מגולגלות במילוי תמרים ושוקולד
עוגיות מגולגלות, מבצק חמאה נעים ונוח לעבודה, במילוי ממרח תמרים או ממרח שוקולד. הכי טעימות ליד כוס תה או קפה

חג הפסח עבר חלף והמחשבות על עוגיות עם קמח חלפו במוחי. לי מאוד קשה עם המצות והעוגיות של פסח אז החלטתי להכין את השטרודל הכי כייפי וטעים שכולם אוהבים. קודם ניגשתי לסופר וקניתי כמה חבילות קמח שיהיה לי וחלילה שלא יחסר, ומיד בבוקר הסתערתי על המטבח – הכנתי את הבצק, גילגלתי והופ לתנור. ולפני שהמתוקים האלה התקררו כבר אכלתי כמה פרוסות. לא יכולתי להתאפק. טעים פריך, מתוק, מענג, כייפי והכי טעים לי עם כוס קפה בבוקר.

רק שתדעו שישנה אפשרות למלא את הרולדות בנוסף עם ממרח שוקולד שאוהבים.

אז קדימה חברים תכינו לא תתאכזבו!

עוגיות מגולגלות בתמרים ובשוקולד

 

החומרים להכנת הבצק

במעבד מזון מכניסים: קמח, אבקת אפיה, חמאה רכה ומלח

תוך כדי ערבול מוסיפים את החלב והשמנת מתוקה, מקבלים בצק אחיד ורך

לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה

על משטח מקומח להניח את הבצק ולחלק ל – 4 חלקים

כל עלה לרדד לעיגול או למלבן

למרוח על העלה ממרח תמרים ולגלגל לרולדה

להניח את ארבעת הרולדות בתבנית על נייר אפייה, לסמן את הרולדות לחצי עומק

מתכון לשטרודל תמרים

החומרים לבצק:

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/3 כוס חלב קר
1/3 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח

אופן ההכנה:

 במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים את כל החומרים היבשים – קמח אבקת אפיה ומלח. מפזרים מעל את החמאה הרכה, מעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים, מוסיפים את הנוזלים ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

החומרים למילוי:

1 קופסא של ממרח תמרים

אופן ההכנה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה באופן שווה.

מורחים שליש ממרח התמרים על העלה ומגלגלים לצורת רולדה. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
אופים ב-180 מעלות ל-20-30 דקות או עד הזהבה.
לאחר קרור מוחלט יש לחתוך את הרולדות לפרוסות.

לקישוט: לפזר מעל הרולדה החתוכה אבקת סוכר. לאחר שהרולדה התקררה לגמרי יש להכניס לכלי סגור ואטום.

תכינו חברים יקרים מבטיחה שלא תתאכזבו.

שבת שלום ומבורכת

51 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן