עוגה אנגלית באינגליש קייק
עוגה  אנגלית בחושה, רכה טעימה ועסיסית – הכל בקערה אחת ולתנור

אז תקשיבו, המתכון הזה לעוגה אנגלית, הוא הקינוח שהולך איתי שנים רבות. במקור קיבלתי אותו מבת דודתי רחל לזר.

כשאין לי זמן – ואני רוצה להכין עוגה טובה וטעימה אני בוחרת בעוגה האנגלית.

היא מתאימה לשבתות וגם לימי חול, במיוחד אני אוהבת להכין אותה לשבת.  תכינו השבת כי בטוח התגעגעתם לחמץ!

תחשבו שכל ההכנה היא בקלות ובקערה אחת, ממצרכים שיש לכם תמיד בבית.

הפעם השתמשתי בתבנית קוקי, תבנית אינגליש פלוס בגודל 31/10, התבנית אלומיניום ובתוכה נייר אפיה מובנה

לדעתי זה מוצר ממש גאוני ויש בזה יתרון.

בשיתוף קוקי

תכינו, תצלמו ותשתפו אותי בתמונות – באינסטגרם ובפייסבוק. אשמח שתגיבו גם כאן!

באהבה♥יהודית

עוגה אנגלית באינגליש קייק

החומרים להכנת העוגה

בקערה, שמים את הביצים השלמות, מוסיפים סוכר ומתחילים להקציף

לאחר שהתערובת התבהרה ונעשתה תפוחה – מוסיפים אליה את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות

מוסיפים את הקמח התופח לסירוגין עם היוגורט ( או אשל או שמנת חמוצה) בתנועות עטיפה מקפלים את הקמח והיוגורט, תמיד תיכנס שארית הקמח שנותרה בסוף בתנועות עטיפה

לאחר שהקמח התאחד בכל התערובת, לוקחים תבנית אינגליש של קוקי ומעבירים את כל התערובת לתבנית

מפזרים על העוגה 1 שקיק של סוכר וניל, מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפיה כ 25-30 דקות, לנעוץ קיסם אם יוצא נקי העוגה מוכנה

לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר

לאחר קירור העוגה בחוץ- החיתוך מושלם

מתכון להכנת עוגה אנגלית

תבנית של קוקי 31/10 מתקבלת עוגה גבוהה – או 2 תבניות לנוחיותכם

החומרים לעוגה:

4 ביצים

1 כוס סוכר

180 גרם חמאה מומסת

כוס וחצי קמח תופח

חצי גביע יוגורט או אשל / אפשר שמנת חמוצה 100 גרם

ההכנה:

בקערת מיקסר, שמים את ארבעת הביצים, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את החמאה המומסת בתנועות קיפול עדינות.

מוסיפים את הקמח ואת היוגורט לסירוגין, תמיד יתרת הקמח בסוף, לערבב בתנועות קיפול עדינות.

לוקחים תבנית אינגליש, משמנים טיפה ומוזגים את התערובת.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפייה כ 25-30 דקות או עד אשר מכניסים קיסם לעוגה והוא יוצא נקי.

תהנו מאפייה טעימה

—————————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

20 Comments

  • רחל לוי הגיב:

    היי יהודית
    שאלה מה דעתך האם אפשר להוסיף קצת קקאו?

  • רחל לוי הגיב:

    היי יהודית
    האם אפשר להוסיף קצת קקאו?
    תודה

  • רחל לוי הגיב:

    העוגה נראית קלה וטעימה וכמובן שאכין

  • חנה הגיב:

    היי נראה ממש טוב במה אפשר להחליף את השמנת כדי שיהיה פרווה?

  • שלומית הגיב:

    האם ניתן להוסיף אוכמניות או שוקולד צ’יפס, אם כן, איך וכמה?
    תודה!

    • Judith הגיב:

      היי שלומית, אפשרי להוסיף, אבל לא הרבה , השוקולד ופירות היער יש להם נטיה לשקוע

      • איסי הגיב:

        אפשר לקצוץ את השוקולד (לדעתי לעוגה זו יתאים מריר) לחתיכות קטנות, לערבב אותו בקערית עם מעט קמח, ואז לפזר מעל הבלילה שכבר בתבנית. להטמיע ע"י ערבוב עדין – רק של השכבה העליונה של הבלילה, ולאפות.
        השוקולד לא ישקע לתחתית העוגה ויהווה תוספת נחמדה לחוביבי השוקולד המריר.

        • Judith הגיב:

          היי, בעיקרון אני אוהבת שידרוגים, אפשר להוסיף גם פירות יער, לעטוף אותם בקמח ואז להכניס לבלילה
          שוקולד יהיה מעולה , מקווה שהכנת ויצא טעים

        • בבט הגיב:

          היי
          הכנתי את העוגה לפי כל הכללים, כולל גודל התבנית. העוגה יצאה דחוסה מאוד, לא אורירית. אולי כדאי היה להקציף את הביצים?

          • Judith הגיב:

            היי, העוגה מאוד אוורירית, ניתן לחלק אותה ל 2 תבניות אינגליש ואז יש לתערובת מקום לתפוח.

  • רותם הגיב:

    איך צריך לשמור את העוגה? האם בקירור?

    • Judith הגיב:

      היי רותם, עכשיו מאוד חם, לעוגות חלביות יש נטייה להתקלקל בחוץ, לכן רצוי אחרי יומיים אם נשאר משהו ממנה להכניס למקרר.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן