בורקיטס גבינות הכי שווה בעולם! עם בצק שמכינים בבית, ההכנה מהירה וקלה.
השנה החלטתי לעשות מחווה לדודה רחל ברינברג – עם מתכון לבורקיטס גבינות שהיא נתנה לי לפני שנים.
דודה רחל נולדה באיסטנבול, משם עברה עם משפחתה לסוריה, לאחר שנים הגיעו לארץ ישראל דרך לבנון, ראש הנקרה.
כהרגלי בקודש רשמתי את המתכון במחברת המתכונים שלי! אני אוהבת לדפדף במחברת ומידי פעם להכין מתכונים של אחרים.
הבצק פריך ומאוד טעים, מילוי הגבינות חמד 5% של פיראוס ופתיתי המוצרלה של השף הלבן הופכים את הבורקיטס לטעים ביותר.
מבטיחה לכם! ברגע שתכינו פעם אחת לא תרצו לוותר על המתכון! בצק שמכינים בבית זה ליגה. במיוחד שההכנה מאוד קלה.
כדאי לכם להכין לחג השבועות. אני מציעה שתכינו כבר ביום רביעי או חמישי, לאחר אפייה וקירור, תכניסו לתוך קופסה ולמקפיא.
במוצ"ש, ליל החג תוציאו מהמקפיא ותחממו מעט בתנור. הטעם הוא משגע, באחריות! בטוחה שתצליחו ואפילו תשלחו לי תמונות.
המתכון "בשיתוף של חברת תנובה"
אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם! זה הזמן. סרטונים של שלבי ההכנה מופיעים בסטורי. בואו אני מחכה לכם♥
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
תכניסו את המתכון לרשימת רבי המכר שלכם! אוהבת אתכם♥ יהודית
מתכון להכנת בורקיטס של דודה רחל
יוצאים 30 בורקיטס
החומרים לבצק:
350 גרם קמח תופח ( שתיים וחצי כוסות)
100 גרם מרגרינה מומסת(או 100 גרם חמאה מומסת)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
הכנת הבצק:
בקערה, מנפים את הקמח, מוסיפים את המרגרינה והשמן, את המלח ולבסוף את המים הרותחים.
מתחילים ללוש עד אשר מקבלים בצק שומני ורך, מכסים בניילון ומכניסים למקרר עד אשר נכין את המילוי.
החומרים למילוי:
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים, לבשל ולמעוך לפירה
100 גרם גבינת חמד 5% של פיראוס
100 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
חצי קופסה גבינה לבנה 5% של תנובה
50 גרם גבינת פרובטו 5% של פיראוס
1 ביצה
חצי כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
ההכנה:
לאחר שתפוחי האדמה התקררו ונמעכו לפירה, להוסיף לקערה את כל הגבינות, את הביצה והמלח. לערבב היטב.
לטעום, אם חסר מלח זה הזמן להוסיף.
אופן ההרכבה:
מחממים תנור על 180 מעלות – זמן אפייה כ 20 דקות או עד להזהבה.
חותכים 30 עיגולים מהבצק, מגלגלים לכדורים. מרדדים כל כדור לאליפסה או עיגול.
בעזרת כפית לוקחים מהמילוי בנדיבות וממלאים כל עיגול בצק, סוגרים את הבורקיטס עם החצי השני.
מהדקים את הבצק מסביב לפתח הסגירה. מניחים בתבנית על נייר אפיה.
טורפים את הביצה ומורחים על הבורקיטס, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה.
כאשר הבורקס מתחיל להזהיב יש להוציא מהתנור, אפיית יתר פוגמת.
אפשר להכין ולהקפיא בלי אפיה ?
היי לידיא, בעקרון אני אוהבת לאפות מיד. ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה.
יצא מעולה.הבצק מצוין וקל לעבוד איתו
היי עדי, אני שמחה שיצא בצק טוב, תהנו.
האם אפשר רק עם שמן? ללא מרגרינה או חמאה?
היי רחל,
אפשר, תשימי בהתחלה ממש קצת שמן משהו כמו שליש כוס, אם תיראי שהתערובת לא מתחברת אז תוסיפי עוד שמן.
עם איזה מילוי נוסף אפשר לעשות חוץ מתפוחי אדמה?
היי כרמלה, אפשר להכין רק עם גבינות, בלי תפוחי האדמה
הי יש לך עוד ראיונות למילוי כדי לגוון ?
תודה מראש.
היי יפי, ניתן לוותר על תפוחי האדמה ולמלא רק עם גבינות, אפשר להוסיף תרד קצוץ שעבר חליטה
נראה מדהים! אפשר להכין את המילוי רק עם גבינה בולגרית (פטה) ומוצרלה?
תודה ?
היי נטע, אפשרי לוותר על תפוחי האדמה. ניתן להשתמש בגבינה בולגרית ומוצרלה
היי, ניתן להכין רק חצי מהכמות?
היי יובל, ניתן לחלק את חומרי הבצק ל 2 ואז תצא לך חצי כמות. כמובן להכין חצי מהמילוי
היי אפשר להכין את המילוי רק עם תפוחי אדומה?
היי טניה, אפשרי להכין את המילוי רק עם תפוחי אדמה, לא לשכוח להוסיף מעט מלח לטעם
היי האם ב הבצק פריך
היי סוזי, הבצק דומה לפריך, פחות אפשרי לרדד כמו פריך. בצק מיוחד טורקי של דודה רחל.
יצאו בורקסים נפלאים עם טעם מעולה ,בצק טוב,מאמצת את המתכון הזה לתמיד .
אחרי שאפיתי אותם אני יכולה להקפיא ? והאם אפשר לאפות ולהשאיר במקרר עד מחר ולחמם ? הטעם ישאר כמו שהיה ?