סמבוסק עם חומוס
סמבוסק עם חומוס, טעמי ילדות, הכי טעימים, מתאים לכל ארוחה.

סמבוסק עם חומוס, בשבילי זה זיכרונות ילדות רחוקים וטעימים! השבוע החלטתי להכין למרות שהיה מאוד חם והטיגון דורש מאמץ רב, התוצאה נפלאה וטעימה.

את הסמבוסק הזה היו מכינים אצלנו בשכונה (כל השכנות) בחג פורים ושולחים במשלוח מנות. תמיד אהבתי את טעם החומוס החרפרף במילוי חומוס.

חברים יקרים♥ אתם יכולים להכין את הסמבוסק כבר היום או לשמור את המתכון במחברת המתכונים שלכם.

מילוי הסמבוסק

סגירת הסמבוסק עם חלבון ביצה

הסמבוסק לאחר הטיגון

 

מתכון להכנת סמבוסק

22-25 סמבוסק תלוי בגודל העיגול

חומרים למלית החומוס:

3/4 שקית גרגרי חומוס קפוא של סנפרוסט או כל חברה אחרת ( אפשר להשתמש בכוס וחצי גרגרי חומוס יבש, יש להשרות לילה)

2-3 כפות שמן קנולה

2 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון ( מי שלא אוהב יכול להוסיף חצי כפית )

1/2 כפית בהרת ( אני לא הוספתי לא אוהבת )

1/2 כפית פפריקה אפשר חריפה

אופן הכנת המילוי:

אם מחליטים להשתמש בגרגרי חומוס יבש, יש להשרות במים למשך לילה. לסנן את החומוס, לבשל במים כ-45 דקות או עד לריכוך. טוחנים את גרגרי החומוס במעבד מזון ומעבירים לקערה נקייה.

מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה וריכוך, מוסיפים לחומוס הטחון ומערבבים, מתבלים במלח, בפלפל שחור, כמון, ופפריקה, טועמים ואם חסר מלח אפשר להוסיף טיפה. לכסות את הקערה בניילון ולהכניס למקרר.

חומרים להכנת הבצק:

4 כוסות קמח ( כחצי ק"ג )

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים ( אפשר חצי שקית שמרית 25 גרם )

50 גרם מרגרינה מומסת ( או שליש כוס שמן )

2 כוסות מים לפי כוס מידה

קורט מלח

1 חלבון לסגירת הסמבוסק וליצירת דבק

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת הבצק:

בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה המומסת ( או שמן ) קורט מלח ומים בהדרגה תוך כדי לישה, לשים עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק. לכסות את הבצק בניילון או מגבת ולהניח להתפחה של 30 דקות ולא יותר.

מחלקים את הבצק ל 2- מרדדים כל חלק על משטח מקומח, לקמח גם את המערוך, לקרוץ עיגולים עם מקד או עם כוס מעט רחבה, להניח בכל עיגול מלית של חומוס, למרוח חלבון ביצה (לבן) מסביב לכל עיגול ולקפל את הסמבוסק לשניים. משהים להתפחה נוספת של כ 20 דקות.

מחממים שמן עמוק במחבת או בסיר, מוסיפים כל פעם כ 3 סמבוסק ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב מבריק. להגיש חם חם.

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן