בורקיטס של דודה רחל
בורקיטס גבינות הכי שווה בעולם! עם בצק שמכינים בבית, ההכנה מהירה וקלה.

השנה החלטתי לעשות מחווה לדודה רחל ברינברג – עם מתכון לבורקיטס גבינות שהיא נתנה לי לפני שנים.

דודה רחל נולדה באיסטנבול, משם עברה עם משפחתה לסוריה, לאחר שנים הגיעו לארץ ישראל דרך לבנון, ראש הנקרה.

כהרגלי בקודש רשמתי את המתכון במחברת המתכונים שלי! אני אוהבת לדפדף במחברת ומידי פעם להכין מתכונים של אחרים.

הבצק פריך ומאוד טעים, מילוי הגבינות חמד 5% של פיראוס ופתיתי המוצרלה של השף הלבן הופכים את הבורקיטס לטעים ביותר.

מבטיחה לכם!  ברגע שתכינו פעם אחת לא תרצו לוותר על המתכון! בצק שמכינים בבית זה ליגה. במיוחד שההכנה מאוד קלה.

כדאי לכם להכין לחג השבועות. אני מציעה שתכינו כבר ביום רביעי או חמישי, לאחר אפייה וקירור, תכניסו לתוך קופסה ולמקפיא.

במוצ"ש, ליל החג תוציאו מהמקפיא ותחממו מעט בתנור. הטעם הוא משגע, באחריות! בטוחה שתצליחו ואפילו תשלחו לי תמונות.

המתכון "בשיתוף של חברת תנובה"

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם! זה הזמן. סרטונים של  שלבי ההכנה מופיעים בסטורי. בואו אני מחכה לכם♥

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

תכניסו את המתכון לרשימת רבי המכר שלכם! אוהבת אתכם♥ יהודית

בורקיטס של דודה רחל

החומרים להכנת הבצק ולהכנת מילוי הגבינות

מנפים את הקמח לתוך קערה

מוסיפים מרגרינה מומסת (או חמאה מומסת) שמן ומים רותחים, כפית מלח

לשים את התערובת עד אשר מקבלים בצק שומני ואחיד

מכסים את הבצק עם ניילון, אפשרי להכניס למקרר עד שנכין את המילוי

קולפים וחותכים 3 תפוחי אדמה בינוניים, מבשלים עד לריכוך, מסננים ומועכים לפירה

מוסיפים לפירה את כל הגבינות, ביצה ומלח

מערבבים לעיסה אחידה

קורצים עיגולים מהבצק, על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים מילוי בעזרת כפית, סוגרים ומהדקים מסביב

מניחים את הבורקיטס בתבנית על נייר אפיה

מורחים בביצה טרופה ומעל מפזרים שומשום – מכניסים לתנור לאפייה

אופים את הבורקיטס עד להזהבה

מתכון להכנת בורקיטס של דודה רחל

יוצאים 30 בורקיטס

החומרים לבצק:

350 גרם קמח תופח ( שתיים וחצי כוסות)

100 גרם מרגרינה מומסת(או 100 גרם חמאה מומסת)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

1/2 כפית מלח

הכנת הבצק:

בקערה, מנפים את הקמח, מוסיפים את המרגרינה והשמן, את המלח ולבסוף את המים הרותחים.

מתחילים ללוש עד אשר מקבלים בצק שומני ורך, מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד אשר נכין את המילוי.

החומרים למילוי:

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים, לבשל ולמעוך לפירה

100 גרם גבינת חמד 5% של פיראוס

100 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן

חצי קופסה גבינה לבנה 5% של תנובה

50 גרם גבינת פרובטו 5% של פיראוס

1 ביצה

חצי כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

ההכנה:

לאחר שתפוחי האדמה התקררו ונמעכו לפירה, להוסיף לקערה את כל הגבינות, את הביצה והמלח. לערבב היטב.

לטעום, אם חסר מלח זה הזמן להוסיף.

אופן ההרכבה:

מחממים תנור על 180 מעלות – זמן אפייה כ 20 דקות או עד להזהבה.

חותכים  30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.

בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.

מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה. מניחים בתבנית על נייר אפיה.

טורפים את הביצה ומורחים על הבורקיטס, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה.

כאשר הבורקס מתחיל להזהיב יש להוציא מהתנור, אפיית יתר פוגמת.

19 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן