עוגת גבינה בחושה מושלמת
עוגת גבינה בחושה מושלמת בציפוי שמנת חמוצה, העוגה שלא מתפוצצת ונשארת בגובה אחיד

עוגת גבינה בחושה מושלמת וטעימה. העוגה שאינה מתפוצצת ונסדקת, שומרת על גובה יציב ויפה.

הגולשים היקרים שלי מבקשים: עוגת גבינה שאין צורך להקציף את החלבונים ושלא תתבקע למעלה.

זו העוגה האולטימטיבית, ההכנה היא בקלי קלות והעוגה תמיד קוצרת שבחים וקריאות התפעלות.

לפעמים אני לא מבינה מדוע כל בני המשפחה מבקשים את עוגת הגבינה בציפוי של שמנת חמוצה!! אז זאת התשובה.

הכי חשוב העוגה כל כך טעימה ומענגת שאתם תודו לי על מתכון מנצח.

קוראי היקרים! מאחלת לכם סופ"ש נעים חמים וטעים

עוגת גבינה בחושה מושלמת

ביסקוויטים פתי בר מפוררים, שופכים מעל את החמאה המומסת ומערבבים

משטחים את הפירורים בתבנית משומנת בחמאה, מכניסים למקפיא

בקערה מכניסים את הגבינות, הסוכר וטורפים, מוסיפים ביצים טרופות, תמצית וניל וטורפים, מוסיפים את הקמח וטורפים היטב

מעבירים את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים

העוגה המושלמת יצאה מהתנור

 

הכנת הציפוי: שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל

למזוג את הציפוי על העוגה האפויה, להכניס לתנור לאפיה של עוד 5 דקות

מתכון לעוגת גבינה בחושה מושלמת

חומרים לתחתית:

 15 יחידות ביסקוויטים פתי בר מפוררים

100 גרם חמאה מומסת
לערבב את הפירורים עם החמאה ולהדק לתבנית משומנת מספר 24.
להכניס לפריזר לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.

חומרים למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%
1שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
2 ביצים שלמות טרופות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח רגיל

אופן ההכנה:

בקערה בינונית להכניס את כל חומרי המלית לערבב אפשר עם מטרף
שלא יהיו גושים.

להוציא את התבנית ( מספר 24 )מהפריזר ובעדינות לשפוך את מלית הגבינה מעל.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל30-25 דקות עד אשר מסביב התערובת טיפה נעשית צהובה והעוגה לא רוטטת.

 

חומרים לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל

לערבב את כל חומרי המלית.

להוציא את העוגה בזהירות מהתנור למרוח מעליה את הציפוי בזהירות ובעדינות, להכניס שוב לתנור בדיוק ל 4-5 דקות לא יותר, להוציא מיד מהתנור ולצנן, לאחר מכן להכניס למקרר.

 

246 Comments

  • נטלי הגיב:

    עוגה מדהימה!! בהחלט מתכון מנצח ❤️??

    • Adi הגיב:

      היי נטלי, איזה כיף לדעת! תודה רבה

    • איסי הגיב:

      איזו עוגה מודלמת!
      קלה ומהירה להכנה, והתוצאה.. וואוו!
      אני נמנעת מהכנת עוגות גבינה כי הן תמיד מסובכות ונופלות וצריך לקרקר סביבן…
      אבל גיליתי שיש לי הרבה גבינת סקי ושמנת חמוצה שאם לא יאכלו תוך יומיים ילכו לפח, אז החלטתי לתת לזה צ׳אנס…
      איזה מזל שהגעתי לבלוג שלך!!
      וכעת גלשתי וראיתי פה עוד המווון מתכונים שעושים חשק.
      איזה כיף לי(:

      • Judith הגיב:

        היי איסי, מרגש לקרוא את מה שכתבת, מקווה שהכנת ויצא טעים

        • דנה הגיב:

          היי, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס? ואם כן, מה הכמויות?
          האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט או בשמנת מתוקה?
          תודה הראש

          • Judith הגיב:

            היי דנה, אני הייתי מעדיפה שהעוגה תישאר חלבית, בכל מקרה ניתן להשתמש ב רבע כוס שמן קנולה
            בתוך התערובת אפשר להשתמש ביוגורט, אבל בציפוי חייבים עם שמנת חמוצה

          • אודליה הגיב:

            הפכה להיות העוגה השבועית שלי
            תודה!

          • לימור לין פרץ הגיב:

            עוגה מדהימה וטעימה !!! מכינה אותה קבוע כל שבוע… ובכלל אוהבת את כל מה שאת מפרסמת, תמיד מתכונים קלים , טעימים והכל מוסבר היטב ומצולם בצורה כל כך נעימה ונוחה שאי אפשר שלא להצליח!
            תודה לך!♡♡♡♡

          • Judith הגיב:

            תודה רבה על התגובה המחממת. שמחה שהכנת ויצאה לך טעימה.

        • דיקלה גבע הגיב:

          היי אהובה, האם יש צורך לסנן את הגבינה שלא יהיו נוזלים?

          • Judith הגיב:

            היי דיקלה, אין צורך לסנן את הגבינה. זאת עוגה בחושה והכל בסדר.

        • אלישבע חפצי בן יוסף הגיב:

          משמח אותי לאפות עוגה טעימה ללא מאמץ .
          האם אפשר להשתמש בבסיס אפוי מוכן במקום הבסקוויטים והחמאה ?

          • Judith הגיב:

            היי אלישבע, ניתן להחליף את תחתית הביסקוויטים בעלה של עוגת ספוג.

    • אורלי הגיב:

      לא צריך אבקת אפיה לעוגה

    • חנה חונוביץ הגיב:

      מה אם חייבים להכניס להקפיא?אין לי מקום במקפיא אי אפשר במקרר?

    • מיכל הגיב:

      2 ביצים יספיקו לעוגת גבינה?

    • מעיין תורגמן הגיב:

      אפשר להחליף את הגבינות בגבינות שמנת 30%?

    • עדנה שפירא הגיב:

      תודה על המתכון . האם לשים 2 כפות גדושות של קמח/ אינסטנט פודינג או כפות שטוחות?

  • Keren הגיב:

    שלום יהודית,
    אני מכינה את העוגה לשבת היא נראית מושלמת! האם היא מספיק גבוהה או שאת ממליצה להוסיף גביע גבינה נוסף או שמנת חמוצה לעוגה גבוהה יותר?
    תודה מראש

  • אני הגיב:

    נראה מצויין! רוצה להכין אבל לא חושבת שיש לי את כל החומרים… אם אין לי 500 גבינה ו גביע שמנת (שזה 200 אם אני לא טועה), סתומרת ביחד 700 – אני יכולה להשלים עם יוגורט?

    • Judith הגיב:

      היי, תמיד אפשר להשתמש ביוגורט או בשמנת חמוצה אם חסר לך גביע של גבינה

    • מאיה הגיב:

      היי
      אפשר לשים אינסטנט פודינג במקום קמח?
      אם העוגה כבר התקררה אפשרי עדיין לשים את שכבת השמנת החמוצה ולהחזיר לתנור?

    • שולי הגיב:

      הי יהודית,
      איזה גודל ביצים? תודה

  • אילנית הגיב:

    היי יהודית, האם יש צורך לסנן הגבינות? העוגה לא מפרישה נוזלים לאחר יום-יומיים? תודנ לך

    • Judith הגיב:

      היי אילנית, אין צורך לסנן את הגבינות, הקמח בתערובת סופח נוזלים. העוגה נשארת יציבה וללא נוזלים גם בזכות תחתית הביסקוויטים

    • נטלי הגיב:

      הי, נראת וואוווווו איזה גודל של תבנית?

  • דנה הגיב:

    העוגה ממש טעימה ויפה וכל כך קלה להכנה! ממש כיף, תודה.
    אני רציתי עוגה יותר גדולה אז הגדלתי את הכמויות באופן יחסי.
    מכינה אותה עכשיו פעם שניה. לא היתה לי חמאה ועשיתי את התחתית עם שמן קוקוס במקום. מחכה לראות איך יצא…

    • Judith הגיב:

      היי דנה, איזה כיף לדעת שהכנת ואהבת את העוגה. כל שומן יהיה טוב לפירורי הביסקוויטים. מעניין איך יצאה לך העוגה בהכפלת הכמויות!

    • אביטל הגיב:

      הי כמה שמנת חמוצה בסהכ 1 למלית ו 1 לציפוי ?

  • יהודית הגיב:

    היי, חיפשתי מתכון של עוגת גבינה קלה להכנה שעתיים לפני שבת. זה המתכון המושלם לעוגת גבינה הכי טעימה שיש קלה להכנה ותמיד מוצלחת. תודה

  • רוית כהן הגיב:

    אין לי כרגע שמנת חמוצה. אפשר להחליף בשמנת מתוקה או שמנת לבישול?

  • רבקה הגיב:

    היי העוגה נראת מצויינת. אני רוצה להכין לחג, זה אומר יומיים שלושה מראש. האם אפשר לשמור במקרר/במקפיא? יהיה עדיין טעים?

  • Judith הגיב:

    היי רבקה, את יכולה בהחלט להכין את העוגה ביום חמישי ולהגיש אותה במוצ"ש ערב חג. לשמור את העוגה מכוסה בתוך המקרר.

  • שירה קמניר הגיב:

    האם אפשר במקום גבינה לבנה לשים מסקרפונה ?

  • שירה קמניר הגיב:

    האם אפשר במקום גבינה לבנה מסקרפונה ?

  • יעקב הגיב:

    שלום
    אהבתי!!

    שאלה :
    האם ניתן להכין את העוכה הזו גם ללא התחתית? (לחסוך קלוריות….)

    • Judith הגיב:

      היי יעקב, עדיף להכין את העוגה עם התחתית, היא יותר יציבה וגם בעלת 3 מרקמים נהדרים, ביסקוויטים, גבינה ומעל שמנת חמוצה.

  • דגנית הגיב:

    האם רק 25 דקות בתנור זה מספיק לעוגה להרפות?

    • Judith הגיב:

      היי דגנית, כן זה הזמן 25-30 דקות, ברגע שמסביב נעשה זהוב ובאמצע נשאר לבן ולא רוטט. להוציא למרוח את השמנת חמוצה, להכניס לתנור לעוד 5 דקות.

    • נועה הגיב:

      באמצע ההכנה נגלה שאין לי סןכר וניללל
      במה ניתן להמיר???

  • נועה הגיב:

    לא הצלחתי להבין – האם צריך סה"כ 500 גרם גבינה, או שצריך 2 קופסאות של 500 גרם?

  • חגית הגיב:

    נראה מתכון קל והעוגה מושלמת. האם לא יותר טעים גינה לבנה 9 אחוז? לא הבנתי האם 5 אחוז כדי לשמור על קלוריות או שזה טוב ליציבות וכו

    • Judith הגיב:

      היי חגית, הגבינה הלבנה 5% היא לא חובה, לפעמים אני משתמשת ב 9% וזה אפילו יותר טעים. כמו שרשמת זה מבחינת הקלוריות. תכיני, העוגה הכי טובה וטעימה שיש

    • שרה הגיב:

      וואו עוגה מושלמת! פעם ראשונה שהכנתי עוגת גבינה בחושה שיצאה כל כך טוב!
      אפילו שזה לא גבינות שמנת, יצא ממש טעם דומה.
      לא הוספתי קמח כי גיליתי ברגע האחרון שנגמר לי, ויצא בסדק גמור גם בלי.
      תודה רבה!

      • שרה הגיב:

        מה שכן, הכנתי את העוגה בטוסטר אובן וזה כנראה משמעותי בזמני האפיה.
        לקח לי כמעט שעה עד שהיא התייצבה, אבל היה שווה את זה!

        • Judith הגיב:

          היי, העיקר שהעוגה נאפתה טוב בטוסטר אובן. הכי חשוב שיצאה לך טעימה♥

      • Judith הגיב:

        כל כך מרגש לקבל כאלה מחמאות♥תודה רבה. שמחה שהעוגה יצאה טעימה. שמחה שהסתדרת בלי הקמח.

  • ליאור הגיב:

    היי יהודית,
    הכנתי את העוגה-היא כרגע בתנור.
    עשיתי הכל לפי השלבים אך משום מה היא יצאה נמוכה ממש נראה ששלך גבוהה יותר בתמונה.
    בנוסף,העוגה כבר מעל חצי שעה בתנור וכשאני בודקת היא עדיין רוטטת מעט באמצע,האם בכל זאת להוציא או שזה בסדר לחכות עוד עד שלא תרטט כלל?
    תודה רבה!נהנית מאוד מהמתכונים שלך 🙂

    • Judith הגיב:

      היי ליאור, העוגה יוצאת נמוכה וזה בסדר. מקווה שבסופו של דבר היא התייצבה והייתה טעימה

    • מעיין אלוש הגיב:

      היי יהודית.בנסיונות חוזרים שלי עם ציפוי שמנת חמוצה החלק העליון יותר מושחר/ירקרק ,מדוע זה קורה???

      • Judith הגיב:

        היי מעיין, לא ברור לי איך ציפוי של שמנת חמוצה נעשה כהה, לא אופים עם הציפוי לזמן ארוך, ארבע דקות יספיקו, העוגה מתייצבת בחוץ

  • טלי הגיב:

    הי יהודית…העוגה נראית ממש טוב…יש לי תבנית 26…איך להגדיל את הכמויות? האם אפשר קורנפלור במקום קמח? תודה

  • טלי הגיב:

    הי יהודית…האם אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור? לתבנית 26 איך להגדיל כמויות? תודה .טלי

  • Judith הגיב:

    היי טלי, את יכולה במקום קמח לשים אינסטנט פודינג וניל, אל תשימי הרבה קורנפלור. כדי להגדיל את הכמות ניתן להוסיף עוד 1 שמנת חמוצה ועוד 1 ביצה

  • Judith הגיב:

    טלי, כמו שרשמתי לך בתגובה למעלה, כן ניתן להחליף את הקמח באינסטנט פודינג וניל, אם את רוצה להגדיל כמויות זה כבר משנה את כל העוגה. לתבנית 26 תוסיפי עוד שמנת חמוצה ועוד ביצה

    • יפית הגיב:

      הזמנים נראים לא נכונים. אחרי 25 דקות בתנור (שחומם מראש ל-180) העוגה עדיין רוטטת. הוספתי עוד 10 דקות אפיה.

  • חנה הגיב:

    האם אפשר למלא את התערובת של העוגה לבצק עלים כדי להכין שטרודל?

    • Judith הגיב:

      היי חנה, לא הייתי מציעה לשים את התערובת בתוך שטרודל, למילויים בתוך בצקים התערובת שונה.

  • מיכל הגיב:

    האם זמן האפייה כל כך קצר, אני רגילה לשים עוגות גבינה שעה בתנור….

  • Judith הגיב:

    היי מיכל, זאת עוגת גבינה בחושה, עם 2 ביצים טרופות. עוגת גבינה קלאסית עם 6 ביצים מוקצפות דורשת זמן אפייה של שעה ורבע.
    בעוגה הזו זמן האפייה נכון, כמחצית השעה. תכיני, אשמח לדעת שיצאה לך נפלאה.

  • תמר הגיב:

    עוגה מושלמת! פשוטה להכנה וטעימה להפליא!
    תודה רבה!

    תמר

  • רוני הגיב:

    העוגה יוצאת נורא נמוכה. באיזה גודל תבנית את השתמשת?

    • Judith הגיב:

      היי רוני, אכן העוגה יוצאת נמוכה, אניט משתמשת בתבנית מספר 24 לעוגת הגבינה הבחושה

  • מאיה הגיב:

    אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק, האם זמן האפייה והיום משתנים?
    דבר נוסף יהיה טעים יותר להכין עם גבינת שמנת?

    • Judith הגיב:

      היי מאיה, את יכולה להשתמש בגבינה לבנה 9% וזה יצא לך ממש טעים.
      אפשרי לאפות באינגליש קייק, לדעתי זמן האפייה יהיה כנראה קצר יותר במיוחד אם התבנית היא חד פעמית אלומניום.

  • MERAV הגיב:

    היי יהודית,
    אפשר בלי תחתית?

  • פנינה גוטמן הגיב:

    הי לפי ההודעות של כולם ממשש מתחשק לי לעשות אני ילך לעשות אותה היום ממשש ניראה טוב תודה!!
    יום טוב!!

  • נורית קשת הגיב:

    נראה מעולה. אנסה להכין אותה השבת

  • יוסף הגיב:

    חיפשתי מתכון קל ומהיר.
    לא ציפיתי לתוצאה הזו.
    העוגה פשוט מושלמת, איזה טעימממהההה 🙂
    תודה רבה רבה.

  • Judith הגיב:

    היי יוסף, אני מאושרת. שמחה שהעוגה יצאה טובה וטעימה.

  • רבקה הגיב:

    שלום יהודית,
    אני מאד אוהבת לאפות עוגות ותמיד מנסה אך כמעט אף פעם לא מצליחה
    כשניסיתי את העוגה הזאת הצלחתי מעל המשוער וזה נתן לי כוח ורצון להמשיך לנסות!
    אז תודה רבה!!
    עוד שאלה, הציפוי למעלה של השמנת החמוצה יצא לי במרקם כמו של גבינה סמיכה ולא נוזלי כמו שיש בתמונה למעלה
    לא הבנתי איך יצא לך כזה נוזלי? אולי זה קשור לאחוזי שומן שיש בשמנת החמוצה? בסוף הוספתי טיפה חלב לציפוי ואז זה נהיה נוזלי יותר, אשמח לשמוע מה דעתך.
    תודה :):)

  • Judith הגיב:

    היי רבקה, קודם כל מאוד מרגש לקרוא את מה שכתבת.
    הציפוי לא כל כך נוזלי, בזמן האפיה הוא נעשה נוזלי, כשמוציאים מהתנור הוא מתמצק ומתקשה מאוד יפה
    אני משתמשת בשמנת חמוצה של תנובה 15 אחוזי שומן. כשאת מערבבת את השמנת עם הסוכר והסוכר וניל, תטרפי עם מטרפה במהירות
    אחר כך תצפי את העוגה ותכניסי לתנור

  • יפעת הגיב:

    הי יהודית, תודה על המתכון! העוגה כרגע בתנור…
    יכול להיות שלוקח לי כמעט 35 דק האפייה? או אולי זה ייקח יותר? כי אחרי 25 דק כמו שכתוב במתכון, העוגה עדיין רטטה במרכז מאוד… אז הוספתי זמן אפייה. זה הגיוני? למה לדעתך קורה?
    תודה, יפעת

    • Judith הגיב:

      היי יפעת, מקווה שהעוגה יצאה לך טובה וטעימה. כל תנור מגיב אחרת, יש תנורים שאופים ממש מהר ויש כאלה פחות.

  • מיכל הגיב:

    הי יהודית
    הכנתי את העוגה לפני כמה שבתות והיא יצאה פשוט נפלאה!
    אם אני רוצה להכין אותה לפסח, במה אפשר להמיר את הקמח שבבלילה כדי שתצא שוב טעימה? ואם יש לך רעיון לתחתית אחרת כשרה לפסח?
    תודה:)

    • Judith הגיב:

      היי מיכל, אומנם פסח עבר, ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור. תחתית לעוגה מכינים מעוגיות יין כשרות לפסח

  • מיכל הגיב:

    הי יהודית 🙂
    הכנתי את העוגה לפני כמה שבועות והיא פשוט קלה ומצויינת!
    חשבתי להכין אותה גם לפסח ורציתי לדעת מה יכול להחליף את הקמח שבבלילה ? ואם יש לך רעיון לתחתית אחרת כשרה לפסח שתוכל להתאים..?
    תודה מראש:)

    • Judith הגיב:

      היי מיכל, סליחה שאני עונה רק עכשיו. במקום קמח משתמשים בקורנפלור, במקום פתי בר לתחתית משתמשים בעוגיות יין כשר לפסח

  • אולגה הגיב:

    שלום רב,
    יש לי גבינה לבנה בערך 750 גרם, מה יש להגדיל כדי להשתמש בכל הגבינה לבנה?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי אולגה, את יכולה להשתמש בכל ה 750 גם גבינה, תוסיפי עוד ביצה לתערובת וכף קמח אחת בתוספת

  • מאיה הגיב:

    היי יהודית,

    האם אפשר להחליף גביע שמנת לחוצה בגביע יוגורט 1.5%? חסרה לי שמנת חמוצה אחת

  • לירן הגיב:

    היי אהובה
    אם מכין בדיוק חצי כמות באינגליש קייג?
    20 דק אפייה באותה טמפ׳ יספקו?
    ועוד 4 דק עם ציפוי השמנת?
    תודה❣️

    • Judith הגיב:

      היי לירן, ניתן לחלק את המתכון ל 2 , מבחינת האפייה, זה הכל ניסוי וטעיה
      נראה לי ש 20 דקות של אפיה באינגליש קייק לחצי כמות יספיק, ברגע שלא רוטט להוציא מהתנור
      עם השמנת חמוצה לציפוי בהחלט יספיקו 4 דקות

  • אביבית הגיב:

    היי,
    אפשר לשים מעל הציפוי של השמנת חמוצה קצת פירות יער טחונים לקישוט או שזה יהרוס את הציפוי?

    • Judith הגיב:

      היי אביבית, תמיד אפשר לקשט את עוגות הגבינה עם פירות יער, עדיף שלמים

  • לינדה הגיב:

    היי יהודית, תודה לך על המתכון
    יש לי גבינה לבנה 0.5%, אפשר להשתמש בה? מה אפשר להוסיף בכדי שאקבל את אותו טעם של העוגה עם 5%?
    עוד שאלה, אם אני רוצה שהעוגה תצא לי גבוהה יותר האם אפשר להכפיל את הכמות ב1.5? זה אותו זמן אפייה?

    • Judith הגיב:

      היי לינדה, אני משתמשת בגבינה לבנה 5% , העוגה יוצאת נפלאה בטעמה
      אם מכפילים כמויות זמן האפייה משתנה.

  • יעל הגיב:

    ניסיתי אתמול, העוגה סופר פשוטה להכנה ואכן יצאה מושלמת! 🙂

  • סיגל הגיב:

    נשמע קל ומבטיח 🙂
    שתי שאלות:
    1- זה בוודאות רק 2 כפות קמח? נראה לי ממש מעט
    2- האם מתאים ל2 איגליש במקום עגול?
    תודה!

    • Judith הגיב:

      היי סיגל, כן בוודאות 2 כפות של קמח.
      בנוגע לתבנית אינגליש קייק, העוגה תצא נמוכה אם את רוצה להשתמש ב 2 תבניות

  • יובל הגיב:

    היי,
    נראה מעולה
    באפייה צריך להכניס לתנור תבנית עם מים מתחת העוגה?
    תודה רבה

    • Judith הגיב:

      היי יובל, אין צורך להכניס לתנור כלי עם מים, העוגה היא גבינה בחושה.
      תכיני, היא מושלמת, לא מתפוצצת ולא נסדקת.

      • בשמת הגיב:

        שאלה קצת קשה…
        מאוד אהבתי בעבר עוגות גבינה אפויות, היום אני אלרגית לחלב.
        האם יש אופציה להכין את העוגה עם תחליפים? גבינת סויה אלטרנטיב של תנובה, יוגורט סויה, שמן קוקוס במקום חמאה וכו'?
        חושבת שיצא יציב כמו עם גבינות חלביות?
        יודעת שהטעם יצא שונה, וזה בסדר.

        • Judith הגיב:

          היי בשמת, נתחיל בזה שבטוח הטעם יהיה שונה. אפשר להשתמש עם גבינת סויה, גם היוגורט יהיה מעולה. כל שמן צמחי יהיה טוב.
          נראה לי שהעוגה תצא יציבה. חייבים לנסות אם לא – אף פעם לא נדע.

  • יורם חן הגיב:

    ה יי יהודית
    האם אפשר לאפות התבנית 22 כדי לקבל עוגה גבוהה יותר
    לגרד שוקולד מעל ?

    • Judith הגיב:

      היי יורם חן, בהחלט אפשרי לאפות עם תבנית 22, שוקולד מעל לדעתי לא קשור לעוגה הזאת, אם היית מכינה עוגת גבינה עם קצפת אז שוקולד מעל משתלב יפה.

  • ג'ולי הגיב:

    היי, שאלונת…אם אני רוצה חעשות בתבנית אינגליש קייק 1 לעשות חצי מהכמות בדיוק?

  • גאולה הגיב:

    האם לתבנית אינגליש קייק 1 מסיחיקון צריך להפחית כמויות לחצי?

    • Judith הגיב:

      היי גאולה, אני מעדיפה להכין בתבנית עגולה 24, תבנית אחת של אינגליש לא תתאים

  • מרי הגיב:

    היי יהודית , באיזה תכנית להשתמש בתנור ? טורבו ? או קו עליון קו תחתון?

  • גלעדי איריס הגיב:

    חייבת להחמיא לך על מתכון קל טעים ומנצח…אהבתי שהיא לא מתוקה מידי..כל סופש מכינה במיוחד לחייל שלי שנהנה ממנה…תודה ⁦❤️⁩

  • אירית הגיב:

    היי יהודית 15 ביסקוויטים זה לא מעט מידי ? זה פחות מ- 250 גרם. אני שמתי שורה (250 גרם)ויצא טוב מאוד ואני שמה למעלה קרם קצפת במקום שמנת חמוצה כי הבת שלי לא אוהבת את החמיצות

    • Judith הגיב:

      היי אירית, אני אופה בתבנית מספר 24 לכן במקרה הזה מספיקה לי הכמות של 15 ביסקוויטים
      בהחלט אפשר לשדרג ולצפות את העוגה עם קצפת

  • אולגה הגיב:

    שלום רב יהודית בפעם הראשונה העוגה יצאה פשוט טעימה וכמו זיכרון ילדות מתוק.
    הפעם אני קצת בבעיה יש לי 750 גרם גבינה לבנה וקמח לבן טופח.
    האם ניתן להשתמש בקמח הנ"ל ומה צריך להוסיף כדי שזה העוגה תצא כזו טעימה כמו בפעם הראשונה?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי אולגה, אפשרי להשתמש ב 750 גרם גבינה לבנה, אני מעדיפה להוסיף גם שמנת חמוצה, אם אין לך אפילו יוגורט יהיה טוב
      להוסיף קמח תופח 3 כפות. בכל מקרה לציפוי העוגה חובה להשתמש בשמנת חמוצה

  • כנרת הגיב:

    תודה רבה על מתכון מושלם, פשוט וטעים! אני מכינה בשתי תבניות אינגליש קייק ויוצא מעולה. תודה שגאלת אותי מהעוגות גבינה המסובכות

    • Judith הגיב:

      היי כנרת, איזה כיף לדעת שאהבת את עוגת הגבינה המושלמת. נהדרת ששידרגת והכנת ב 2 אינגליש קייק

  • עגמי ריקי הגיב:

    היי יהודית לאפות את העוגה בטורבו או אפיה רגילה?

  • תמר הגיב:

    כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד במקרר?

  • Judith הגיב:

    היי תמר, העוגה מעולה ומחזיקה במקרר יותר משבוע

  • זיו כהן הגיב:

    היי האם אופים על טורבו או פס למעלה פס למטה?:)

  • אור הגיב:

    היי יהודית, רציתי לשאול איך מחלצים עוגה כזאת מתבנית? שתהיה על צלחת הגשה כמו בתמונה
    תודה ?

    • Judith הגיב:

      היי אור, את יכולה להכין בתבנית מספר 24 קפיץ. אני מכינה בתבנית של פעם כמו שרואים בתמונות, מחלצת את העוגה בהכנסת יד לתחתית ומחלצת.
      בעזרת סכין עוברת בתחתית ואז מגלישה את העוגה לצלחת הגשה.

  • שיר הגיב:

    הכנתי בתבנית 26 והוספתי ביצה ושמנת חמוצה כמו שכתבת בתגובות. העוגה כבר 35 דקות בתנור ועדיין רוטטת במרכז. זה בגלל שהגדלתי כמויות?

    • Judith הגיב:

      היי שיר, מקווה שבסופו של דבר הצליחה לך העוגה. היא רטטה באמצע מכיוון שהגדלת כמויות ולכן היית צריכה לאפות אותה יותר זמן.

  • טליה הגיב:

    האם 25 דק בתנור זה הגיוני לעוגת גבינה? דבר נוסף האם אפשר לוותר על הציפוי למעלה או על תחתית הביסקויטים??

    • Judith הגיב:

      היי טליה, זאת עוגה בחושה בלי הקצפות, אם את רואה שהעוגה רוטטת באמצע אז תאפי עוד קצת, רק לא לייבש אותה.
      אין אפשרות לוותר על התחתית, זה הבסיס של העוגה. אם את לא רוצה לצפות אותה לא חובה.

  • שוש הגיב:

    היי העוגה יצאה מאד מאד טעימה ורכה
    האם אפשר להקפיא אותה?
    תודה

  • טל הגיב:

    היי יהודית !
    בנתיים העוגה בתנור אחרי ציפוי אבל אני תוהה…. כמה זמן היא צריכה להיות במקרר???

  • שוש הגיב:

    האם אפשר להקפיא את העוגה?

  • פיר הגיב:

    אפרי לטרוף במיקסר קיצנאייד? (מהירות?)
    או בכוונה מדובר על מטרפה ידנית?

    • Judith הגיב:

      היי פיר, מטרפה ידנית, אין צורך במיקסר, העוגה פשוטה וקלה.

      • הדס הגיב:

        היי יהודית,
        אני מחפשת מתכון לעוגת גבינה קלה והגעתי לכאן (:
        יש לי כמה שאלות:
        1. לגרסה ללא גלוטן- איזה המרות את ממליצה?
        2. אם אין לי שמנת חמוצה אבל ישלי גביע יוגורט 1.7% זה טוב?
        3. האם הציפוי קריטי? או שאפשר לצפות בממרח ריבת חלב לדוג' לאחר שהעוגה מוכנה?
        4. מהיכן הסיר אפייה שלך?
        5. קראתי בתגובות שלחלק העוגה יצאה נמוכה וחשוב לי שהיא תצא גבוהה, מה יכול לתרום לעניין?

        אודה לעזרתך!

        • Judith הגיב:

          היי הדס, העוגה לא תצא גבוהה, החלבון לא מוקצף, אין בה חומרים שיגרמו לה לתפוח.
          לגירס ללא גלוטן אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן שנמכרים בסופר
          אפשרי להחליף לגביע יוגורט.
          אם את לא מעוניינת לצפות את העוגה עם שמנת חמוצה, אפשרי לאחר האפייה וקירור למרוח ריבת חלב.
          התבנית אפייה נמצאת ברשותי שנים רבות, לדעתי לא מייצרים כבר כאלה.

  • דלית הגיב:

    גם אני מאלה שבד"כ נמנעות מעוגות גבינה אפויות אבל נתקעתי עם כמה גבינות וחיפשתי משהו זריז ובלי שלבים והקצפה….איזה כייף היה להגיע לבלוג שלך.
    בעוגה שמתי יוגורט במקום שמנת, בציפוי שמנת חמוצה ויצא מעולה. תודה רבה!!!

  • Judith הגיב:

    היי דלית, איזה כיף לדעת שהגעת לבלוג♥שהכנת את העוגה ויצאה לך טעימה. תודה!

  • צליל הגיב:

    האם אפשר להוסיף עוד יופלה וביצה שתיהיה יותר גבוהה?

    • Judith הגיב:

      היי צליל, אפשר להוסיף עוד ביצה, לפעמים אני מוסיפה עוד שמנת חמוצה, נראה לי שזה בסדר להוסיף יופלה.

  • בילי הגיב:

    עוגה מדהימההההה הכי קלה שאי פעם עשיתי והטעם נפלאאאא! אף אחד לא מנחש שעשויה מגבינה רזה ולא גבינת שמנת!
    הוצאתי אותה מהתנור אחרי 25 דקות כשהאמצע קצת רוטט ועם השמנת החמוצה אחרי 4 דקות והיא נראתה קצת לא מוכנה אבל אחרי לילה במקרר – התייצבה לגמרי , למותתת כמה טעימה ויפה!
    תודה רבה על מתכון אליפות!

    • Judith הגיב:

      היי בילי, מתרגשת לקרוא את מה שכתבת! תודה רבה, שמחה לדעת שהעוגה יצאה לך טעימה!

  • ניר הגיב:

    העוגה יוצאת נמוכה.
    אין קשר בין התמונה לתוצאה.
    חבל

    • Judith הגיב:

      היי ניר, אם הכנת את העוגה בתבנית גדולה ברור שהיא תצא מידי נמוכה. בלי שום קשר העוגה לא יוצאת גבוהה. זה לא טורט ולא עוגת גבינה קלאסית.

  • מימי הגיב:

    עוגת הגבינה המושלמת. שנים מחפשת מתכון עזה פשוט עם טעם מודלם. תודה רבה. הגדתי עם דובדבני אמרנה, רמה של קונדיטוריה.
    אכין השבוע למסיבת שבועות בגן שלי.

    • Judith הגיב:

      היי, שמחה שאתם גם משדרגים את המתכון עם כל מיני תוספות. תודה על המילים♥

  • רחל הגיב:

    הי יהודית
    תודה על בלוג מושקע וברור
    אני רוצה להכין
    יש לי תבנית 22 ותבנית 26
    לא רוצה לשנות מהמתכון
    אין בעיה לאפות בתבנית 22 ?
    תודה

  • מימי הגיב:

    אכן עוגה מושלמת. קלה וטעימה. מצליחה בכל פעם. מכינה עכשיו למסיבת שבועות בגן. תודה וחג שמח.

  • אירית הגיב:

    יהודית העוגה מצוינת! וואו גדול! ואני אופה המון! והכי חשוב (לאמא עסוקה כמוני), מהירה! פשוט עם מינימום מאמץ וכלים, אף אחד לא האמין שהיא לקחה לי גג חצי שעה!

    • Judith הגיב:

      היי אירית, כמה כיף לקבל כאלה מחמאות, תודה. אני שמחה שהעוגה יצאה לך מושלמת וטעימה! הכי חשוב שהיא ממש קלה להכנה♥

  • הדר הגיאן הגיב:

    הכנתי היום לראשונה את העוגה וכבר חצי חוסל. עוגה טעימה ברמות עללל!!

  • מאיר הגיב:

    תודה רבה על המתכון! באמת עוגה נהדרת.
    אחרי 20 דקות בתנור העוגה עדיין רטטה באמצע וכך השארתי אותה עד שהגעתי ל45 דקות אפיה ועדיין רטט.
    החלטתי להוציא, לשפוך מעל את השמנת החמוצה עם הסוכר ולהחזיר לעוד 4 דקות. הוצאתי וחוץ מהצדדים שהיו קצת מוכנים מידי וטיפה צמיגיים האמצע היה מצויין והקירור ייצב אותו.
    חושב שבפעם הבאה אשים בתנור לחצי שעה פלוס 5 דקות עם הלמעלה וזהו.
    הרטט מסתדר בסדר כשזה מתקרר לדעתי וחבל על השוליים והזמן.

  • Judith הגיב:

    היי מאיר, אני שמחה שהעוגה יצאה טובה. להבא לא להשאיר אותה יותר מידי בתנור.
    אפשר להוסיף עוד 5-7 דקות אפייה, באמצע היא קצת רוטטת וזה בסדר.
    לאחר שמצפים את העוגה ואופים, מוציאים מהתנור. לאחר שהעוגה מתקררת מכניסים למקרר, היא מתייצבת ומתקשה.

  • מיכל הגיב:

    180 טורבו או חום עליון- תחתון?

  • סימה הגיב:

    היי יהודית יקרה. רוצה להכין את העוגה בתבנית 26. האם להגדיל את המוצרים בחצי?

  • ג׳ני הגיב:

    היי יהודית
    אפשר בלי הציפוי בסוף של השמנת החמוצה מעל העוגה ?

  • מירוש הגיב:

    עוגה מעולה ופשוטה להכנה. ממש כיף!!! סיננתי את הגבינה והשמנת ליתר בטחון, הוספתי גרירת תפוז ובמקום שמנת חמוצה הקצפתי שמנת מתוקה עם חלב ופודינג וניל.

  • אתי הגיב:

    הי,
    הכנתי את העוגה אבל הציפוי אחרי 5 דקות עדיין נוזלי.
    זה בסדר?

  • אתי מור הגיב:

    עוגה מושלמת, עפנו עליה!!! הכנתי אותה כבר פעמיים השבוע

  • יורם שרייבר הגיב:

    שלום רב
    האם אפשר להשתמש הגבינות שמנת במקום גבינה רגילה

  • Judith הגיב:

    היי יורם, ברור שאפשר להשתמש בגבינת שמנת, כאן אני רושמת את הגירסה הפחות משמינה.

  • שחר הגיב:

    היי יהודית
    אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית סטנדרטית, מה הכמויות שאני צריך להשתמש בהן?

  • Judith הגיב:

    היי שחר, השאלה כמה התבנית המלבנית גדולה, לפי מה שאני בודקת בבית אז היא מעט גדולה מתבנית מספר 24
    אולי הייתי מוסיפה לה עוד שמנת חמוצה בתוך התערובת, ההמשך כרגיל

  • טל הגיב:

    היי יהודית! אם אני מכינה את העוגה יומיים מראש- האם אפשר את הציפוי לעשות יומיים אחרי האפייה של המלית? כלומר ביום ההגשה, או שהוא חייב להיות בזמן האפייה של העוגה כולה?

    • Judith הגיב:

      היי טל, את הציפוי תמרחי באותו יום וגם תאפי. לא יקרה שום דבר לעוגה, להפך נעשית יותר טעימה.

  • רונית הגיב:

    באתי להגיד תודה. העוגה נהייתה עוגת הבית שלנו. עשיתי אותה עם גבינה, יוגורט ושילובים שונים של ביסקוויטים ותמיד מתחסלת

  • איריס הגיב:

    עוגה מעולה!! הכנתי אותה פעמיים וקיבלתי ים של מחמאות!! תודה רבה על מתכון מעולה! השאלה שלי האם ניתן לעשות לעוגה שידרוג, ציפוי שוקולד לבן? אשמח לדעת אם כן.

  • דורית הגיב:

    נשמע מדהים .כמה ימים לפני החג אפשר להכין ? האם שוע זה מידי הרבה זמן ? תודה

  • טלי הגיב:

    בפעם הראשונה שהכנתי אותה לא יצאה משהו בכלל וחשבתי שלא אכין אותה שוב
    בפעם השנייה יצא פצצה .

  • יפעת הגיב:

    מושלמת

  • טלי הגיב:

    עוגה מצוינת – קלה להכנה וטעימה!

  • Lir הגיב:

    עוגה מעולה. פשוט מעולה.
    עכשיו בתנור פעם שניה בפחות משבוע.

  • מרים הגיב:

    עוגה מדהימה!
    האם אפשר להחליף במלית את הקמח לקונפלור או קמח תפוח אדמה בשביל גבינה ללא גלוטן?

  • ארי הגיב:

    האם אפשר להכין ללא מיקסר ולעשות הכל ידני?

  • יוסף הגיב:

    אחרי שהכנתי אותה פעם אחת,
    זו העוגה האהובה עלי – קלה להכנה וטעימה בטירוף.

  • אורית הגיב:

    תודה על מתכון מעולה!
    הכנתי היום פעם השנייה תוך שבועיים.
    מתכון קל וטעים ❤??

  • מיקי הגיב:

    אכזבה. אחרי המקרר נפלה לגמרי, טעם מוזר חסר מתיקות ופעלתי בדיוק לפי המתכון.

    • Judith הגיב:

      מוזר, תקראי כאן את כל התגובות. לא מבינה מה השתבש לך במתכון. העוגה הזאת לא נופלת ולא נסדקת.

  • שירן הגיב:

    מתכון קליל ומעולה !

  • אורטל הגיב:

    כששמתי את העוגה בפעם השנייה אחרי הציפוי לקח יותר מרבע שעה בתנור עד שהציפוי תפס את עצמו

  • ציפי הגיב:

    מושלמת ביותר.כבר פעם שלישית שאני מכינה השבוע כן כן השבוע כ"כ קלה להכנה וטעימה.תודה♥

  • מור הגיב:

    עוגה מצויינת, היתה כאן להיט (:
    מתכוונת להכין אותה לפסח עם עוגיות פסח מפוררת בתחתית ובלי קמח. קורנפלור יעזור לייצב…?

    • Judith הגיב:

      היי מור, קורנפלור יהיה מצויין, גם אינסטנט פודינג וניל יעשה את העבודה.

  • אורית הגיב:

    היי יהודית, עוגה מושלמת וטעימה הכנתי אותה כבר מס' פעמים והיא תמיד מתחסלת.
    אתמול הכנתי אותה לראשונה בלי הבסיס בסקווטים (לא היה לי בבית) ויצא גם מושלם, טעים וקליל
    ????

  • רחל הגיב:

    תבורכי. איזו עוגה נפלאה.
    בלי כמויות לא הגיוניות של ביצים או גבינות שמנות
    התייצבה אחרי שעה אפילו במקרר.
    תבורכי.

    אגב לפסח מה התחליף לקמח בבלילה?
    כמו כן אם אני אכין את העוגה בתבנית 20 ולא 24 כדי שתהיה גבוהה יותר האם צריך יותר או פחות זמן בתנור?
    המון המון תודה המתכונים שלך ברורים מדויקים להפליא . אימצתי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן