פסטיה חגיגית לראש השנה!מלכת השולחן, עם פרגיות, פיצוחים ופירות יבשים.
פסטיה בשבילי זה זיכרונות ילדות! נזכרת איך אמא של החברה שלי הייתה עומדת במטבח, מפליאה בידיה ומכינה את הפסטיה לקראת ראש השנה.
בכלל ראש השנה הוא החג האהוב עלי ביותר♥ חג משפחתי, חג בו מכינים אוכל מאוד טעים! מכל הסוגים ומכל העדות.
לפני מספר שנים העלתי לבלוג שלי מתכון של צלי בקר עם פטריות בתוספת של פסטיות.
זה היה יום של סדנת בישול וצילום בביתה של אליס בן נעים האלופה! ממנה אפשר ללמוד הרבה בתחום הבישול המרוקאי.
הייתי בטוחה שרק נכין צלי ונצלם את כל התהליך, אבל אליס שאצלה הסטיילינג מאוד חשוב ערכה שולחן עם מפה לבנה
העמידה פמוטים, כלי אוכל מפורצלן, מפיות עם חבקנים, בקבוק יין וכוסות מבדולח. שאלתי אותה "מה זה?" אנחנו רק מכינות מתכון!
היא ענתה, "את באת אלי עם מצלמה כדי לצלם נכון! אז אנחנו נניח את האוכל שהכנו על השולחן ואת תצלמי.
מאז המתכונים של אליס מככבים במטבח הביתי שלי! אוהבת אותך אליסיה היפה.
המתכון לפסטייה בשיתוף חברת מעדנות. אל תוותרו על הפרגיות והפיצוחים זה משדרג את המתכון פלאים!
תכינו לערב חג ואל תשכחו לצלם ולשלוח לי תמונה♥ אפייה נעימה ומהנה
לאחר שהמאפה מתקרר מעט ניתן לבזוק אבקת סוכר, קינמון ופיסטוקים קלויים לקישוט
מתכון להכנת פסטייה חגיגית לראש השנה
החומרים:
חבילת דפי פילו של מעדנות
750 גרם פרגיות
חצי כוס שמן לטיגון ולמריחה
1 בצל גדול פרוס
מלח ופלפל שחור
קינמון
7 יחידות משמש מיובש
5 יחידות שזיפים מגולענים מיובשים
חופן צימוקים
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם שקדים מולבנים קצוצים
50 גרם פיסטוקים קלופים (להשאיר קצת לקישוט) קצוצים
לקישוט:
דבש
אבקת סוכר
קינמון
הוראות הפשרה:
להפשיר לילה לפני את עלי הפילו במקרר. ניתן להפשיר במקרר במשך 6 שעת עד להפשרה מלאה.
אופן הכנת המילוי:
במחבת גדולה או בסיר רחב, מוזגים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הפרוס, מטגנים עד לשקיפות.
מניחים את הפרגיות הקצוצות על הבצל, מערבבים ומטגנים היטב עד אשר הפרגיות מחליפות צבע.
מתבלים בכפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ומערבבים.
מוסיפים את הפיצוחים ואת הפירות היבשים, מתבלים ברבע כפית קינמון ומטגנים כ 5 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש, נותנים לכל התערובת להתקרר.
אופן ההרכבה:
לוקחים תבנית עגולה מספר 24-26 משמנים אותה. מניחים 1 עלה פילו בתבנית, השוליים של העלה יורדים לצדדים וזה בסדר משמנים את העלה.
מכסים בעלה נוסף וגם אותו משמנים. מניחים את כל תערובת המילוי על העלה, מניחים מעל עלה נוסף ומשמנים אותו.
לוקחים את כל הקצוות של העלים ומכסים את הפסטייה. משמנים מעט מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה עד הזהבה מוחלטת. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט.
הופכים על צלחת הגשה יפה, מפזרים מעל אבקת סוכר, על אבקת הסוכר ניתן לפזר מעט קינמון.
עם כפית מוזגים מעט דבש על פני הפסטייה, מקשטים עם פיסטוקים קלויים או שקדים מולבנים קלויים.
היי יהודית 🙂
האם צריך להשתמש בכל הדפים בחבילה? כי לפי המתכון מדובר בשלושה או ארבעה דפים.
היי יובל, עם הדפים שנשארים לי מהפסטיה אני מכינה שטרודל תפוחים
הי יהודית אפשר להכין את זה עם בשר טחון? והאם אפשר להכין יום לפני החג ובחג לשים בתנור?