלטפת את הלשון. אין בה תחושה של עוגת טורט
היי האם רק 2 כפות קמח מספיקות..כמו שרשום במתכון?
היי מירב, המתכון הוא עם 2 כפות קמח, זאת עוגת גבינה בחושה לא טורט. אל תדאגי היא תצא לך מושלמת
באמצע ההכנה נגלה שאין לי סןכר וניללל
במה ניתן להמיר???
אין לי כרגע שמנת חמוצה. אפשר להחליף בשמנת מתוקה או שמנת לבישול?
היי רוית, עדיף להשתמש בשמנת חמוצה, המרקם והטעם יוצאים הכי טוב.
היי העוגה נראת מצויינת. אני רוצה להכין לחג, זה אומר יומיים שלושה מראש. האם אפשר לשמור במקרר/במקפיא? יהיה עדיין טעים?
עוגת גבינה משתבחת לאחר יומיים שלושה במקרר
אפיה רגילה או טורבו?
היי ענת, את כל העוגות שלי אני אופה בחום עליון תחתון. לא עובדת עם טורבו
היי רבקה, את יכולה בהחלט להכין את העוגה ביום חמישי ולהגיש אותה במוצ"ש ערב חג. לשמור את העוגה מכוסה בתוך המקרר.
האם אפשר במקום גבינה לבנה לשים מסקרפונה ?
היי שירה, אפשרי להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת מסקרפונה.
האם אפשר במקום גבינה לבנה מסקרפונה ?
שלום
אהבתי!!
שאלה :
האם ניתן להכין את העוכה הזו גם ללא התחתית? (לחסוך קלוריות….)
היי יעקב, עדיף להכין את העוגה עם התחתית, היא יותר יציבה וגם בעלת 3 מרקמים נהדרים, ביסקוויטים, גבינה ומעל שמנת חמוצה.
יצאה עוגה טעימה ממש. והכי חשוב שזה קל וכל המצרכים נגישים.
האם רק 25 דקות בתנור זה מספיק לעוגה להרפות?
היי דגנית, כן זה הזמן 25-30 דקות, ברגע שמסביב נעשה זהוב ובאמצע נשאר לבן ולא רוטט. להוציא למרוח את השמנת חמוצה, להכניס לתנור לעוד 5 דקות.
באמצע ההכנה נגלה שאין לי סןכר וניללל
במה ניתן להמיר???
היי נועה, תמיד אפשר להשתמש בתמצית וניל אם יש לך, או לוותר על סוכר הוניל
לא הצלחתי להבין – האם צריך סה"כ 500 גרם גבינה, או שצריך 2 קופסאות של 500 גרם?
היי נועה, בסה"כ 500 גרם גבינה בכל המתכון
באיזה תבנית את אופה?
היי חנה, השתמשתי בתבנית מספר 24
נראה מתכון קל והעוגה מושלמת. האם לא יותר טעים גינה לבנה 9 אחוז? לא הבנתי האם 5 אחוז כדי לשמור על קלוריות או שזה טוב ליציבות וכו
היי חגית, הגבינה הלבנה 5% היא לא חובה, לפעמים אני משתמשת ב 9% וזה אפילו יותר טעים. כמו שרשמת זה מבחינת הקלוריות. תכיני, העוגה הכי טובה וטעימה שיש
וואו עוגה מושלמת! פעם ראשונה שהכנתי עוגת גבינה בחושה שיצאה כל כך טוב!
אפילו שזה לא גבינות שמנת, יצא ממש טעם דומה.
לא הוספתי קמח כי גיליתי ברגע האחרון שנגמר לי, ויצא בסדק גמור גם בלי.
תודה רבה!
מה שכן, הכנתי את העוגה בטוסטר אובן וזה כנראה משמעותי בזמני האפיה.
לקח לי כמעט שעה עד שהיא התייצבה, אבל היה שווה את זה!
היי, העיקר שהעוגה נאפתה טוב בטוסטר אובן. הכי חשוב שיצאה לך טעימה♥
כל כך מרגש לקבל כאלה מחמאות♥תודה רבה. שמחה שהעוגה יצאה טעימה. שמחה שהסתדרת בלי הקמח.
היי יהודית,
הכנתי את העוגה-היא כרגע בתנור.
עשיתי הכל לפי השלבים אך משום מה היא יצאה נמוכה ממש נראה ששלך גבוהה יותר בתמונה.
בנוסף,העוגה כבר מעל חצי שעה בתנור וכשאני בודקת היא עדיין רוטטת מעט באמצע,האם בכל זאת להוציא או שזה בסדר לחכות עוד עד שלא תרטט כלל?
תודה רבה!נהנית מאוד מהמתכונים שלך 🙂
היי ליאור, העוגה יוצאת נמוכה וזה בסדר. מקווה שבסופו של דבר היא התייצבה והייתה טעימה
היי יהודית.בנסיונות חוזרים שלי עם ציפוי שמנת חמוצה החלק העליון יותר מושחר/ירקרק ,מדוע זה קורה???
היי מעיין, לא ברור לי איך ציפוי של שמנת חמוצה נעשה כהה, לא אופים עם הציפוי לזמן ארוך, ארבע דקות יספיקו, העוגה מתייצבת בחוץ
הי יהודית…העוגה נראית ממש טוב…יש לי תבנית 26…איך להגדיל את הכמויות? האם אפשר קורנפלור במקום קמח? תודה
היי יהודית
גביע 1 של שמנת חמוצה הכוונה ל500 מ״ל לגביע?
הי יהודית…האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור? לתבנית 26 איך להגדיל כמויות? תודה .טלי
היי טלי, את יכולה במקום קמח לשים אינסטנט פודינג וניל, אל תשימי הרבה קורנפלור. כדי להגדיל את הכמות ניתן להוסיף עוד 1 שמנת חמוצה ועוד 1 ביצה
טלי, כמו שרשמתי לך בתגובה למעלה, כן ניתן להחליף את הקמח באינסטנט פודינג וניל, אם את רוצה להגדיל כמויות זה כבר משנה את כל העוגה. לתבנית 26 תוסיפי עוד שמנת חמוצה ועוד ביצה
הזמנים נראים לא נכונים. אחרי 25 דקות בתנור (שחומם מראש ל-180) העוגה עדיין רוטטת. הוספתי עוד 10 דקות אפיה.
האם אפשר למלא את התערובת של העוגה לבצק עלים כדי להכין שטרודל?
היי חנה, לא הייתי מציעה לשים את התערובת בתוך שטרודל, למילויים בתוך בצקים התערובת שונה.
האם זמן האפייה כל כך קצר, אני רגילה לשים עוגות גבינה שעה בתנור….
היי מיכל, זאת עוגת גבינה בחושה, עם 2 ביצים טרופות. עוגת גבינה קלאסית עם 6 ביצים מוקצפות דורשת זמן אפייה של שעה ורבע.
בעוגה הזו זמן האפייה נכון, כמחצית השעה. תכיני, אשמח לדעת שיצאה לך נפלאה.
עוגה מושלמת! פשוטה להכנה וטעימה להפליא!
תודה רבה!
תמר
היי תמר, כמה כיף שהכנת והיה לך טעים! את משמחת
העוגה יוצאת נורא נמוכה. באיזה גודל תבנית את השתמשת?
היי רוני, אכן העוגה יוצאת נמוכה, אניט משתמשת בתבנית מספר 24 לעוגת הגבינה הבחושה
אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק, האם זמן האפייה והיום משתנים?
דבר נוסף יהיה טעים יותר להכין עם גבינת שמנת?
היי מאיה, את יכולה להשתמש בגבינה לבנה 9% וזה יצא לך ממש טעים.
אפשרי לאפות באינגליש קייק, לדעתי זמן האפייה יהיה כנראה קצר יותר במיוחד אם התבנית היא חד פעמית אלומניום.
היי יהודית,
אפשר בלי תחתית?
היי מירב, אני מעדיפה שהעוגה תהיה עם תחתית
הי לפי ההודעות של כולם ממשש מתחשק לי לעשות אני ילך לעשות אותה היום ממשש ניראה טוב תודה!!
יום טוב!!
היי פנינה, זו העוגה הכי טעימה והכי שווה בעולם♥
נראה מעולה. אנסה להכין אותה השבת
נוריתא, העוגה ממש קלה להכנה
חיפשתי מתכון קל ומהיר.
לא ציפיתי לתוצאה הזו.
העוגה פשוט מושלמת, איזה טעימממהההה 🙂
תודה רבה רבה.
היי יוסף, אני מאושרת. שמחה שהעוגה יצאה טובה וטעימה.
שלום יהודית,
אני מאד אוהבת לאפות עוגות ותמיד מנסה אך כמעט אף פעם לא מצליחה
כשניסיתי את העוגה הזאת הצלחתי מעל המשוער וזה נתן לי כוח ורצון להמשיך לנסות!
אז תודה רבה!!
עוד שאלה, הציפוי למעלה של השמנת החמוצה יצא לי במרקם כמו של גבינה סמיכה ולא נוזלי כמו שיש בתמונה למעלה
לא הבנתי איך יצא לך כזה נוזלי? אולי זה קשור לאחוזי שומן שיש בשמנת החמוצה? בסוף הוספתי טיפה חלב לציפוי ואז זה נהיה נוזלי יותר, אשמח לשמוע מה דעתך.
תודה :):)
היי רבקה, קודם כל מאוד מרגש לקרוא את מה שכתבת.
הציפוי לא כל כך נוזלי, בזמן האפיה הוא נעשה נוזלי, כשמוציאים מהתנור הוא מתמצק ומתקשה מאוד יפה
אני משתמשת בשמנת חמוצה של תנובה 15 אחוזי שומן. כשאת מערבבת את השמנת עם הסוכר והסוכר וניל, תטרפי עם מטרפה במהירות
אחר כך תצפי את העוגה ותכניסי לתנור
הי יהודית, תודה על המתכון! העוגה כרגע בתנור…
יכול להיות שלוקח לי כמעט 35 דק האפייה? או אולי זה ייקח יותר? כי אחרי 25 דק כמו שכתוב במתכון, העוגה עדיין רטטה במרכז מאוד… אז הוספתי זמן אפייה. זה הגיוני? למה לדעתך קורה?
תודה, יפעת
היי יפעת, מקווה שהעוגה יצאה לך טובה וטעימה. כל תנור מגיב אחרת, יש תנורים שאופים ממש מהר ויש כאלה פחות.
הי יהודית
הכנתי את העוגה לפני כמה שבתות והיא יצאה פשוט נפלאה!
אם אני רוצה להכין אותה לפסח, במה אפשר להמיר את הקמח שבבלילה כדי שתצא שוב טעימה? ואם יש לך רעיון לתחתית אחרת כשרה לפסח?
תודה:)
היי מיכל, אומנם פסח עבר, ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור. תחתית לעוגה מכינים מעוגיות יין כשרות לפסח
הי יהודית 🙂
הכנתי את העוגה לפני כמה שבועות והיא פשוט קלה ומצויינת!
חשבתי להכין אותה גם לפסח ורציתי לדעת מה יכול להחליף את הקמח שבבלילה ? ואם יש לך רעיון לתחתית אחרת כשרה לפסח שתוכל להתאים..?
תודה מראש:)
היי מיכל, סליחה שאני עונה רק עכשיו. במקום קמח משתמשים בקורנפלור, במקום פתי בר לתחתית משתמשים בעוגיות יין כשר לפסח
שלום רב,
יש לי גבינה לבנה בערך 750 גרם, מה יש להגדיל כדי להשתמש בכל הגבינה לבנה?
תודה
היי אולגה, את יכולה להשתמש בכל ה 750 גם גבינה, תוסיפי עוד ביצה לתערובת וכף קמח אחת בתוספת
היי יהודית,
האם אפשר להחליף גביע שמנת לחוצה בגביע יוגורט 1.5%? חסרה לי שמנת חמוצה אחת
היי מאיה, בתוך הבלילה זה אפשרי בהחלט
היי אהובה
אם מכין בדיוק חצי כמות באינגליש קייג?
20 דק אפייה באותה טמפ׳ יספקו?
ועוד 4 דק עם ציפוי השמנת?
תודה❣️
היי לירן, ניתן לחלק את המתכון ל 2 , מבחינת האפייה, זה הכל ניסוי וטעיה
נראה לי ש 20 דקות של אפיה באינגליש קייק לחצי כמות יספיק, ברגע שלא רוטט להוציא מהתנור
עם השמנת חמוצה לציפוי בהחלט יספיקו 4 דקות
מעולה ממש!!!!
היי,
אפשר לשים מעל הציפוי של השמנת חמוצה קצת פירות יער טחונים לקישוט או שזה יהרוס את הציפוי?
היי אביבית, תמיד אפשר לקשט את עוגות הגבינה עם פירות יער, עדיף שלמים
היי יהודית, תודה לך על המתכון
יש לי גבינה לבנה 0.5%, אפשר להשתמש בה? מה אפשר להוסיף בכדי שאקבל את אותו טעם של העוגה עם 5%?
עוד שאלה, אם אני רוצה שהעוגה תצא לי גבוהה יותר האם אפשר להכפיל את הכמות ב1.5? זה אותו זמן אפייה?
היי לינדה, אני משתמשת בגבינה לבנה 5% , העוגה יוצאת נפלאה בטעמה
אם מכפילים כמויות זמן האפייה משתנה.
ניסיתי אתמול, העוגה סופר פשוטה להכנה ואכן יצאה מושלמת! 🙂
היי יעל, איזה כיף לדעת, אני שמחה, תודה
נשמע קל ומבטיח 🙂
שתי שאלות:
1- זה בוודאות רק 2 כפות קמח? נראה לי ממש מעט
2- האם מתאים ל2 איגליש במקום עגול?
תודה!
היי סיגל, כן בוודאות 2 כפות של קמח.
בנוגע לתבנית אינגליש קייק, העוגה תצא נמוכה אם את רוצה להשתמש ב 2 תבניות
היי,
נראה מעולה
באפייה צריך להכניס לתנור תבנית עם מים מתחת העוגה?
תודה רבה
היי יובל, אין צורך להכניס לתנור כלי עם מים, העוגה היא גבינה בחושה.
תכיני, היא מושלמת, לא מתפוצצת ולא נסדקת.
שאלה קצת קשה…
מאוד אהבתי בעבר עוגות גבינה אפויות, היום אני אלרגית לחלב.
האם יש אופציה להכין את העוגה עם תחליפים? גבינת סויה אלטרנטיב של תנובה, יוגורט סויה, שמן קוקוס במקום חמאה וכו'?
חושבת שיצא יציב כמו עם גבינות חלביות?
יודעת שהטעם יצא שונה, וזה בסדר.
היי בשמת, נתחיל בזה שבטוח הטעם יהיה שונה. אפשר להשתמש עם גבינת סויה, גם היוגורט יהיה מעולה. כל שמן צמחי יהיה טוב.
נראה לי שהעוגה תצא יציבה. חייבים לנסות אם לא – אף פעם לא נדע.
ה יי יהודית
האם אפשר לאפות התבנית 22 כדי לקבל עוגה גבוהה יותר
לגרד שוקולד מעל ?
היי יורם חן, בהחלט אפשרי לאפות עם תבנית 22, שוקולד מעל לדעתי לא קשור לעוגה הזאת, אם היית מכינה עוגת גבינה עם קצפת אז שוקולד מעל משתלב יפה.
היי, שאלונת…אם אני רוצה חעשות בתבנית אינגליש קייק 1 לעשות חצי מהכמות בדיוק?
היי גולי, עדיף לא להפחית כמויות מהעוגה זה משנה את כל המרקם שלה
האם לתבנית אינגליש קייק 1 מסיחיקון צריך להפחית כמויות לחצי?
היי גאולה, אני מעדיפה להכין בתבנית עגולה 24, תבנית אחת של אינגליש לא תתאים
היי יהודית , באיזה תכנית להשתמש בתנור ? טורבו ? או קו עליון קו תחתון?
היי מרי, אני אופה אך ורק בחום עליון תחתון, לא משתמשת בטורבו
חייבת להחמיא לך על מתכון קל טעים ומנצח…אהבתי שהיא לא מתוקה מידי..כל סופש מכינה במיוחד לחייל שלי שנהנה ממנה…תודה ❤️
היי איריס, כמה מרגש ומהנה לקרוא את מה שכתבת♥תודה רבה
היי יהודית 15 ביסקוויטים זה לא מעט מידי ? זה פחות מ- 250 גרם. אני שמתי שורה (250 גרם)ויצא טוב מאוד ואני שמה למעלה קרם קצפת במקום שמנת חמוצה כי הבת שלי לא אוהבת את החמיצות
היי אירית, אני אופה בתבנית מספר 24 לכן במקרה הזה מספיקה לי הכמות של 15 ביסקוויטים
בהחלט אפשר לשדרג ולצפות את העוגה עם קצפת
שלום רב יהודית בפעם הראשונה העוגה יצאה פשוט טעימה וכמו זיכרון ילדות מתוק.
הפעם אני קצת בבעיה יש לי 750 גרם גבינה לבנה וקמח לבן טופח.
האם ניתן להשתמש בקמח הנ"ל ומה צריך להוסיף כדי שזה העוגה תצא כזו טעימה כמו בפעם הראשונה?
תודה
היי אולגה, אפשרי להשתמש ב 750 גרם גבינה לבנה, אני מעדיפה להוסיף גם שמנת חמוצה, אם אין לך אפילו יוגורט יהיה טוב
להוסיף קמח תופח 3 כפות. בכל מקרה לציפוי העוגה חובה להשתמש בשמנת חמוצה
תודה רבה על מתכון מושלם, פשוט וטעים! אני מכינה בשתי תבניות אינגליש קייק ויוצא מעולה. תודה שגאלת אותי מהעוגות גבינה המסובכות
היי כנרת, איזה כיף לדעת שאהבת את עוגת הגבינה המושלמת. נהדרת ששידרגת והכנת ב 2 אינגליש קייק
היי יהודית לאפות את העוגה בטורבו או אפיה רגילה?
אפייה רגילה, חום עליון תחתון
כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד במקרר?
היי תמר, העוגה מעולה ומחזיקה במקרר יותר משבוע
היי האם אופים על טורבו או פס למעלה פס למטה?:)
היי זיו, חום עליון תחתון, אני לא אופה בטורבו
היי יהודית, רציתי לשאול איך מחלצים עוגה כזאת מתבנית? שתהיה על צלחת הגשה כמו בתמונה
תודה ?
היי אור, את יכולה להכין בתבנית מספר 24 קפיץ. אני מכינה בתבנית של פעם כמו שרואים בתמונות, מחלצת את העוגה בהכנסת יד לתחתית ומחלצת.
בעזרת סכין עוברת בתחתית ואז מגלישה את העוגה לצלחת הגשה.
הכנתי בתבנית 26 והוספתי ביצה ושמנת חמוצה כמו שכתבת בתגובות. העוגה כבר 35 דקות בתנור ועדיין רוטטת במרכז. זה בגלל שהגדלתי כמויות?
היי שיר, מקווה שבסופו של דבר הצליחה לך העוגה. היא רטטה באמצע מכיוון שהגדלת כמויות ולכן היית צריכה לאפות אותה יותר זמן.
האם 25 דק בתנור זה הגיוני לעוגת גבינה? דבר נוסף האם אפשר לוותר על הציפוי למעלה או על תחתית הביסקויטים??
היי טליה, זאת עוגה בחושה בלי הקצפות, אם את רואה שהעוגה רוטטת באמצע אז תאפי עוד קצת, רק לא לייבש אותה.
אין אפשרות לוותר על התחתית, זה הבסיס של העוגה. אם את לא רוצה לצפות אותה לא חובה.
היי העוגה יצאה מאד מאד טעימה ורכה
האם אפשר להקפיא אותה?
תודה
היי, מעדיפה לא להקפיא עוגות גבינה
היי יהודית !
בנתיים העוגה בתנור אחרי ציפוי אבל אני תוהה…. כמה זמן היא צריכה להיות במקרר???
היי טל, לפני שפורסים את העוגה, לפחות כמה שעות להתייצבות ולספיגת טעמים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
היי שוש, אני לא אוהבת להקפיא עוגות, בפרט עוגות גבינה
אפרי לטרוף במיקסר קיצנאייד? (מהירות?)
או בכוונה מדובר על מטרפה ידנית?
היי פיר, מטרפה ידנית, אין צורך במיקסר, העוגה פשוטה וקלה.
היי יהודית,
אני מחפשת מתכון לעוגת גבינה קלה והגעתי לכאן (:
יש לי כמה שאלות:
1. לגרסה ללא גלוטן- איזה המרות את ממליצה?
2. אם אין לי שמנת חמוצה אבל ישלי גביע יוגורט 1.7% זה טוב?
3. האם הציפוי קריטי? או שאפשר לצפות בממרח ריבת חלב לדוג' לאחר שהעוגה מוכנה?
4. מהיכן הסיר אפייה שלך?
5. קראתי בתגובות שלחלק העוגה יצאה נמוכה וחשוב לי שהיא תצא גבוהה, מה יכול לתרום לעניין?
אודה לעזרתך!
היי הדס, העוגה לא תצא גבוהה, החלבון לא מוקצף, אין בה חומרים שיגרמו לה לתפוח.
לגירס ללא גלוטן אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן שנמכרים בסופר
אפשרי להחליף לגביע יוגורט.
אם את לא מעוניינת לצפות את העוגה עם שמנת חמוצה, אפשרי לאחר האפייה וקירור למרוח ריבת חלב.
התבנית אפייה נמצאת ברשותי שנים רבות, לדעתי לא מייצרים כבר כאלה.
גם אני מאלה שבד"כ נמנעות מעוגות גבינה אפויות אבל נתקעתי עם כמה גבינות וחיפשתי משהו זריז ובלי שלבים והקצפה….איזה כייף היה להגיע לבלוג שלך.
בעוגה שמתי יוגורט במקום שמנת, בציפוי שמנת חמוצה ויצא מעולה. תודה רבה!!!
היי דלית, איזה כיף לדעת שהגעת לבלוג♥שהכנת את העוגה ויצאה לך טעימה. תודה!
האם אפשר להוסיף עוד יופלה וביצה שתיהיה יותר גבוהה?
היי צליל, אפשר להוסיף עוד ביצה, לפעמים אני מוסיפה עוד שמנת חמוצה, נראה לי שזה בסדר להוסיף יופלה.
עוגה מדהימההההה הכי קלה שאי פעם עשיתי והטעם נפלאאאא! אף אחד לא מנחש שעשויה מגבינה רזה ולא גבינת שמנת!
הוצאתי אותה מהתנור אחרי 25 דקות כשהאמצע קצת רוטט ועם השמנת החמוצה אחרי 4 דקות והיא נראתה קצת לא מוכנה אבל אחרי לילה במקרר – התייצבה לגמרי , למותתת כמה טעימה ויפה!
תודה רבה על מתכון אליפות!
היי בילי, מתרגשת לקרוא את מה שכתבת! תודה רבה, שמחה לדעת שהעוגה יצאה לך טעימה!
העוגה יוצאת נמוכה.
אין קשר בין התמונה לתוצאה.
חבל
היי ניר, אם הכנת את העוגה בתבנית גדולה ברור שהיא תצא מידי נמוכה. בלי שום קשר העוגה לא יוצאת גבוהה. זה לא טורט ולא עוגת גבינה קלאסית.
עוגת הגבינה המושלמת. שנים מחפשת מתכון עזה פשוט עם טעם מודלם. תודה רבה. הגדתי עם דובדבני אמרנה, רמה של קונדיטוריה.
אכין השבוע למסיבת שבועות בגן שלי.
היי, שמחה שאתם גם משדרגים את המתכון עם כל מיני תוספות. תודה על המילים♥
הי יהודית
תודה על בלוג מושקע וברור
אני רוצה להכין
יש לי תבנית 22 ותבנית 26
לא רוצה לשנות מהמתכון
אין בעיה לאפות בתבנית 22 ?
תודה
היי רחל, בהחלט ניתן להכין בתבנית מספר 22.
אכן עוגה מושלמת. קלה וטעימה. מצליחה בכל פעם. מכינה עכשיו למסיבת שבועות בגן. תודה וחג שמח.
היי מימי, לקבל כזאת תגובה עושה אותי מאושרת! תודה.
יהודית העוגה מצוינת! וואו גדול! ואני אופה המון! והכי חשוב (לאמא עסוקה כמוני), מהירה! פשוט עם מינימום מאמץ וכלים, אף אחד לא האמין שהיא לקחה לי גג חצי שעה!
היי אירית, כמה כיף לקבל כאלה מחמאות, תודה. אני שמחה שהעוגה יצאה לך מושלמת וטעימה! הכי חשוב שהיא ממש קלה להכנה♥
הכנתי היום לראשונה את העוגה וכבר חצי חוסל. עוגה טעימה ברמות עללל!!
איזה כיף לדעת, תודה.
תודה רבה על המתכון! באמת עוגה נהדרת.
אחרי 20 דקות בתנור העוגה עדיין רטטה באמצע וכך השארתי אותה עד שהגעתי ל45 דקות אפיה ועדיין רטט.
החלטתי להוציא, לשפוך מעל את השמנת החמוצה עם הסוכר ולהחזיר לעוד 4 דקות. הוצאתי וחוץ מהצדדים שהיו קצת מוכנים מידי וטיפה צמיגיים האמצע היה מצויין והקירור ייצב אותו.
חושב שבפעם הבאה אשים בתנור לחצי שעה פלוס 5 דקות עם הלמעלה וזהו.
הרטט מסתדר בסדר כשזה מתקרר לדעתי וחבל על השוליים והזמן.
היי מאיר, אני שמחה שהעוגה יצאה טובה. להבא לא להשאיר אותה יותר מידי בתנור.
אפשר להוסיף עוד 5-7 דקות אפייה, באמצע היא קצת רוטטת וזה בסדר.
לאחר שמצפים את העוגה ואופים, מוציאים מהתנור. לאחר שהעוגה מתקררת מכניסים למקרר, היא מתייצבת ומתקשה.
180 טורבו או חום עליון- תחתון?
היי מיכל, אני אופה בחום עליון תחתון בלבד, לא משתמשת בטורבו
היי יהודית יקרה. רוצה להכין את העוגה בתבנית 26. האם להגדיל את המוצרים בחצי?
היי סימה, ניתן לכין בתבנית 26 ולהוסיף עוד גביע של גבינה לבנה ועוד ביצה וזהו
היי יהודית
אפשר בלי הציפוי בסוף של השמנת החמוצה מעל העוגה ?
היי גני, ניתן לוותר על הציפוי
עוגה מעולה ופשוטה להכנה. ממש כיף!!! סיננתי את הגבינה והשמנת ליתר בטחון, הוספתי גרירת תפוז ובמקום שמנת חמוצה הקצפתי שמנת מתוקה עם חלב ופודינג וניל.
היי מירוש, שמחה ששידרגת את העוגה! לסנן את הגבינות והשמנת חמוצה זה מעולה.
שמחה שאהבת
חג שמח יהודית, האם אפשר לאפות בתבנית של 20? ואם כן צריך להפחית מהכמויות או להאריך את אורך האפיה?
לא מפחיתים כמויות וגם לא את זמן האפייה
הי,
הכנתי את העוגה אבל הציפוי אחרי 5 דקות עדיין נוזלי.
זה בסדר?
היי אתי, אל דאגה הציפוי מתקשה בחוץ וגם במקרר.
עוגה מושלמת, עפנו עליה!!! הכנתי אותה כבר פעמיים השבוע
היי אתי, אני שמחה שהכנת ואהבו את העוגה. כל הכבוד
שלום רב
האם אפשר להשתמש הגבינות שמנת במקום גבינה רגילה
היי יורם, ברור שאפשר להשתמש בגבינת שמנת, כאן אני רושמת את הגירסה הפחות משמינה.
היי יהודית
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית סטנדרטית, מה הכמויות שאני צריך להשתמש בהן?
היי שחר, השאלה כמה התבנית המלבנית גדולה, לפי מה שאני בודקת בבית אז היא מעט גדולה מתבנית מספר 24
אולי הייתי מוסיפה לה עוד שמנת חמוצה בתוך התערובת, ההמשך כרגיל
היי יהודית! אם אני מכינה את העוגה יומיים מראש- האם אפשר את הציפוי לעשות יומיים אחרי האפייה של המלית? כלומר ביום ההגשה, או שהוא חייב להיות בזמן האפייה של העוגה כולה?
היי טל, את הציפוי תמרחי באותו יום וגם תאפי. לא יקרה שום דבר לעוגה, להפך נעשית יותר טעימה.
באתי להגיד תודה. העוגה נהייתה עוגת הבית שלנו. עשיתי אותה עם גבינה, יוגורט ושילובים שונים של ביסקוויטים ותמיד מתחסלת
היי רונית, אני שמחה שהכנת ואהבו, כיף שאתם גם משדרגים ויוצא לכם טעים.
עוגה מעולה!! הכנתי אותה פעמיים וקיבלתי ים של מחמאות!! תודה רבה על מתכון מעולה! השאלה שלי האם ניתן לעשות לעוגה שידרוג, ציפוי שוקולד לבן? אשמח לדעת אם כן.
היי איריס, אני שמחה שיצאה לך טועימה, אני מעדיפה להשאיר אותה ככה כמו שהיא
נשמע מדהים .כמה ימים לפני החג אפשר להכין ? האם שוע זה מידי הרבה זמן ? תודה
בפעם הראשונה שהכנתי אותה לא יצאה משהו בכלל וחשבתי שלא אכין אותה שוב
בפעם השנייה יצא פצצה .
מושלמת
עוגה מצוינת – קלה להכנה וטעימה!
היי טלי, כיף לדעת
עוגה מעולה. פשוט מעולה.
עכשיו בתנור פעם שניה בפחות משבוע.
אני שמחה, תודה ששיתפת.
עוגה מדהימה!
האם אפשר להחליף במלית את הקמח לקונפלור או קמח תפוח אדמה בשביל גבינה ללא גלוטן?
היי מרים, אפשר להשתמש בקורנפלור או באינסטנט פודינג וניל במקום קמח
האם אפשר להכין ללא מיקסר ולעשות הכל ידני?
היי ארי, העוגה היא ללא מיקסר, אפשר לערבב או לטרוף עם מטרף ידני, רואים בתמונה.
אחרי שהכנתי אותה פעם אחת,
זו העוגה האהובה עלי – קלה להכנה וטעימה בטירוף.
היי יוסף, אני שמחה לדעת
תודה על מתכון מעולה!
הכנתי היום פעם השנייה תוך שבועיים.
מתכון קל וטעים ❤??
היי אורית, הכי משמח אותי, תודה על השיתוף
אכזבה. אחרי המקרר נפלה לגמרי, טעם מוזר חסר מתיקות ופעלתי בדיוק לפי המתכון.
מוזר, תקראי כאן את כל התגובות. לא מבינה מה השתבש לך במתכון. העוגה הזאת לא נופלת ולא נסדקת.
מתכון קליל ומעולה !
תודה רבה לך שירן
כששמתי את העוגה בפעם השנייה אחרי הציפוי לקח יותר מרבע שעה בתנור עד שהציפוי תפס את עצמו
היי אורטל, אין צורך ביותר מ 5עד 7 דקות, הציפוי מתייצב בחוץ.
מושלמת ביותר.כבר פעם שלישית שאני מכינה השבוע כן כן השבוע כ"כ קלה להכנה וטעימה.תודה♥
היי ציפי, תגובה משמחת וכיף לדעת, תהנו
עוגה מצויינת, היתה כאן להיט (:
מתכוונת להכין אותה לפסח עם עוגיות פסח מפוררת בתחתית ובלי קמח. קורנפלור יעזור לייצב…?
היי מור, קורנפלור יהיה מצויין, גם אינסטנט פודינג וניל יעשה את העבודה.
היי יהודית, עוגה מושלמת וטעימה הכנתי אותה כבר מס' פעמים והיא תמיד מתחסלת.
אתמול הכנתי אותה לראשונה בלי הבסיס בסקווטים (לא היה לי בבית) ויצא גם מושלם, טעים וקליל
????
היי אורית, את מפתיעה אותי שהכנת ללא בסיס. מעניין גם לאכין.
תבורכי. איזו עוגה נפלאה.
בלי כמויות לא הגיוניות של ביצים או גבינות שמנות
התייצבה אחרי שעה אפילו במקרר.
תבורכי.
אגב לפסח מה התחליף לקמח בבלילה?
כמו כן אם אני אכין את העוגה בתבנית 20 ולא 24 כדי שתהיה גבוהה יותר האם צריך יותר או פחות זמן בתנור?
המון המון תודה המתכונים שלך ברורים מדויקים להפליא . אימצתי