קניידלך לפסח תוצרת בית! רכים וטעימים, כאלה חמודים עוד לא אכלתם, ועוד מ 4 מצרכים והכל בקערה אחת. ויש גם מתכון למרק עוף.
כשחג הפסח מגיע, עולים זכרונות מבית אמא ואבא, אמא עומדת במטבח ומבשלת מרק עוף עם ריחות משגעים!
יוצרת כדורי קניידלך בידיה המיומנות ומכניסה לתוך הסיר המבעבע. אנחנו הילדים מחכים בסבלנות שאמא תגיש לנו.
אני ממשיכה את המסורת – מכינה כמעט כל יום מרק עוף עם ריחות מטריפים, וגם קניידלך שנקרא ע"י הנכדים "קציצה".
אתמול לקחתי סיר גדול חם ורותח, נועמיקי הקטנטנה אהבה לגמוע את המרק ואת חתיכות הקניידלך, שאלתי, טעים?כן.
רוצו להכין קניידלך תוצרת בית♥ויש גם מתכון להכנת מרק עוף כמו של פעם♥
אשמח שתגיבו כדי שאדע שראיתם וקראתם! אתם מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם, להנות מסרטונים בסטורי מהמטבח שלי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון.
אוהבת אתכם ומעריכה שאתם תמיד כאן מפרגנים♥
מתכון להכנת קניידלך
החומרים:
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
לבישול הקניידלך:
מים רותחים בסיר, כפית מלח, כף אבקת מרק
ההכנה:
בקערה שמים, קמח מצה, מלח ופלפל שחור, שמן, מים רותחים, מערבבים היטב.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת, מערבבים היטב.
מרטיבים כפות ידיים, יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים למים הרותחים.
זמן בישול של 8-10 דקות. הקניידלך יכפילו את הנפח ויתפחו.
להוציא את הקניידלך בעזרת כף סינון, להניח בצלחת הגשה.
מתכון להכנת מרק עוף לקניידלך
החומרים:
1 בצל בינוני קצוץ
1 עלה של סלרי קצוץ
2 גלדי שום
4-5 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
1 כף שמן זית או שמן רגיל לטיגון
מלח ופלפל שחור
צרור של שמיר, פטרוזילה וסלרי, לקשור עם חוט שפגט
3-4 כרעי עוף
ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ השום והסלרי, בזמן הטיגון מנמיכים את האש ומכסים את הסיר עם מכסה, הבצל מתרכך ולא נשרף. מוסיפים את הגזרים, מעט פטרוזיליה, שמיר, וסלרי קצוצים וממשיכים לטגן.
מוסיפים מים עד כמעט גובה פני הסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים ואת צרור הירק.
בסיר אחר ממלאים מים ומוסיפים את כרעי העוף, מביאים לרתיחה ולבישול, מוציאים את כרעי העוף המבושלים ומעבירים למרק.
מבשלים את המרק, בודקים שהגזרים מוכנים, טועמים מהמרק ובודקים תיבול. זמן בישול כ 30-35 דקות.
הגשה: מוזגים מהמרק לצלחת הגשה, מוסיפים גזרים, מעל מפזרים קניידלך ומגישים לכל סועד.