סברינה והדובדבן שבקצפת
מתכון מעולה לסברינות אישיות בטעם של פעם עם קצפת ודובדבן.

סברינה מזכירה לי ילדות נשכחת, בימי חמישי נהגנו הילדים ללכת לקולנוע עטרת לראות סרטים של השמן והרזה, טרזן, צ'ארלי צ'אפלין,  חוזוליטו, קאובויים נגד אינדיאנים, עד כאן זה התקציר לסרטים.
אבל החשובה ביותר הייתה הקונדיטוריה הקטנה בתוך בית הקולנוע שבעליה היה אדון "מרקוס" אני זוכרת את עצמי עומדת ומסתכלת בחלון הראווה ומתפעלת מעוגות הסברינה הנוטפות בסירופ מתקתק, הדובדבן בהחלט היה גולת הכותרת ובווטרינה היו עוד פטיפורים קטנים כמו: קרמשניט, עוגת ביבסקו ועוגות קרם למינהן. כבר אז גיליתי אהבה לאפייה ולעוגות היפות האירופאיות.

כאשר בגרתי והפכתי לנערה הכנתי בעצמי את עוגת הסברינה עם הדובדבן שבקצפת, המתכון אצלי כבר מעל ל 30 שנה ותמיד גורם לכולם לקריאות התפעלות.

כאשר אני מוזמנת למפגשים עם חברי הילדות חובה עלי להביא תבנית שלמה של סברינות אישיות שנוטפות מסירופ ועם ריח הרום המשכר.

סברינות אישיות עם רום אדום של פעם

החומרים להכנת הסברינה

החלבונים והסוכר הפכו לקצף רך וענוג

החלמונים נוספו לקערה

 

אני במטבחה של ורד סגל – כמה כיף

הסברינות יצאו מהתנור – לאחר קירור מוחלט שוחררו מהתבניות סיליקון

טבילת הסברינה בסירופ הסוכר

זילוף קרם על הסברינה

הדובדבן שבקצפת

מתכון להכנת סברינות אישיות

חומרים לסברינה:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 מיכלי אשל (יוגורט או שמנת חמוצה)
350 גרם קמח תופח (1 שקית קמח אוסם קטנה)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
1/2 בקבוק תמצית רום (בקבוק קטן)

סירופ:
2 כוסות מים (אם מכינים סברינות אישיות יש להוסיף עוד 2 כוסות מים לקלחת)
כוס וחצי סוכר (מי שרוצה להפחית מהסוכר יכול)
1/2 בקבוק תמצית רום (בקבוק קטן)

קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
– להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (לבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב, להוסיף את החלמונים (צהובים) בזרם דק ולקפל לקצף הביצים. לערבב את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לתערובת, להוסיף את האשל ולקפל, להוסיף את הרום ולבסוף את הקמח הנותר.
– לשמן תבנית סיליקון בעלת 12 שקעים עם צורת השקעים של הסברינה למזוג מהתערובת לכל שקע עד מחצית מהגובה ולא יותר, העוגה תופחת מאוד. ישנה אפשרות לשמן תבנית אפיה מרובעת (אפשר בתבנית אלומיניום חד פעמית מרובעת) לשים את התבנית אלומיניום בתוך תבנית תנור רגילה לשמור על יציבות העוגה. למזוג את כל תערובת העוגה לתבנית ולאפות.
– להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה של 35 דקות (לנעוץ קיסם במרכז אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
– לקרר את הסברינות האישיות קירור מוחלט, לשחרר אותן מתבנית הסיליקון.
– לקחת כל סברינה ולטבול אותה בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים, להוציא עם כף מחוררת ולהניח על מגש.
אם מכינים בתבנית גדולה, יש להרטיב את העוגה מיד בעודה חמה ב-2 כוסות מים רגילים מהברז ולצנן (כן לא לדאוג זה בסדר).

הכנת הסירופ:
– בקלחת יש להכניס (אם מכינים סברינות אישיות מכניסים לקלחת 4 כוסות מים) 2 כוסות מים וכוס וחצי סוכר, ואת הרום שנשאר חצי בקבוק. לבשל על האש ולאחר שרותח להסיר מהאש. לאחר שהעוגה הצטננה מעט להרטיב עם הסירופ הטעים והמתוק (זאת סברינה, אין מה לעשות מתוקה). לא לחסוך בסירופ לשפוך את הכל על העוגה, לצנן בנתיים במקרר.

הכנת הקצפת:
– במיקסר עם מקצף להכניס את 2 מיכלי השמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, להקציף לקרם יציב.
– לסברינות אישיות: להכניס מהקרם לשק זילוף עם צנטר משונן ולזלף באמצע הסברינה צורה של פרח.
– למרוח את הקצפת על העוגה, אפשר לשמור מעט מהקצפת להכניס לשק זילוף עם מזלף פרח ולקשט, ומעל להניח את הדובדבן האדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.

15 Comments

  • חדוה רזניק הגיב:

    היי יהודית יקרה ואהובה, נראה סוף הדרך וכבר גרם לבלוטות הרוק לפעול……. שאלה, באופן ההכנה רשום להוסיף קמח ואבקת אפיה, אשל, רום ואת יתרת הקמח, למה הכוונה? איזו יתרת קמח? המון תודה ויום מקסים?

    • Judith הגיב:

      היי חדווה, זו אותה כמות קמח, מכניסים אותה לסירוגין עם האשל, קצת קמח וגביע אשל, שוב עוד קמח ואשל ולערבב בעדינות.

  • חדוה רזניק הגיב:

    יהודית, אני שואלת שוב כי התגובה שלי משום מה לא מופיעה. הסברינות נראות סוף הדרך? כתוב במתכון, בין השאר ,להוסיף קמח תופח עם אבקת אפיה, אשל…. ואחכ כתוב להוסיף את יתרת הקמח. איזה יתרת קמח? לא מוסיפים את הקמח כולו בבת אחת? תודה מראש יהודית אהובה??

  • עדית הגיב:

    היי. הכנתי את העוגה המשפחתית לפני שבועיים – יצא מ ע ו ל ה וטעים מאד!!!
    השבוע הכנתי פעם נוספת, ואינני יודעת למה…..לא כל הסירופ נספג….
    בהתחלה מזגתי עם מצקת לאורך ולרוחב העוגה, ולא הכל נספג….בכל זאת המשכתי למזוג את כל הכמות ונראה שהעוגה "שקועה בסירופ"….
    איפה טעיתי?? ועשיתי בדיוק לפי ההוראות….ןבדיוק כפי שעשיתי בפעם הקודמת….
    כמובן שלפי "כללי הסירופ"…..הסירופ היה חם העוגה קרה…
    )כשהעוגה הייתה חמה שפכתי 2 כוסות מים מהברז – נספגו היטב…)
    תודה ושבת שלום

    • Judith הגיב:

      היי עידית, אני שמחה שבפעם הראשונה הסברינה הצליחה ויצא לך טעים.
      בפעם הבאה לפני שאת מוזגת את הסירופ תעשי חורים עם מזלג או קיסם, ככה הסירופ יחדור בקלות.
      אין סיבה אחרת מדוע הסירופ לא יספג בעוגת ספוג. תיידעי אותי!

  • ראז הגיב:

    היי האם אפשר לשים משהו אחר במקום אשל ושמנת?

    • Judith הגיב:

      היי ראז, אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום האשל, כוס ועוד טיפה. במקום שמנת מתוקה להשתמש בשמנת צמחית

  • דורית הגיב:

    האם אפשר להכין את הסברינות ולהקפיא? לאחר מכן לשים אותם בסירופ ואת הקצפת?

    • Judith הגיב:

      היי דורית, לאחר האפייה יש להכניס את הסברינות מיד לסירופ סוכר, אחרת הן לא יספגו את הלחות הרצויה לסברינה.

  • ענבר הגיב:

    היי,
    האם ניתן להחליף את הרום בתמצית כלשהי ללא אלכוהול?
    תודה

  • Judith הגיב:

    היי ענבר, קראתי כרגע על הבקבוקון הקטן שאני קונה בסופר, התמצית לא מכילה אלכוהול.
    בכל מקרה חייבים להרטיב את הסברינה, אז תכיני סירופ סוכר ותרטיבי אותן

  • ורד אשד הגיב:

    לא הבנתי את סוף המתכון לסברינות האישיות: 4 כוסות מים מלבד הסירופ?????? תודה?
    הכנת הסירופ:
– בקלחת יש להכניס (אם מכינים סברינות אישיות מכניסים לקלחת 4 כוסות מים) 2 כוסות מים וכוס וחצי סוכר, ואת הרום שנשאר חצי בקבוק. לבשל על האש ולאחר שרותח להסיר מהאש.

  • דני הגיב:

    היי מה הכוונה לשים עוד 2 כוסות בקלחת?כמה מים צריך 4כוסות?

  • Judith הגיב:

    היי ורד, אם מכינים סברינות אישיות, שמים בקלחת 4 כוסות מים וכוס וחצי סוכר, מוסיפים את הרום שנשאר ומכינים מזה סירופ.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן