פיצה של ריקי

הפיצה הכי טעימה בעולם! ככה קוראים לה אצלנו! כל השבט למשפחת כהן מאוהב בפיצה של אחותי ריקי.

שנים רבות ריקי מכינה לנו את הפיצה בהמון אהבה. בזמנו הילדים היו מבקשים ממנה להכין את הפיצה ואז היא הייתה מתקשרת להודיע, "אפשר להגיע, הפיצה מוכנה." היום יש את הוואטסאפ, ההודעה ממנה מגיעה במהירות וכולם מתייצבים אצלה.

החלטתי להכין את הפיצה המגניבה ולקחת לנכדים הקטנטנים שלי כדי שגם הם יהנו♥

צילמתי את כל התהליך כדי שגם אתם תכינו ותיהנו מהמתכון המנצח!

באהבה רבה לכל החברים היקרים שלי♥ אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם!

אשמח שתעקבו אחרי גם באינסטגרם https://www.instagram.com/judithmorhaim/

פיצה של ריקי

החומרים להכנת הבצק והרוטב

 

מנפים 1 ק"ג קמח, מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה

מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים, מוסיפים מלח ומים פושרים

ממשיכים ללוש עד אשר מקבלים בצק המתלפף סביב הוו לישה, מוסיפים את השמן ולשים עוד דקה.

לאחר הלישה, מורחים מעט שמן, מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים

הבצק לאחר תפיחה, הכפיל את עצמו

לרוטב: חותכים בצל לרצועות, אפשר לקצוץ, מטגנים

יש להשחים את הבצל עד להזהבה ולא יותר

מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוזגים חצי כוס מים

מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב, מביאים לסף רתיחה. מכבים את האש

מחלקים את הבצק ל- 3, משמנים תבנית של התנור

מרדדים את הבצק עם מערוך, מניחים בתבנית, מותחים את הבצק בקצוות

מורחים שליש מרוטב העגבניות, מפזרים מעל גבינה צהובה

מי שאוהב יכול לפזר זיתים מגולענים חתוכים לעיגולים. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות, הגבינה למעלה מבעבעת, בודקים אם החלק התחתון אפוי.

מתכון להכנת פיצה עם שמרים

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרית ( או 2 כפות שמרים יבשים)

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן ( אפשר לקחת שמן מטיגון הבצל )

החומרים לרוטב העגבניות:

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות

שמן לטיגון

1 קופסא של רסק עגבניות 500 גרם

תבלינים:

חצי כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק
1 כף סוכר

 

תוספות: 1 ק"ג גבינה צהובה מגוררת
זיתים מגולענים פרוסים

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה, לנפות את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את המלח בצד ולערבב טיפה. להוסיף את המים הפושרים ולהתחיל ללוש עד אשר הבצק מתלפף מסביב לוו הלישה ( אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד טיפת מים ) זמן לישה כ 5 דקות, להוסיף את השמן (שהוצאנו מהמחבת ) ולהמשיך ללוש עוד כ 2 דקות, מתקבל בצק רך נעים וגמיש. אפשר להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות עם ניילון.

בנתיים נכין את הרוטב:

במחבת למזוג 5 כפות של שמן רגיל. להוסיף את הבצל החתוך לרצועות ולהזהיב מעט. להוציא מהמחבת 3 כפות של שמן אותם נוסיף לבצק.( לכן יש להכין את הרוטב לפני שמכינים את הבצק ).

להוסיף את רסק העגבניות ואת התבלינים ולערבב, לאחר רתיחה ראשונה מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים שוב, התערובת תבעבע ואז מכבים את האש.

מחממים את תנור האפייה על 180 מעלות זמן אפיה כ 25-20 דקות, תלוי בתנור שלכם לא לייבש את הפיצה, יש לבדוק ולהציץ מלמטה האם הבצק אפוי.

לחלק את הבצק ל 2 חלקים ( אני חילקתי ל 2 ומכל חלק לקחתי חתיכה קטנה כדי ליצור עוד פיצה קטנה) לרדד כל חלק על משטח מעט מקומח, לשמן עם טיפת שמן תבנית של תנור, להעביר את הבצק לתבנית ולמתוח מעט לצדדים. למזוג עם מצקת מחצית מרוטב העגבניות ולשטח. לפזר מעל מחצית מהגבינה הצהובה המגוררת,לקחת את פרוסות הזיתים ולפזר מעל. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לאפיה של 20-25 דקות, הגבינה תבעבע, תציצו מתחת ותראו אם הבצק אפוי, להוציא מהתנור ולאחר מספר דקות אפשר לחתוך ולהגיש. באותה צורה להכין את שאר הפיצות.

תכינו תכינו יהיה לכם ממש כייף וטעים.

 

 

 

 

 

 

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן